Viktig match för Arsenal om Champions League-platsen

Nyheter Premier League

Arsenal

Kvällens hängmatch mellan Arsenal och Sunderland kan bli avgörande inför sista omgången i helgen.

Arsenal har ännu inte riktigt säkrat tredjeplatsen och direktkvalificering till Champions League. Två poäng före Manchester United och bättre målskillnad, så ett oavgjort resultat mot Sunderland ikväll skulle i praktiken säkra tredjeplatsen. Arsenal har sju mål bättre i plusstatistik än United, vilket gör att ett trepoängsförsprång inför sista omgången är i praktiken en omöjlighet att hämta in för van Gaals gäng.

Sunderland har dock en hel del att spela för på The Emirates, då en poäng säkrar lagets existens i Premier League, åtminstone för ytterligare en säsong. De skulle därmed vara utom räckhåll för Hull som för närvarande är tre poäng bakom, men har bättre målskillnad. En förlust däremot, skulle därmed försämra läget ytterligare. Sebastian Larssons Sunderland vars form peakat när den behövdes som mest efter en i övrigt ganska så usel säsong, kommer därmed att kämpa till sista blodsdroppen redan ikväll.

En match i taget är ju nyckeln till framgång för varje fotbollslag, vilket managers upprepar gång på gång och givetvis är det detsamma för Arsenal och Sunderland ikväll, men om man ändå blickar framåt mot helgen, så ser det ut som följer:

Arsenal tar emot formstarka West Bromwich på hemmaplan. Omotiverade Chelsea fick dyrt erfara hur Tony Pulis WBA kan straffa dig om du inte är tillräckligt fokuserad. WBA:s bragd borta på Old Trafford följdes upp av att krossa Chelsea med 3-0 hemma på The Hawthorns.

Hull spelar hemma mot Manchester United, vilket gör att det kan bli ett spännande drama till helgen, om inte Arsenal klarar att säkra tredjeplatsen redan ikväll. Hull å sin sida jagar främst Newcastle, vilka ligger två poäng före, men med en usel form och sämre målskillnad. Helt klart är dock att Hull lär följa kvällens match med stort intresse och hålla alla tummar för Arsenal. Det är ju lättare att möta ett omotiverat Manchester United och dessutom ha två lag att jaga.

Kvällens fight blir därmed ett mycket spännande preludium inför helgen och ett oavgjort resultat kanske inte är helt orimligt, med tanke på det lär räcka för både Arsenal och Sunderland.