Veckans matcher på stryktipset

Nyheter

Jackpot på stryktipset i helgen där hela 14 miljoner söker nya ägare. Det är dock en väldigt klurig kupong i och med att vi har landslagsuppehåll, vilket innebär att både Premier League och Championship tar lite vila. Istället ska vi lösa 13 matcher från de lägre divisionerna i England, där man hunnit fem omgångar in i säsongen.


1. Bradford – Yeovil 1

Bradford var ett mittenlag i League One förra säsongen och har sedan dess bytt ut större delen av truppen. Man har öppnat ligan på ett förtroendeingivande sätt med tre vinster och en oavgjord på sina fem matcher. Enda förlusten kom mot Peterborough som även toppar tabellen i nuläget. Yeovil är tillbaka i League One efter en väldigt kort sejour i Championship, där man hamnade på en jumboplats förra säsongen. Givetvis har man tappat spelare med kvalité på grund av detta och man har även inlett serien tveksamt. Ettan är utgångstipset, möjligen att krysset ska med.

2. Bristol City – Scunthorp 1

Bristol City hamnade på en 12:e plats i League One förra säsongen och levde mycket på sin anfallare Sam Baldock, som även vann hela skytteligan i League One. Han finns inte kvar i klubben, men trots detta så har Bristol gått riktigt bra inledningsvis på ligan och är hittills obesegrade. Man stöter här på Scunthorp som är nykomlingar efter att ha slutat på en andraplats i League Two förra säsongen. Scunthorp har öppnat ligan svagt och borde få det svårt på bortagräs mot Bristol. Jag tycker att ettan ska spikas här.

3. Crawley – Rochdale 1

Crawley hade ingen större lycka förra säsongen, där man hamnade på en 14:e plats i League One. Det var främst målskyttet som grusade och det är något som man verkar fått med sig in till den här säsongen. Endast tre mål framåt på fem matcher är inget facit som imponerar. Nu möter man dock nykomlingen Rochdale på hemmagräs, ett Rochdale som inte inlett säsongen starkt. Jag tycker att Crawley ska ha goda chanser till att plocka säsongens tredje seger här, men det känns som en gardering kan vara på sin plats med tanke på den skrala målskörden.

———————————————————————————

4. Oldham – Fleetwood X

Fleetwood tog sig till League One via ett playoff förra säsongen och har fått en smakstart på säsongen. Man placerar sig som tvåa just nu och är hittills obesegrade den här säsongen med tre vinster och två oavgjorda. Men man har inte mött några av ligans bättre lag, så det lär jämna ut sig i slutändan. Oldham var ett mittenlag under fjolårssäsongen och lär så även bli nu. Man har raden 1-2-2 efter sina fem inledande matcher och har väl inte direkt imponerat. Krysset får bli utgångspunkten här, har man råd plockar man med samtliga tecken.

5. Peterborough – Port Vale 1

Peterborough tog sig till ett playoff förra säsongen där man fick chansen att kvala sig upp till Championship. Men man misslyckades där och blir alltså kvar i League One minst en säsong till. Mycket lyckad inledning på säsongen har man där fyra segrar av fem möjliga tagits, vilket innebär att man även toppar tabellen i nuläget. Segrarna har tagits mot en del tuffa motståndare och jag tycker därför inte att Port Vale ska vålla några större bekymmer här. Ettan spikas!

6. Walsall – Colchester 1

Två lag som desperat söker efter en seger när Walsall och Colchester drabbar samman på Bescot Stadium. Walsall har förvisso bara två förluster på sina fem inledande matcher, men man saknar alltjämt en seger med tre kryss i bagaget. Inte heller Colchester har plockat någon seger i årets upplaga av League One, då man samlat på sig fyra förluster och ett kryss. Vi lär nog få se en relativt öppen match här tror jag, då inget av lagen kan vara särskilt nöjda med en pinne. Tror nog att hemmaplan avgör i slutändan och att Colchester fortsätter trampa i bottenträsket av tabellen.

———————————————————————————
7. Carlisle – Wimbledon 2

Matcher från League Two som återstår nu och först ut är Carlisle – Wimbledon. Carlisle åkte ur League One förra säsongen och blev av med en del tongivande spelare, vilket även satt sina spår. Man ligger i botten av tabellen efter fem spelade matcher där man samlat på sig två kryss och tre förluster. Wimbledon var nära att halka ur League Two förra säsongen och man måste därför vara relativt nöjda med inledningen på den här säsongen. Två vinster och ett kryss har man samlat på sig, och nu har man ett gyllene tillfälle att bättre på den statistiken. Tvåan blir mitt utgångstips och jag tycker även man kan slänga med krysset till låga procent.

8. Dagenham – Northampton X

Dagenham inledde säsongen med två ligaförluster, men verkar nu hittat stilen med två vinster och ett kryss på de tre senaste matcherna. Men kikar vi till motståndet man mött så är jag inte lika imponerad över poängskörden. Northampton var ett bottengäng under fjolårssäsongen men har öppnat starkt nu med två vinster och två oavgjorda matcher. Men precis som hos Dagenham så har poängen tagits i lite billigare gäng och den här matchen känns helt jämn för mig. Krysset är helt klart utgångstecknet, men ta med tvåan om ni letar skrällar.

9. Hartlepool – Shrewsbury 2

Hartlepool tillhörde botten under fjolårssäsongen och med tanke på inledningen av den här säsongen så ser man inte ut att vilja förbättre det. Fyra förluster på de fem inledande matcherna har det blivit, där man endast mäktat med två mål framåt. Shrewsbury är nykomlingar efter att ha åkt ur League One förra säsongen, och man ser ut att vilja ta sig tillbaka snarast möjligt. Man är obesegrade inledningsvis på säsongen och man ska helt klart ha väldigt bra chans att plocka ännu en seger här. Tvåan spikas!

———————————————————————————
10. Morecambe – Cheltenham 2

Tidig toppmatch när trean Moracambe och tvåan Cheltenham drabbar samman på Globe Arena. ”Räkorna” Morecambe tillhörde botten av League Two förra säsongen och har nu plockar fyra segrar på fem ligamatcher. Men segrarna har tagits i lite billigare gäng och här tror jag man får bekänna färg på riktigt. Cheltenham är nämligen obesegrade med fyra vinster och ett kryss så här långt. Man är 100% på bortagräs hittills och frågan är om man inte plockar ännu en seger här. Tvåan är mitt utgångstecken, men jag skulle nog även plocka med krysset här.

11. Southend – Oxford 1

Southend hamnade på en fin femteplats förra säsongen och fick därmed spela playoff i hopp om att nå League One. Men väl där fick man ge sig ganska omgående mot Burton. Årets säsong har inte inletts på något strålande vis, men man ligger ändå med i mitten av tabllen och har samlat på sig sju poäng så här långt. Oxford hamnade också högt upp under fjolårssäsongen, men har hamnat snett på det i år. Man placerar sig som nästjumbo just nu där man endast skrapat ihop en poäng. Två förluster av två möjliga på resande fot, och här kommer nog den tredje förlusten. Ettan känns som en vettig spik här!

12. Stevenage – York 1

Svårlöst match där bortalagat York faktiskt är ett av fyra lag som är obesegrade i League Two hittills, men trots detta så placerar man sig först på en 17:e plats. Kan tyckas märkligt, men faktum är att laget lyckats med bedriften att kryssa i samtliga sina fem matcher. Stevenage åkte ur League One förra säsongen och tappade själfallet en del spelare tack vare detta. Men man har plockat en del poäng inledningsvis och det känns som man kommer vara med i toppen av tabellen längre fram. Ettan är streckad på 48% just nu och det blir en spik för mig, trots bortalagets förmåga att kryssa sig fram.

13. Wycombe – Bury X

Sista matchen är mellan två lag som båda står på 10 poäng efter fem omgångar. Wycombe klarade sig kvar i League Two med minsta möjliga marginal förra säsongen, där man hade samma poäng som Bristol Rovers, som alltså fick lämna. Bättre start på den här säsongen dock, där man fixat tre segrar och ett kryss inledningsvis. Man har väl inte mött några av seriens bästa lag i dessa matcher, så här får man nog det lite tuffare. Bury hamnade i mitten av League Two förra säsongen och har fått en fin start nu. Dessutom har man inte haft någon cupmatch i veckan, vilket kan innebära lite piggare ben här. Känns som en otroligt jämn match och värdet ligger också på krysset som är streckat lägst nu.