Deadline Day

Nyheter

Under gårdagen fick alla spelaragenter slita hårt för sin lön då vi hade den stora Deadline Day. Spelare bytte klubbar hejvilt och vissa gånger kan det hänga på minuter om en spelare lämnar en klubb eller blir kvar. Ska vi gå igenom samtliga övergångar under gårdagen så får vi hålla på ett tag, men vi går igenom de tyngsta.

falcaounited

Manchester United har inlett årets säsong på ett bedrövligt sätt med två oavgjorda resultat på tre ligamatcher. Det är därför inte särskilt konstigt att man varit den mest aktiva klubben i letandet efter nyförvärv. Man värvade in Angel Di Maria från Real Madrid, och nu har man alltså även värvat in Radamel Falcao. ”El Tigre” som han kallas kommer närmast från spel i Monaco, där han stod för 11 mål på 20 matcher under fjolårssäsongen. Det lär sätta fart på anfallsuppsättningen hos Manchester United, då Falcao knappast värvats in för att sitta på bänken. Å andra sidan har Manchester United gjorts sig av med två anfallare då Danny Welbeck (Arsenal) och Chicharito (Real Madrid) lämnat laget. Så Louis van Gaal slipper i alla fall oroa sig över två namn när han ska ta ut en startelva.

Kikar vi till det andra manchesterlaget, Manchester City, så gör man sig av med en riktig trotjänare. Det är högerback Micah Richards som ger sig ut på äventyr efter att ha tillbringat närmare 14 år i klubben. Det blev 179 matcher i Premier League under tiden i England och nu blir det istället Serie A och Fiorentina som tillhör vardagen. I övrigt finns det inte jättemycket att rapportera från Italien under det senaste dygnet, man har inte haft spenderarbyxorna på sig. Värt att notera dock är att evigt unga Javier Saviola testar på spel i Italien för första gången i sin långa karriär. Han lämnar Olympiakos och har nu istället skrivit på för Hellas Verona.

Blickar vi mot spanska La Liga så är nog den största nyheten att Alvaro Negredo hittat hem igen, efter blott en säsong i Premier League. Konkurrensen i Manchester City är stenhård och nu blir det istället Valencia som gäller för 29-åringen säsongen ut. Atlético Madrid har gjort en intressant värvning i Alessio Cerci, som kommer från två lyckade säsonger hos Torino. Han blev inte klar under gårdagens avslutande timmar, men det är en tung värvning om man vill fortsätta hålla jämna steg med Real Madrid och Barcelona.