Varje match är en ödesmatch

Nyheter

liverpoolDet kommer eventuellt att bli fotbollens motsvarighet på målfoto när det ska fastställas vilka det är som kommer att ta hem Premier League i år. Det står helt klart nu mellan två lag, eftersom Chelsea tappade poäng i senaste matchen mot Norwich. Det kommer att bli antingen Liverpool eller Manchester City som står längst upp när de avslutande två omgångarna har spelats för ettan och tvåan i tabellen. Det enda som just nu skiljer dem åt är målskillnaden. Lika många vinster, lika många oavgjorda, lika många förlorade och lika många mål gjorda framåt. Det enda som skiljer är att Liverpool släppt in nio fler mål än City, vilket verkligen visar på hur jämnt det för närvarande är i toppen. Liverpool är allt jämnt piskade att vinna sina matcher nu, med tanke på att City ändå har den klara fördelen av målskillnaden. Därför måste Crystal Palace kämpas ned.

Vinnarraderna brutna

Båda dessa lag kommer från en mycket stark period i Premier League. Liverpool hade, fram till mötet mot Chelsea, inte förlorat en enda match under 2014 och Crystal Palace hade innan mötet med Manchester City fem raka vinster. Eftersom att dessa resultat verkligen inte gick i Liverpools fördel, samtidigt som de inte heller fick någon hjälp av lokalkonkurrenten Everton, så befinner sig Liverpool i ett jobbigt läge. Man måste hoppas att City tappar poäng, för att hämta in nio mål på två matcher är i princip omöjligt, med tanke på att City troligen också går plus i statistiken vid sina vinster. Det finns egentligen inte så mycket man kan säga om detta möte under måndagskvällen. Det finns bara en sak som gäller för Liverpool. Seger. Inget annat får inträffa för då är säsongen med all säkerhet över. Crystal Palace har samtidigt ingenting att spela för. Man är helt säkra i mitten av tabellen och kan se tillbaka på en säsongsavslutning som håller hög klass, med tanke på hur illa det såg ut i början av säsongen. Att vi tror att Liverpool vinner här är med andra ord inte speciellt konstigt. De har allt att spela för och ska chansen överhuvudtaget finnas om en ligatitel kan man inte bomma tre poäng här. Oddset skrivs dessutom till 1,35 på Liverpool-seger och det är helt klart ett gångbart odds att använda sig av.

Många svenskar försvinner

Det har inte direkt varit någon svensksäsong i Premier League. Visserligen var det överraskande att Kim Källström gick till Arsenal, men det är nu bekräftat att mittfältaren inte kommer att spela i Gunners nästa säsong. Det var en kort säsong, med tanke på att Kim dessutom var skadad större del av sin tid i London. Tråkigt, då han gjorde bra ifrån sig, men också mycket väntat. I övrigt är det hela fyra stycken andra svenskar som mycket troligt kommer att försvinna ur Premier League. Det är nämligen klart att Fulham åker ur Premier League, där Alexander Kacaniklic och Muamer Tankovic spelar, dessutom är det mycket troligt att också Norwich får spela i The Championship nästa år, där Martin Olsson och Johan Elmander spelar. Fyra svenskar borta, ingen tillkommer, vilket alltså betyder att Premier League enbart kommer att ha tre svenskar nästa säsong, där John Guidettis framtid är oviss. Det kan bli så att vi enbart kommer att ha Jonas Olsson och Sebastian Larsson i Premier League, och det visar väl ganska tydligt på att svensk fotboll befinner sig i ett mycket svårt läge just nu.