Manchester City går mot ligasegern

Nyheter

city-ligasegerDet är snart dags att sammanfatta de engelska ligorna och faktum är att det redan nu är helt klart vilka lag det är som exempelvis kommer att gå upp till Premier League, vilka som spelar kval och vilka som trillar ur The Championship. Helt klart är det ännu inte i högsta ligan, där man än så länge endast kan säga att Fulham och Cardiff kommer att trilla ur och att Manchester City har ett järngrepp om ligatiteln. Det finns alltså fortfarande chanser att det kan hända ett och annat i de avslutande omgångarna, men själva ramen för den färdiga tabellen är satt, det är bara finputsningen som ska till innan alla detaljer är helt klara.

Det kommer att spelas två riktigt högintressanta matcher idag. Dessa två matcher är flyttade matcher som nu ska spelas och anledningen till att de inte spelades på utsatt datum beror på att lagen inblandade hade andra matcher i inhemska cuper att spela. Det är intressant att just dessa två matcher blev uppskjutna med tanke på hur mycket de faktiskt betyder, både för bottenstriden och toppstriden i Premier League. Dels är det Manchester City som möter Aston Villa på hemmaplan, dels är det Sunderland som möter West Bromwich. Det är två möten som definitivt kommer att ge än klarare besked om hur förutsättningarna ser ut inför den kommande helgen då Premier Leagues sista omgång kommer att spelas.

City mot ligaseger

Det är inte mycket som kan hindra Manchester City nu. Efter att Liverpool enbart spelat oavgjort mot Crystal Palace borta så har City till och med råd att tappa två poäng i en av de två matcher man har kvar att spela eftersom att målskillnaden är så pass mycket bättre för Manchester City än vad den är för Liverpool. Pellegrinis mannar tar emot Aston Villa, ett lag som inte har speciellt bra form för tillfället. Visserligen vann man förra helgen mot Hull, men innan dess hade man inte en vinst på sex raka matcher. Aston Villa är dessutom utom fara för nedflyttning, så man spelar definitivt inte med kniven på strupen. City har å andra sidan verkligen siktet inställt och är det topplag med bäst form just nu med fyra matcher i rad utan förlust, var av tre vinster på rad. Aston Villa ska alltså inte vara ett problem för City, dessutom har de hemmaplan där City enbart förlorat en enda match under säsongen. Det är upplagt för ljusblå guldyra på söndag alltså och Aston Villa grusar knappast de planerna. 1,14 på Cityseger är inte speciellt spelbart men det får man ta ibland.

Vilka blir definitivt säkra?

Detta är på många sätt en ödesmatch för respektive lag. Det finns dock en utgång som kommer att säkra kontrakt för båda lagen och det är ett oavgjort resultat. Faktum är att West Bromwich inte behöver oroa sig nämnvärt heller, de har tre poäng ner till nedflyttningsstrecket och de enda som kan hota är Norwich, som har betydligt sämre målskillnad. Det ligger alltså framför allt i Sunderlands intresse att man tar tre poäng här, för lyckas man med det så är det i princip helt klart att Norwich kommer att trilla ur. Spelar man lika är ändå möjligheten att Norwich skulle hämta in en målskillnad mellan lagen på omkring tio mål är extremt osannolik. Förlorar dock Sunderland sina två kommande matcher måste man hoppas på att Norwich inte vinner sin match till helgen mot Arsenal, vilket även det är osannolikt. Säkerligen är det så att båda lagen trots allt vill känna sig säkra inför sista omgången, vilket får oss att tro att båda går stenhårt för seger. Med West Bromwich osannolika facit på antal oavgjorda matcher så får det oss att tro att det också kan bli det denna gången, även fast Sunderland har visat extremt bra form den senaste tiden med vinster mot både Chelsea och Manchester United, dessutom med en oavgjord mot City. Favoritskapet är med andra ord Sunderlands men vi tror ändå att det oavgjorda oddset på 3,00 är det mest troliga.