Två avgörande matcher kring strecket

Nyheter

hullDet kommer att spelas två stycken mycket intressanta matcher kring den övre streckstriden i både Premier League och The Championship de två kommande dagarna. Först ut är toppmötet, får man ändå säga, mellan Reading och Leicester City och imorgon kommer Arsenal att spela mot West Ham. Det är framför allt två lag som står i fokus i dessa möten, Reading och Arsenal, och i takt med att matcherna blir allt färre är det just precis nu som varje match betyder mer och mer. Det ska bli mycket spännande att få två stycken laddade matcher efter varandra och vi börjar med att se hur det står till i mötet mellan Reading och Leicester.

Kan Reading rubba Leicester?

Det verkar allt mer troligt att Leicester har dragit ner på tempot nu när man är klara för Premier League. Laget har gjort en extremt bra säsong och har sedan omgång 22 legat överst i The Championship, så det har inte varit direkt oväntat att det är de som kommer att ta steget upp. Leicester spelade sin senaste match hemma mot Brighton, även det ett lag som hoppas få spela om en plats i Premier League och man förlorade då tydligt sin andra hemmamatch för säsongen med hela 4-1. Taylor-Fletcher räddade en någorlunda värdighet med att göra Leicesters enda mål i slutsekunderna. Värt att notera är att Leicester inte heller har förlorat en match sedan 7:e december, innan de mötte Brighton i förra veckan. Det ger bara ytterligare fog för våra tankar att laget har växlat ner. Reading befinner sig i en annan situation. Laget ligger för närvarande på en åttondeplats med bara ett poäng upp till en sjätteplats, som då ger dem en plats i kvalspelet om sista Premier League-platsen. Reading är visserligen topplaget som spelar sämst hemma, man har endast vunnit sju stycken hemmamatcher på 20 försök men lär komma extremt motiverade till detta möte. Leicester har dessutom förlorat fyra av sina sex matcher på bortaplan, vilket bör ge Reading mer krut. Vi tror att det avslagna tempot kommer att fortsätta i Leicester och att Reading tar tre poäng, dessutom till finfina odds på 2,70.

Arsenal börjar få slut på chanser

I förra veckan diskuterade vi huruvida Arsenal kommer att satsa på att ta sig vidare i FA-cupen. Det gjorde man, dock hade man problem i matchen och det gick till straffsparkar, vilket Arsenal sedermera vann. Därmed spelar man FA-cupfinal mot Hull. I ligan går det verkligen horribelt. Arsenal är ett av ligans formsvagaste lag och har halkat ned till en femteplats efter förlusten mot Everton. Arsenal har dock haft ett tufft spelschema där tre av de senaste fyra ligamatcherna har varit mot andra topplag. Nu gästar West Ham Emirates Stadium, ett lag som kommer från en bra period trots en del förluster i bagaget. Senare delen av säsongen har inneburit en uppryckning av laget och de senaste förlusterna har trots allt varit mot andra lag i bättre form, bland annat Liverpool, United och Everton. West Ham är just nu bättre än man kanske tror. Arsenal och Wenger lär gå för segern, det är alla överens om och något de behöver göra för att återigen få möjligheten att spela i Champions League. Dock tror vi att motståndet blir svårt och är inte sena med att tro att detta kan sluta oavgjort. Fördelen är Gunners, men inte alls speciellt stor, och 4,60 i odds på oavgjort är ett odds vi tar varje dag i veckan med tanke på förutsättningarna.