Dags att jämna ut siffrorna

Nyheter

pellegriniDet är i princip oundvikligt att en säsong av Premier League kommer att innehålla uppskjutna matcher. Det kan bero på mängder av anledningar, men allra vanligast är att planerna bli vattensjuka under den blötare delen av året i England. Matcherna flyttas då framåt och spelas när både de nationella och internationella cuperna börjar ta slut och säsongen närmar sig sitt slutskede. Dessa uppskjuta matcher kan också bero på att lagen har spelat en annan cupmatch, vilket då resulterat i att ligan har fått vänta. Nu under onsdagen kommer två av dessa matcher att bokföras till Premier Leagues tabell, matcher som var planerade att spelas i början av februari. Det är dessutom matcher som har kommit att betyda mycket för de inblandade lagen.

Formstark mot formstark

Everton tar emot Crystal Palace på Goodison Park under onsdagskvällen. Everton är ett av ligans absolut mest formstarka lag och har återkommande visat prov på att man tillhör den yttersta eliten av fotbollslag på de engelska öarna. Champions League-platsen hägrar för laget, speciellt efter att Arsenal har gått igenom sin värsta svacka på länge och nu riskerar att missa Champions League till förmån för Everton. Men för att Everton ska kunna säkra den där platsen i Europa så krävs det att man fortsätter att vinna sina matcher, vilket blir mer och mer troligt ju mer klass som laget visar, inte minst genom sitt belgiska anfallspar där inlånade Lukaku från Chelsea har varit en tunga på vågen. Crystal Palace har dock visat sig från sin allra bästa sida den senaste tiden och har hållit nollan i de tre senaste matcherna. Det imponerar och segern mot Chelsea är säkerligen en bidragande orsak till att laget gör så bra ifrån sig som de gör just nu. Crystal Palace pånyttfödda försvar kommer dock få det svettigt mot Everton men vi tror att det mycket väl kan sluta oavgjort. 4,85 är ett riktigt fint odds på ett oavgjort resultat och vågade som vi är spelar vi på det.

Sätter City spiken i nedflyttningslådan?

Ja, det tror vi absolut att de gör. City har fått uppleva en riktigt svidande förlust mot Liverpool i en mycket jämn match, vilket får oss att tro att det är lite grinigt och frustrerat i City-lägret just nu. Nu är det dags att börja vinna igen för att om möjligt ändå kunna kämpa om en ligatitel. City är ett enormt målproducerande lag som dessutom är väldigt starka på hemmaplan, därför kommer det mycket formsvaga Sunderland inte ha någonting alls att säga till om när de besöker Manchester. Laget är nederlagstippat och ska också vara det, men kanske kan man hoppas på en liten revansch på City efter att man förlorade mot dem i den engelska ligacupfinalen. Det som är intressant att notera är att Sunderland ändå slagit City i de två senaste mötena i Premier League, båda gångerna på hemmaplan dock. City hemma är svårslaget och det ser mörkt ut för Sunderland som i och med denna troliga förlust med all säkerhet spelar i The Championship nästa säsong. 1,15 är ett horribelt odds på en City-seger, men ett mycket förståeligt sådant.