Tronskifte i Premier League

Nyheter

skrtlLördagens och söndagens resultat i Premier League bjöd på en del överraskningar. Det har legat i luften ett tag att Arsenal definitivt ska tappa ligaledningen, men de flesta trodde nog att det var Manchester City som skulle gå upp i topp. I stället blev det nu Chelsea, där ”the Special One” ser ut att utöva sin gamla vanliga magi. Newcastle hemma var definitivt inget hinder för Chelsea, som vann med 3-0, och man visar därmed att bortavinsten senast mot Manchester City inte var någon tillfällighet. Arsenal krossades samtidigt av Liverpool på bortaplan, vilket bäddar för en av de jämnaste toppstriderna i Premier League på länge.

City tappade poäng

Sämre ser det då ut för Manchester City. Oavgjort borta mot bottenlaget Norwich är definitivt inte godkänt. Senaste mötet i november vann ju City som bekant med hela 7-0. Och det var heller inte så att City hade otur, utan Norwich förtjänade definitivt oavgjort. Manchester City såg länge ut som en av de största utmanarna till ligasegern, men det finns mycket som tyder på att de är på väg in i en svacka.

I bottenträsket så ser det definitivt ut som om West Ham börjat röra på sig. Där var vi lite försiktiga, och trodde att West Ham nog skulle kunna få oavgjort borta mot Aston Villa. I stället gick West Ham och vann med två mål. Vid halvtid var ställningen 0-0, men 18 sekunder in i andra halvlek gav lagkaptenen Kevin Nolan ledningen – en ledning som han tre minuter senare ökade på, och matchen slutade sedan 0-2. West Ham ser definitivt ut att vara på gång.

I mötet mellan Southampton och Stoke så visade Stoke att segern senast mot Manchester United inte var någon tillfällighet, genom att fixa oavgjort på bortaplan, 2-2. Båda lagen är definitivt på gång, men antagligen så är Stoke betydligt nöjdare med resultatet än Southampton.