Svenskkollen – hur gick det för våra svenskar i Premier League?

Nyheter

martin-olssonInnan helgen så berättade vi om en del intressanta och roliga nyheter. Det ryktades om att John Guidetti skulle få starta sin första match för Stoke och att Kim Källström skulle få göra sin debut för Arsenal. Riktigt så blev det inte. I detta inlägg tänkte vi redogöra för hur det gick för alla svenskar i Premier League och överlag såg det ändå ut som en bra omgång, trots att ovanstående förhoppningar grusades.

Kim Källström – Arsenal

Kim sägs vara tillbaka i full styrka efter att ha rehabiliterat sin skadade mikrofraktur i ryggen. I derbyt mot Tottenham i helgen sas det att han skulle få göra sin debut och de ryktena späddes på efter att Wenger gick ut och hyllade mittfältaren och den inställning som han har visat upp. Dock blev det inte som det var tänkt. Källström följde inte ens med Arsenal till White Hart Lane, han blev med andra ord petad. Dock så talar det mesta för att Kim är på väg in alltmer i Arsenal och snart finns han nog på bänken.

John Guidetti – Stoke

Det sas att John skulle för starta sin första match för Stoke när de ställdes mot Newcastle. Istället gjorde Stoke endast ett byte under hela matchen och det kom i första halvlek på grund av skada. Med andra ord blev det ytterligare 90 minuters bänktid för Guidetti, något som anfallaren säkerligen inte är nöjd med. Men han kommer säkert att få sin chans, inte minst nu när han har visat sig ångerfull inför sina icke väl valda ord mot managern i januari.

Johan Elmander och Martin Olsson – Norwich

Elmander har haft en eländig tid i Norwich.Han har inte gjort mål på länge men när Norwich ställdes mot Southampton skulle det ändra sig. Elmander byttes in andra halvlek, ett läge där Southampton ledde med 2-0. Strax efter bytet ökade Southampton på till 3-0 och det var då som Elmanders måltorka slutade. Elmander satte nämligen dit reduceringen i 85:e minuten och i minuten efter gjorde Snodgrass 3-2. Dock föll Norwich tillslut med 4-2. Martin Olsson spelade hela matchen på sin vänsterbacksposition och verkar vara på väg att hitta tillbaka till en bra form.

Alexander Kacaniklic – Fulham

Fulham befinner sig i ett utsatt läge och behöver alla poäng som de kan få. Efter att laget bytt manager har de två svenskarna i klubben verkligen hamnat i frysboxen, men när Fulham tog emot Newcastle så fanns Alexander Kacaniklic med från start. Alex har haft dålig form den senaste tiden men nu spelade han hela matchen och var med och bidrog till att Fulham kunde vinna med 1-0 mot Newcastle. Livsviktigt för Fulham som fortfarande har en möjlighet att rädda kontrakt. Den andre svensken, Tankovic, fanns inte ens med på bänken.

Sebastian Larsson – Sunderland

Sunderland behöver vinna för att ta sig upp ur botten och det var nära mot Crystal Palace. Dock blev det en mållös match där poängen istället blev delad och man får rikta in sig på att försöka ta poäng i kommande matcher, där man har några till godo på lag ovanför i tabellen. Sebastian Larsson spelade från start på sin högerposition på mittfältet och gjorde på många sätt en riktigt dålig match. Formen verkar inte alls finnas där och han blev också utbytt i 60:e minuten. Nya tag för Sebastian blir viktigt, precis som för Sunderland.

Jonas Olsson – West Bromwich

West Bromwich behöver börja vinna matcher för att hålla sig undan nedflyttningsstrecket och det var inte speciellt många som trodde på dem i matchen mot Swansea. Inte heller i halvtid såg det speciellt bra ut, då WBA låg under med 1-0. Sin vana trogen så ger sig dock inte West Bromwich och man kunde mycket riktigt kvittera matchen. Det hela slutade tillslut med vinst efter att Mulumbu gjorde ledningsmålet i matchens slutskede. Jonas Olsson är fortsatt bra i West Bromwich försvar och har vuxit till en ledargestalt. Spelade hela matchen och fick högsta betyg av backarna.