Sista åttondelsfinalerna i Champions League

Nyheter

rvpI vanlig ordning så fokuserar vi på de engelska lag som just nu kämpar ute i Europa. Innan dessa åttondelsfinaler påbörjades så hade fyra lag från de engelska öarna tagit sig vidare i turneringen, vilket ändå måste ses som en stor framgång för England. Det visar på att Premier League fortfarande är en av Europas bästa ligor men när åttondelsfinalerna väl lottades så blev utfallet riktigt kämpigt för vissa av lagen. Arsenal fick regerande mästarna Bayern München och slogs ut av tyskarna, dock gjorde de en mycket bra insats. Arsenal har haft det tungt med skador under en lång tid och med tanke på det så får de ändå godkänt. Manchester City lottades mot Barcelona. Katalanerna är ett erkänt superduktigt lag som under många år har varit det bästa av klubblag som existerat, men numera är de något sämre än vad vi är vana att se dem. Barcelona är trots allt fortfarande ett väldigt bra lag och de har superstjärnan Messi som på många sätt är Barcelonas styrka och själ. Utan Messi så kanske City hade haft en chans, istället blev man utslagna.

Det enda laget som just nu är vidare i turneringen är Chelsea. Sett till lottningen så fick de ett betydligt enklare motstånd i Galatasaray. Galatasaray är dock ett ganska oberäkneligt lag som kan skrälla rejält, dessutom har man många intressanta stjärnor, bland annat i Chelsea-legendaren Drogba. Dock så visade det sig att Chelseas ligaledning i Premier League också ger eko i Europa. Man lyckades slå ut Galatasaray ur Champions League och är därmed enda engelska laget som är vidare, hittills. Nu är det upp till United att försöka ta sig vidare.

Kan United vända?

United fick på förhand det kanske enklaste motståndet av de fyra engelska lagen. Man fick Olympiakos i åttondelsfinalen och med tanke på den kvalité som finns i Manchester United så borde detta vara en självklar seger. Dock så föll man på bortaplan mot grekerna 2-0. United har på många sätt gjort en helt misslyckad säsong hittills, där ligan är en riktig katastrof och man är utslagna ur alla inhemska cuper. Champions League är säsongens sista halmstrå som United har att greppa efter och nu möter man igen grekerna på hemmaplan där det är dags att visa att man ändå är ett lag av rang och en stolt historia. 2-0 är helt klart möjligt att vända för United och de kan räkna med att fansen kommer att inse värdet av vinst här, precis lika mycket som spelare och ledare gör det. Kan det här bli matchen som räddar kvar Moyes på managerpositionen? Vi tror att United vinner och tar sig vidare och oddset skrivs till 1,43.