Striden i toppen tätnar

Nyheter

gamedayTisdagens spelade matcher gav ett mycket intressant resultat om man tittar på hur tätstriden faktiskt ser ut. Arsenal hade behövt en seger för att fortsatt vara laget i toppen, men efter att endast ha fått 2-2 borta mot Southampton så är det mycket osäkert om man fortfarande är etta efter att onsdagens matcher har spelats. Matchen kunde inte ha börjat eller slutat sämre för London-laget, då man i halvtid låg under med 1-0. Wenger verkade snacka rätt på killarna i paus för i början av andra halvlek, inom loppet av fyra minuter, hade man vänt matchen genom Giroud och Cazorla. Men bakslaget kom snabbt, Southhampton kvitterade knappt två minuter efter Cazorlas mål genom Lallana. Efter det var det en strid, till råga på allt så fick Arsenal Flamini utvisad efter 80 spelade minuter, och man missade alltså chansen att garantera en ligaledning.

United gjorde dock som det var tänkt, och Mata startade matchen. Dock var det återkommande Van Persie som fick stå i rampljuset, och gjorde 1-0 redan efter sex minuter. Rooney fick börja på bänken men ersatte den matchotränade holländaren i andra halvlek. Matchen slutade 2-0 genom segermålet av Ashley Young. Låt oss se om möjligheten finns att Arsenal inte längre är ligaledare efter dagens matcher, då vi tittar närmare på titelrivalernas matcher.

Ångloket Chelsea i full fart

Chelsea har, tillsammans med Arsenal inför denna omgång, fem raka vinster i ligan, och det talar sitt tydliga språk för vilken form detta London-lag nu befinner sig i. Man slog dessutom ut Stoke ur FA-cupen, vilket betyder att vinsterna avlöser varandra, och det ser väldigt stabilt ut bakåt för tillfället. Senaste mötet mellan lagen slutade 2-0 till Chelsea och ska inte sluta något annorlunda, just med tanke på att Chelsea är i än bättre form än vad de var senast, och att West Ham har tappat enormt i ligan. Dessutom har man nu moroten att kunna gå upp i serieledning, om nu City tappar poäng borta mot Tottenham. Mourinho lär instruera sina mannar att gå in och avgöra denna match redan i första halvlek, för att spara sig till kommande stormöte i ligan. Nästa match ställs man nämligen mot just City, vilket helt klart kan bli en mycket laddad seriefinal. Inför den har man inte råd att tappa poäng här. 1,17 på Chelsea-seger är snålt, men helt klart förståeligt. West Ham har usel form och det ska mycket till om de kan göra något alls mot Chelsea.

Veckans stormatch

Det här mötet kommer bli mycket intressant att följa. Positionerna i toppen är som sagt väldigt täta och det betyder att Tottenham, precis som Manchester City, är piskade att ta tre poäng för att matchen inte ska bli förödande för dem i ligan. Förlorar City, eller om man tappar poäng, kommer Chelsea med all sannolikhet ta förstaplatsen, vilket är ett kämpigt utgångsläge när City sedan tar emot Chelsea hemma. Dock ska det sägas att City är ett extremt formstarkt lag, och har sju raka vinster i ligan. Det riktigt stora spöket för Tottenham att reda ut måste naturligtvis vara senaste matchen de mötte varandra. 6-0 till City talar för den totala dominans som rådde, det var dock innan tränarbytet i Spurs, så det blir intressant att se vad Sherwood gör åt det. Visserligen har han sagt att det kommer att bli en mycket tuff uppgift, just med tanke på att City har den form de har, men att Spurs ska hålla på sitt spel för att försöka utnyttja de svagheter som laget från Manchester faktiskt har. Ett tips är svårt, Tottenham har trots allt gjort bra ifrån sig med den nye tränaren, och spelade inget i helgen. Dessutom har man fått tillbaka spelare som varit skadade. Ett oavgjort resultat är ingenting som vi ryggar för, och när vi ser att oddsen ligger på 3,75 på ett kryss blir det en än mer given markering på vår ställning. Tottenham har trots allt hugg på Champions League-platserna, och det lär man inte ge upp i första taget.