Real och Chelsea vidare i Champions League

Nyheter

chelsea-luizInför gårdagskvällens två kvartsfinalmatcher i Champions league såg det ljust ut för Zlatans Paris SG och Real Madrid. När sedan dammet lagt sig så hade så Real avancerat till semifinal, medan Zlatan än en gång fick drömmen om att vinna Champions League krossad. Men Paris SG, där en skadad Zlatan fick följa matchen från läktarplats kunde inte hålla Chelsea stången. Chelsea är ett extremt starkt hemmalag, och trots att Paris SG hade 3-1 med sig från första mötet var utgången definitivt mycket oviss. Real Madrid å sin sida hade 3-0 med sig från första mötet mot Dortmund, och de flesta trodde nog att det hela redan var klart.

Real och Chelsea vidare

Dortmund bet dock ifrån rejält på hemmaplan. Precis som Paris SG hade Real sin största stjärna skadad, och Ronaldo satt på bänken. Dortmund gjorde mål i 24:e och 37:e minuten, och i halvtidsvilan stod det 2-0 till tyskarna. Ett mål till och matchen skulle gå till förlängning. I första halvlek hade Real en straff, som man missade. Men detta var Dortmunds match, och i andra pressade man hårt, och var flera gånger nära att göra mål. Men man nådde inte ända fram, och Real tog sig till semifinal med skrämselhicka.

Chelseas match mot Paris SG blev en riktig rysare. I 32:a minuten gjorde Chelsea 1-0, men sedan ville det sig inte riktigt, och det såg ut som om Paris SG skulle ta sig till semi. Så i 87:e satte så Chelsea 2-0 och det hela var klart, även om Paris SG kämpade i slutet för att göra mål, och inte var långt ifrån.

Barcelona i gungning

I kvällens matcher möter Atletico Madrid Barcelona på hemmaplan, medan Manchester United spelar borta mot Bayern München. Barcelona fick bara 1-1 hemma mot Atletico Madrid i första mötet, och är helt klart i gungning. Atletico toppar Spanska ligan, och bör vinna. Men det är något som spelbolagen verkat missa, och Betsson håller Barcelona som klar favorit att vinna, till 2,20 gånger pengarna. 3,35 för vinst för Atletico och 3,45 för oavgjort är riktigt bra. Manchester United å andra sidan fick oavgjort hemma mot Bayern, och kommer att få det svårt i returen. 10 gånger pengarna för Unitedvinst är dock mycket spelbart. United har kapacitet, och att man ligger så pass lågt i Premier League beror i mångt och mycket på den katastrofala säsongsinledningen. Skrällvarning utfärdad.