Måndagens Premier League-möte

Nyheter

fotbollDet har säkerligen inte undgått någon att Tottenham är inne i en period som är allt annat än bra. Man tappar mycket i tabellen och återfinns nu på sjundeplats, efter att United i helgen slog Newcastle med hela 4-0. Men det finns förhoppningar om att Tim Sherwood kan få laget på rätt köl igen nu under måndagskvällen, då Sunderland, laget som för tillfället ligger sist i ligan, gästar White Hart Lane. Genom en seger mot Sunderland så betyder det att man har hugg på Arsenal på en fjärdeplats. Dock är det få omgångar kvar att spela men Spurs från norra London måste ta alla chanser de får nu för att ha möjlighet att spela i Europa igen kommande säsong. De har dock tuffa konkurrenter om platsen. Även om Arsenal verkar vara inne i ett djup formsvacka så är istället Everton och Manchester United inne i en stark formkurva, vilket betyder att man verkligen måste lägga manken till om man ska kunna ha chansen.

Problemet för Tottenham är kanske istället att Sunderland fortfarande har chansen att klara nytt kontrakt. Laget har fortfarande ett antal matcher mindre spelade än konkurrenterna i botten, tre för att vara exakt, vilket innebär att tre vinster kommer att ta dem upp på säker mark. Sunderland ska med andra ord inte underskattas här, de ser säkert sin chans, dessutom är Tottenham ett svagt hemmalag och saknar många spelare, bland annat Walker, Lamela, Capoue, Vertonghen och Soldado. Fem spelare som normalt kan ha en helt avgörande betydelse för en matchbild. En förlust eller en oavgjord match behöver inte nödvändigtvis vara en katastrof, även om utgångsläget blir allt svårare då. Tottenham har nämligen enkelt motstånd kvar i ligan, om man jämför med konkurrenterna. West Bromwich, Fulham, Stoke, West Ham och Aston villa är lagen som väntar Tottenham i säsongsavslutningen, vilket innebär att mer poäng säkerligen är på ingång. Men det gäller att man tar avstamp på ett bra sätt mot Sunderland nu under måndagen. Möjligheten finns som sagt, Sunderland har inte vunnit en match sedan första februari, dock lär Gus Poyets mannar sikta på tre poäng här. Vi tror att det kan bli jämnt, och väljer att spela på ett oavgjort resultat. Oddset är också bra, 4,05 för oavgjort och vi hoppas samtidigt att matchen kommer att bli välspelad.

Första laget klart för uppflyttning

Med sex matcher kvar av The Championship stod det på lördagen klart att Leicester City är första klubben som får träda in i fotbollens finrum. Tack vare att både Queens Park Rangers och Derby förlorade sina matcher under lördagen betyder det att inte finns någon möjlighet för Leicester att trillar under strecket som skiljer de två direktkvalificerande platserna från kvalplatserna. Klubben, som numera är Thailandsägd, kommer till säsongen 2014/2015 att spela i Premier League, en liga som de senast var i för tio år sedan. I övrigt ser det också ut att gå Burnleys väg. Med 18 poäng kvar att spela om så ligger man för tillfället tio poäng före trean Queens Park Rangers och det ska mycket till om Burnley försakar den möjligheten. Om Queens Park Rangers vinner alla sina kommande matcher behöver Burnley fortfarande endast vinna tre av sex matcher för att ta den andra direktkvalificerande platsen upp till den engelska fotbollens finrum. Med Barnsley, Middlesbrough, Blackpool, Wigan, Ipswich och Reading kvar att möta lär inte uppgiften vara allt för svår för Burnley.