Lottningen till kvartfinalerna i Champions League

Nyheter

Champions-league-lottningSom ni säkert har märkt så har vi mycket noggrant följt de engelska lagens frammarsch i de internationella cuperna där fokus har legat på Champions League.

Först – Europa League

Vi tänkte bara sticka in lite här med att det finns fler engelska lag som spelar i Europa, nämligen i Europa League. Det har dock inte gått lika bra för de engelska representanterna i den cupen. Tre lag har denna säsong spelar i Europa League, Wigan (som vann FA-cupen), Swansea (som vann ligacupen) och Tottenham (som blev femma i fjolårets Premier League). Wigan gick inte ens vidare från gruppspelet i Europa League, de slutade sist i sin grupp vilket såklart inte är speciellt bra. Men de har fortfarande chansen att på nytt ta sig till cupen eftersom att de fortfarande är kvar i FA-cupen i England. Dock väntar Arsenal i nästa omgång så det blir tufft att försvara titeln. Swansea gick bättre än Wigan, de tog sig vidare till de 32 bästa lagen men åkte ut mot italienska Napoli med totalt 3-1. Allra bäst gick Tottenham i Europa League, de tog sin till sextondelsfinal där de ställdes mot Benfica. Det slutade dock inte speciellt bra för Spurs. De förlorade mötet med totalt 5-3 och är därmed sista engelska laget som försvinner ur turneringen. Nya tag nästa säsong med andra ord och vi får se vilka tre lag som representerar England nästa gång.

Kvartsfinalmötena lottade i Champions League

I Champions League har det dock gått bättre för de engelska lagen. Fyra stycken var det som gick vidare till åttondelsfinal och två gick vidare till kvartsfinal. Chelsea och Manchester United ska nu försöka ta sig ytterligare ett steg, men det ser ut som att det blir svårt för både Moyes och Mourinho att spela semifinal. Arsenal var ett av de engelska lag som åkte ur i åttondelsfinalen och det var mot storlaget och regerande mästarna Bayern München. Manchester United lottades mot just det tyska laget och med tanke på hur formen ser ut för respektive lag så är det stor fördel för Bayern. Moyes ska dock vara väldigt nöjd med att ha tagit sig så långt som han har gjort denna säsong med tanke på hur det i övrigt har sett ut för de röda från Manchester.

Chelsea fick en intressant utmaning i kvartsfinalen. Zlatans Paris SG kommer att besöka Stamford Bridge och göra upp om den åtråvärda platsen i semifinalen. Denna match är betydligt mer oviss på förhand men det ska sägas att PSG har imponerat under hela säsongen, både i ligan och i Europaspelet. Zlatan är dessutom mer målfarlig än någonsin så det kommer att bli jobbigt för Chelsea att ta sig vidare. Dock lyckades Chelsea slå ut Barcelona förra säsongen i Champions League, så kapaciteten finns där. Chelseas säsong har dock inte varit lika imponerande som PSGs, även fast de för tillfället leder ligan. Naturligtvis måste man också ställa motståndet i förhållande till varandra och ser man det så har Chelsea betydligt svårare motstånd i ligan än vad PSG har. Det kommer bli en rolig matchserie att följa och svårt att tippa resultatet.

Både Chelsea och Manchester United har viktiga matcher som väntar i helgen. Manchester United spelar lördagens sena match borta mot West Ham. United verkar vara rejält på uppgång och avancemanget i Champions League lär bidra med kraft även i ligan. United har klara möjligheter att klättra i tabellen och kan nå en femteplats, vilket säkerligen siktet är inställt på. Även om 1,78 i odds på United-seger är i minsta laget så väljer vi ändå att sätta våra pengar på det. Chelsea har dock en tuff uppgift. De tar emot toppkonkurrenten Arsenal och efter att ha presterat mindre bra matcher i ligan så är det mycket tveksamheter kring Chelseas form. Dock är Chelsea enormt starka hemma i London och detta derby lär bli känsloladdat på flera sätt, inte minst eftersom att det är Wengers 1000:e match som manager för Arsenal. Chelsea har ännu inte förlorat på hemmaplan i ligan men vi tror att första förlusten faktiskt kan komma här. Arsenal har all anledning att hugga när tillfällena ges och med en match mindre spelad så betyder tre poäng här extremt mycket. Vi väljer att chansa och tror att Wenger toppar laget till det yttersta, dessutom är oddset på 4,20 ett mycket lockande spel!