Helgens matcher på stryktipset v.41

Nyheter

De större ligorna tar välbehövlig vila i helgen då det vankas EM-kval runt om i Europa. Det innebär att vi har en del landskamper på stryktipset, som vi sedan fyller ut med matcher från engelska League One. Det ser klurigt ut på förhand och kommer säkerligen ge en bra slant tillbaka om man prickar alla rätt.

1. Polen – Tyskland 2

Match i Grupp D där båda dessa lag inledde med en seger i den första kvalmatchen. Polen krossade Gibraltar samtidigt som Tyskland hade problem mot Skottland och ”bara” vann med 2-1. Men med en match innanför västen så tror jag att tyskarna kommer vara bättre här, dessutom slipper man förmodligen spela mot ett handbollsförsvar den här gången. 55% på tvåan lär öka närmare avspark och jag tycker vi har en bra spik här.

2. Skottland – Georgien 1

Skottarna inledde alltså EM-kvalet med att pressa Tyskland på bortagräs, vilket är ruskigt starkt. Men nu väntar en helt annan match där man förväntas vara det spelförande laget. Men skottarna är starka på hemmaplan och jag tycker inte Georgien visade något extra i sin öppningsmatch mot Irland. Möjligen att krysset åker med till slut här, men utgångstecknet är ettan.

3. Finland – Grekland x

Vi går vidare till Grupp F där Finland just nu toppar tabellen. Men vi har endast spelat en omgång så här långt och finnarna hade mycket beskedligt motstånd i form av Färöarna som man slog med 3-1 på bortaplan. Grekerna fick stryk i sin öppningsmatch där Rumänien kunde vinna med 1-0 genom ett straffmål. Grekland känns alltid tunga när det kommer till kvalmatcher och jag tror inte man åker hem tomhänta härifrån. Krysset kan garderas med tvåan och sen tycker jag man kan nöja sig där.

—————————————————————————————

4. Rumänien – Ungern 1

Rumänien plockade som sagt ner Grekland senast och det gör man inte hur som helst på resande fot. Dock tungt för laget att man har anfallare Marica avstängd här. Ungern åkte på en blytung hemmaförlust i första omgången då Nordirland kunde smita hem med 2-1 i bagaget. Rumänien normalt sett starkare här och utgångstipset blir en etta. Men avstängningen på Marica är jobbig och man kan därför gardera med ett kryss om plånboken tillåter det.

5. Albanien – Danmark x

Albanien stod för en dunderknall när man plockade ner Portugal på bortagräs i den första omgången. Men laget var rejält utspelade och med lite bättre skärpa i avsluten hos portugiserna hade man kammat noll där. Men nu är man på hemmagräs och med lite självförtroende i kroppen kan man mycket väl rubba Danmark. Danskarna imponerade inte i sin öppningsmatch mot Armenien trots vinst och måste nog upp ett snäpp för att resa hem med tre poäng. Öppen match som ska helgarderas i min bok.

6. Armenien – Serbien x

Armenien är inte så dåliga som fotbollsnation längre och det finns ändå en del klasspelare i laget med Mkhitaryan i spetsen. Man gjorde en bra bortamatch mot Danmark och med lite flyt hade man rest hem med en pinne därifrån. Serbien stod över första omgången då gruppen endast innehåller fem lag, så detta blir första kvalmatchen för laget vilket sätts upp på minuskontot. Serbien är normalt sett ett starkare lag, men samtidigt vill jag inte räkna bort ett spännande Armenien. Krysset blir mitt utgångstips här!

—————————————————————————————

7. Bristol City – Chesterfield 1

Vi kastar oss över till League One där serieledande Bristol City tar emot Chesterfield som ligger på en sjätteplats. Bristol har ett imponerande hemmafacit så här långt då man är obesegrade och endast släppt in tre mål, samtidigt som man öser in mål framåt med Agard och Wilbraham i spetsen. Om bara Bristol håller koll på bortalagets Doyle (12 mål så här långt) så tror jag man vinner här. Stort minus hos gästerna som har målvakt Lee avstängd.

8. Colchester – Fleetwood x

Colchester släppte in hela fyra mål i senaste förlustmatchen mot Shefielld United (2-4) och försvarsspelet är helt klart lagets svaga punkt så här långt. Fleetwood känns som ett mer balanserat lag och efter en svacka på slutet fick man äntligen vinna mot Port Vale (1-0) senast. Krysset blir min utgång här och sedan tycker jag att man ska fylla på med tvåan.

9. Crawley – Peterborough 2

Crawley har haft stora bekymmer med målskyttet så här långt och står endast på åtta fullträffar efter 11 matcher. Men man har visat sig starka på hemmagräs med två raka vinster och noll insläppta mål. Men det har varit mot mildare motstånd och här tror jag att man kommer få det tufft. Peterborough ligger på en tredjeplats just nu och kommer förmodligen tillhöra toppen även när ligan ska summeras. Inledde säsongen med tre raka bortasegrar men har nu två raka förluster på resande fot. Tvåan känns som en intressant spik, men har man råd ska krysset med.

—————————————————————————————

10. Crewe – Coventry x

Crewe har haft det blytung så här långt med raden 1-1-9 och en målskillnad på 8-29, vilket placerar laget som jumbo i tabellen. Fyra raka förluster har man på kontot och ska man inte halka efter ännu mer så gäller det att vinna här. Man har ändå ett passande motstånd i form av Coventry, som även dem visat upp en usel form på slutet. Coventry tappade en 2-0 ledning mot Crawley senast och innan det ser vi tre raka förluster för laget. Otroligt svårtippad match där Crewe lär gå hårt för vinsten, vilket även gör att man blottar sig. Helgardera!

11. Gillingham – Scunthorp 1

Gillingham placerar sig långt ner i tabellen och kommer in till den här matchen med två raka förluster på kontot. Men förlusterna har kommit på resande fot, där man är betydligt svagare än på hemmagräs. Man är obesegrade på hemmaplan så här långt med tre vinster och två kryss på sina fem matcher, detta mot en del respektabelt motstånd. Scunthorp placerar sig som nästjumbo och har endast skrapat ihop sju poäng så här långt. En poäng av dessa sju har kommit på bortagräs där man inte alls fått det att funka hittills. Hemmaplan avgör detta och jag spikar!

12. Oldham – Walsall 1

Oldham har en väldigt fin formkurva och är obesegrade i sina sju senaste ligamatcher, men trots detta så placerar man sig först på plats 12. Anledningen till detta är alla oavgjorda resultat man har, där hela sex av 11 matcher slutat med en pinne, vilket man inte plockar placeringar på. Walsall har endast en förlust på de fem senaste matcherna och räddade en sen poäng mot serieledande Bristol (1-1) senast. Men det var på hemmaplan där man tagit merparten av sina poäng. Man är fortfarande vinstlösa på resande fot och inget tyder på trendbrott här mot ett formstarkt Oldham. Jag spikar ettan!

13. Sheffield United – Leyton 2

Sheffield är bra med så här långt då man plockat 16 poäng på sina 11 inledande matcher. Hemmaspelet har varit extra bra där man nu har tre raka segrar. Leyton ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket och har inlett med 10 poäng så här långt. Formen hos gästerna är dock nedåt då man kommer in här med två raka förluster på kontot. Men förlusterna har kommit på hemmaplan där man inte alls fått det att lossna. Leyton har nämligen plockat 9 av sina 10 poäng på bortagräs och är faktiskt obesegrade på resande fot så här långt. Kan vara omgångens skräll vi hittar här i Leyton, men jag tycker man ska gardera med både kryss och etta om man har råd.