Chelsea och Diego Costa imponerar

Nyheter

chelsea1

Vi tar paus från Premier League den kommande helgen då det vankas landskamper runt om i Europa. Men jag tänkte ta en liten titt på hur inledningen sett ut i den engelska toppfotbollen så här långt. Vilka har imponerat och vilka har ännu mer att bevisa?

Om vi kikar till toppen av tabellen först och främst så är det inte speciellt överraskande att vi hittar Chelsea och Manchester City på plats ett och två. Chelsea med Mourinho vid rodret har imponerat stort så här långt och står på 19 poäng efter sju spelade omgångar. Endast plumpen är mot just Manchester City där man ”bara” fick 1-1, i övrigt har man gått rent i resterande sex matcher. Nyförvärvet Diego Costa har inte gjort någon besviken så här långt och han punkterade även helgens toppmatch mot Arsenal med sitt 2-0 mål. Spanjoren har fått en flygande start på sin sejour i England och toppar skytteligan på nio fullträffar så här långt, fyra mål framför Sergio Agüero.

Manchester United har kommit igång efter en bedrövlig start på ligan och placerar sig just nu som nummer fyra i tabellen. Radamel Falcao har värvats in för dyra pengar och han fick äntligen näta i senaste omgången då han sänkte Everton med sitt 2-1 mål på Old Trafford. Men trots två raka vinster så imponerar inte spelet hos ”The Red Devils”, det finns mycket att förbättra där. Dessa två segrar har tagits på hemmagräs mot relativt dåligt motstånd, och det är uddamålssegrar där man varit riktigt illa ute. Louis van Gaal har därmed en del att fundera på under landslagsuppehållet, för det här spelet kommer inte hålla mot bättre motstånd framöver.

Kikar vi till lag som underpresterat så måste man nämna Arsenal och Liverpool, som just nu ligger i mitten av tabellen. Nu ska det sägas att vi bara är sju omgångar in, och lagen inte har särskilt många poäng upp till topp 3, men spelet har inte alls övertygat. Framförallt är det Liverpool som sett lite tveksamma ut inledningsvis, ett Liverpool som var med på målsnöret och utmanade om ligaguldet förra säsongen. Efter landslagsuppehållet är det match mot jumbon QPR på menyn, en match där det gäller att krympa avståndet till topplagen och avancera i tabellen.