Helgens matcher på stryktipset v.27

Allsvenskan Division 1 norra Division 1 södra Nyheter Stryktips tips

Allsvenskan är tillbaka efter fyra veckors uppehåll och dominerar helgens stryktipskupong. I övrigt kryddar vi även med svensk fotboll från div 1 samt en match från norska ligan.

1. Djurgården – Örebro 1

Djurgården har gått bra under vårsäsongen och är nu uppe i 10 raka matcher utan förlust. Innan vi gick till uppehåll tog laget en stark poäng borta mot Malmö. Örebro har inte varit lika lyckosamma under våren och står utan seger på bortagräs under säsongen. Gästerna borde få det väldigt tufft och vi inleder därför med en spik.

2. Norrköping – Malmö 1

Norrköping har varit säsongens överraskning så här långt och parkerar på en tredjeplats i tabellen. Laget har plockat fyra vinster på de fem senaste matcherna. Hemmalagets anfallaren Emir Kujovic är stekhet för dagen och stod för 2-0 målet i senaste vinstmatchen mot Falkenberg. Malmö har stått för en del tveksamma insatser på slutet och känns inte alls lika stabila som under fjolårssäsongen. Relativt öppen match där vi ändå ger Peking utgångstipset på form.

3. Åtvidaberg – Halmstad x

Bottenmöte mellan jumbon Åtvidaberg och nästjumbon Halmstad. Åtvidaberg har bara lyckats samla på sig fem poäng hittills, vilket inte duger. Men det ska sägas att laget är hyfsade på hemmaplan där de plockat samtliga poäng under säsongen. Halmstad hade fin form innan vi gick till uppehåll med poäng i tre raka matcher. Gästerna har tappat anfallaren Karikari under uppehållet vilket försvagar en del. Mycket öppen match där det inte ska snålas med strecken!

4. Västerås – Forward x

Västerås har det fortsatt tungt i div 1 norra med endast fyra inspelade poäng på de 12 inledande matcherna. Laget hade dock otur i senaste omgången där det blev en 2-1 förlust mot Carlstad efter ett mycket sent mål på tillägg. Hemmalaget saknar backen Ekroth efter ett rött kort senast. Forward har ingen vidare form med två poäng på de fem senaste matcherna, och sjunker därför rejält i tabellen. Nu är det dock lättare motstånd på andra sidan och vi ska därför inte alls räkna bort gästerna. Strecka på!

5. Eskilsminne – Norrby 2

Verkligheten börjar komma ikapp nykomlingen Eskilsminne efter en pigg start på säsongen. Endast en pinne på de tre senaste matcherna där det blev en klar 4-1 förlust mot Öster senast. Norrby parkerar som nästjumbo i tabellen men har lite form för dagen med poäng i tre av de fyra senaste matcherna, dessutom mot respektabelt motstånd. Norrby är ett roligt drag på kupongen men bör garderas med ett kryss.

6. Husqvarna – Halmia 1

Husqvarna har sex raka matcher utan förlust men spelar för många oavgjorda matcher för att avancera i tabellen. Klar 5-2 vinst i senaste hemmamatchen där anfallare Tegström stod för ett hattrick. Halmia har fyra förluster på de fem senaste matcherna och har släppt in hela nio mål på de tre senaste. På bortaplan har laget bara en poäng på de fyra senaste matcherna där de endast mäktat med ett mål framåt. Ettan blir utgångstipset men krysset åker med på kupongen.

7. Oddevold – Qviding 1

Oddevold har tre raka segrar på kontot där laget gjort hela 10 mål framåt. Samtidigt har inte defensiven fått lida med fem insläppta på dessa matcher. Qviding är ett bra lag men svek som favoriter hemma mot Lund senast, efter en mycket svag insats. Oddevold är obesegrade på hemmaplan hittills denna säsong och vi tror det fortsätter så. 1x räcker!

8. Haugesund – Lilleström 2

Haugesund har gått tungt inledningsvis på säsongen och parkerar strax ovanför nedflyttningsstrecket just nu. Formen är inte heller den särskilt lysande med en poäng på de fyra senaste matcherna. Lilleström har gått något bättre med en mittenposition i tabellen och laget har dessutom hyfsad dagsform med poäng i fyra av de fem senaste matcherna. Lilleström har dessutom gått bra på resande fot med endast två förluster på sju försök. Vi nöjer oss med x2!

9. Falkenberg – Elfsborg 2

Falkenberg har inte gått särskilt bra under vårsäsongen men håller sig flytande strax ovanför nedflyttningsstrecket. Stort minus att anfallaren Araba (6 mål) är avstängd i den här matchen. Elfsborg skuggar Göteborg i toppen av tabellen och tog en mycket klar 5-1 seger mot Gefle innan vi gick till uppehåll. Anders Svensson är avstängd hos gästerna men laget har en bra bredd i truppen. Tvåan känns som en vettig spik!

10. Sundsvall – Göteborg 2

Sundsvall har tidigare varit starka på hemmaplan men är nu ligans sämsta hemmalag med endast två poäng hittills denna säsong. Formen hos hemmalaget är sådär med endast två poäng på de fem senaste. Serieledande Göteborg har haft en smakstart på säsongen och har fin form med fyra segrar på de fem senaste matcherna. Göteborg är även ligans bästa bortalag med raden 5-1-0 på sina sex bortamatcher. Tvåan känns stark!

11. Häcken – Helsingborg 1

Häcken har varit en besvikelse så här långt och är väldigt ojämna i sina prestationer. Laget plockade ner Malmö på bortaplan i slutet på maj men har efter det fyra matcher utan trepoängare. Helsingborg är precis som Häcken ett svårbedömt lag och har skördat flest framgångar hemma på Olympia. Endast en poäng på de fem senaste bortamatcherna är facit för Helsingborg. Vi utgår från ettan men låter den inte stå ogarderad.

12. Kalmar – AIK x

Kalmar har inte fått det att lossna under säsongen och parkerar i mitten av tabellen. Problemet har varit spelet på resande fot då 11 av 15 poäng plockats hemma på Guldfågeln Arena. AIK sitter lite i samma båt då laget är ligans bästa hemmalag med facit 6-1-0. På bortagräs är ”gnaget” fortfarande utan seger med hela fyra oavgjorda på sex försök. Vi utgår från krysset men rekommenderar att strecka så mycket plånboken tillåter.

13. Höllviken – Oskarshamn x

Nykomlingen Höllviken är inne i en tuff period med fyra raka förluster på kontot med hela 4-12 i målskillnad. Laget har dock spelat bra på hemmaplan under säsongen och förlusterna på slutet har kommit mot bra motstånd i form av Trelleborg och Örgryte. Oskarshamn har precis som Höllviken fyra förluster på kontot med en hel del insläppta mål. Oskarshamn har dock plockat merparten av sina poäng på bortagräs och det gör detta möte väldigt svårtippat. Helgardera!