Helgens matcher på stryktipset v.24

Nyheter Stryktips tips

Vi har massvis med internationell fotboll på kupongen den här helgen. Det är EM-kval, Copa America och VM i damfotboll men även några svenska matcher från division 1. Vi har hittat några matcher där det kan tänkas skrälla.

1. Irland – Skottland x

Viktig match i EM-kvalet. Irland ligger fyra i gruppen just nu men det skiljer bara tre poäng upp till ettan Polen. En förlust i den här matchen skulle vara väldigt kostsam för Irland. Skottland ligger trea i gruppen med bara en poäng upp till Polen. Senaste mötet vann Skottland med 1-0. Den här matchen känns helt vidöppen så strecka på!

2. Polen – Georgien 1

Polen har starta EM-kvalet otroligt bra och leder sin grupp före bland annat VM-mästarna Tyskland. De är fortfarande obesegrade och har bara släppt in tre mål på fem matcher hittills. Nu ska de möta Georgien som är en av strykpåsarna i gruppen så vi spikar Polen utan tvekan.

3. Finland – Ungern 2

Finland har inte gjort något speciellt bra EM-kval hittills och har bara tagit fyra poäng på fem matcher. Ligger fyra poäng efter Ungern som ligger på tredje plats. Ungern har bättre form och vann senast de två lagen möttes hemma på Ferenc Puskas-stadion. Knapp fördel för Ungern så vi kör på x2.

4. Färöarna – Grekland x

Två lag som ligger i botten av sin grupp, Grekland har varit fruktansvärt dåliga i kvalet och har fortfarande ingen vinst. Färöarna har vunnit en match och det var just mot Grekland med 0-1. Men sen har det bara blivit förluster och denna här matchen känns helt vidöppen så det är bara strecka på.

5. Nordirland – Rumänien 2

Rumänien leder sin EM-kval grupp men det är en ganska så svag grupp, tvåan i gruppen heter Nordirland. Senaste mötet vann Rumänien hemma i Bukarest med 2-0 efter ha gjort två snabba mål i slutet av matchen. Rumänerna har fortfarande inte förlorat någon match och kommer inte göra det här heller. Vi spikar tvåan!

6. Armenien – Portugal 2

Portugal leder sin kval grupp men de har inte alls övertygat i sina matcher. Har en riktigt bra spelartrupp men har svårt att få till något bra spel. Armenien ligger sist i gruppen och har bara tagit en poäng. Det är en tuff bortamatch för Portugal och det finns bättre spikar på kupongen så vi kör på x2.

7. Danmark – Serbien 1

Danmark ligger tvåa i gruppen efter Portugal och ligger före Albanien på bättre målskillnad. Serbien har inte haft ett lika lyckat kval och ligger nästsist på en poäng, skulle egentligen ha fyra poäng men fick tre minus efter matchen mot Albanien. Senaste mötet vann Danmark med 1-3. Det är två lag som gärna vill spela offensivt och det kan sluta hur som helst så vi kör på 1 2.

8. Argentina – Paraguay 1

Stjärnspäckade Argentina ska möta Paraguay i sin först Copa America match. Argentina räknas på förhand som en av de stora favoriterna till att vinna tuneringen. Har massvis med offensiva kvalitéer i laget och även en godkänd defensiv. Paraguay brukar vara ett av få sydamerikanska lag som har en bra defensiv. Men det har ändrats och backlinjen ser inte alls lika stark ut. Har några giftiga spelare framåt som t.ex. Roque Santa Cruz och Raul Bobadilla men det räcker inte. Vi spikar ettan!

9. Uruguay – Jamaica 1

Uruguay vann senaste Copa America, får dock klara sig utan Suárez i detta mästerskap för han är fortfarande avstängd på grund av bit-attacken från VM. Men det finns kvalité laget ändå med Cavani på topp, Diego Godin som håller ihop försvaret och även kryddat med några spännande talanger som vill visa upp sig. Jamaica har blivit inbjudna till denna turnering, är ingen vidare fotbollsnation och kommer få stryk här. Vi spikar Uruguay!

10. Carlstad – Motala x

Carlstad är nykomling i Div 1 Norra och har startat säsongen riktigt dåligt med raden 1-1-7. Laget känns inte alls redo för Div 1 och kommer få en jobbig säsong i år. Motala hade en fin start på säsongen men på slutet har det blivit tre inspelade poäng på fem matcher. Perfekt tillfälle att vända en negativ trend mot svaga Carlstad. Vi chansspikar Motala!

11. Höllviken – Trelleborg 2

Trelleborg leder Div 1 Södra och satsar på att ta sig tillbaka till Superettan. Har sex raka vinster och har bara förlorat en match av nio spelade. Höllviken ligger sjua i serien, började säsongen bra men nu har formen blivit sämre och senast blev det stryk mot Örgryte. Trelleborg är för bra och kommer vinna den här matchen.

12. Brasilien – Spanien 1

Brasilien vann sin första match mot Sydkorea med 2-0 och Marta gjorde så klart mål. Brasilien är som alltid bra offensivt men det är bakåt som det ofta brister. Det här är Spaniens första VM, de kryssade i första matchen mot Costa Rica med 1-1. De var obesegrade i VM-kvalet och vi känner att de kan skrälla i den här matchen. 1 2.

13. England – Mexiko 1

England fick stryk i sin första match mot Frankrike med 1-0. Är väldigt starka defensivt men inte alls lika bra framåt. Mexiko kryssade i sin första match mot Colombia med 1-1. Räknas inte som någon stor fotbollsnation inom damfotboll. England borde vinna den här matchen men formen verkar inte vara nå bra. 1x.