Helgens matcher på stryktipset v.21

Inför veckans Stryktips Nyheter

Det är en speciell kupong vi har till helgen där alla matcher är på söndag. Men som vanligt är spelstoppet Lördag kl 15.59. Sista omgången av Premier league ska spelas och alla matcher är med på kupongen. Då det är sista omgången så är det flera lag som ska spela helt betydelselösa matcher så det finns chans för skrällar lite här och där. Även några matcher från Allsvenskan finns med.

1. Arsenal – West Bromwich 1

Arsenal som i praktiken är klara för CL nästa säsong för att de ligger tre poäng för United och har mycket bättre målskillnad än dem. W.B.A. har en fantastisk form nu på slutet och senast vann man med 3-0 hemma mot ett omotiverat Chelsea. Innan det så lyckades man slå United på Old Trafford så formen är det inget fel på. Men de har egentligen inget att spela för men det har inte Arsenal heller så 1x för vi vill åt de stora pengarna!

2. Aston Villa – Burnley x

Aston Villa har redan säkrat nytt kontrakt efter att de har spelat upp sig nu på slutet och tagit några vinster. Senast blev det dock storstryk mot Southampton med 6-1. Burnley är redan klara för nedflyttning även fast de har tagit poäng i sina två senaste matcher. Har bara tagit två vinster på bortaplan den här säsongen. Det luktar kryss i den här matchen och det är utgångstipset men vi tar med ettan på grund av hemmafördelen.

3. Chelsea – Sunderland 1

Chelsea är redan mästare i Premier League. De är också obesegrade hemma på Stamford Bridge den här säsongen och vill nog gärna fortsätta vara det. Åkte tidigare i veckan på en knock borta mot W.B.A. med 3-0 och Fabregas fick rött kort. Sunderland klarade 0-0 borta mot Arsenal tidigare i veckan och där med har det fixat kontrakt till nästa säsong så nu kan dem äntligen andas ut. Därför spikar vi Chelsea!

4. Crystal Palace – Swansea x

Två lag som inte har något alls att spela för. Crystal Palace lyckades dock förstöra Gerrards avslutningsmatch genom att vinna mot Liverpool med 3-1 senast. Swansea tappade sin sista chans för EL-plats i förlusten mot City. Swansea är det bättre laget men Crystal har nog mer motivation på hemmaplan. Oviss match så strecka på!

5. Everton – Tottenham 2

Everton har inte gjort någon bra säsong alls, har sprattlat till på slutet men det räcker inte för något Europaspel till nästa säsong. Ej godkänt med tanke på den truppen de sitter på. Tottenham däremot ligger på sista platsen till Europa League och har en poäng till godo på Southampton vid vinst blir det EL-spel. Ett hungrigare Spurs borde vinna den här matchen men de är väldigt ojämna och bortaspelet är inte speciellt bra. 1 2.

6. Hull – Manchester United 2

Hull måste vinna den här matchen om de vill ha någon chans att vara kvar i Premier League. Ligger just nu under strecket och har två poäng upp till Newcastle. Har ingen vidare form med tre raka förluster. Manchester United ligger på kvalplats till Champions League och har ingen chans att komma längre upp heller. Formen har inte vart strålande på slutet. United är det klart bättre laget men hur mycket kommer de bryr sig om den här matchen? 1 2!

7. Leicester – Queens Park Rangers 1

Leicester fixade sitt kontrakt i förra omgången genom att kryssa borta mot Sunderland. Har gjort en fantastisk vårsäsong som är anledningen till att de blir kvar i Premier League. QPR får kriga på i Championship nästa säsong och klura ut vad som behövs för att kunna ta poäng på bortaplan för där har de varit bedrövliga! Leicester vinner den här matchen på grund av hemmastödet och formen. Vi spikar ettan!

8. Manchester City – Southampton 2

City har gått som tåget på slutet med fem raka vinster. Har egentligen inget att spela för CL-platsen har de redan säkrat. Southampton har gjort en fantastiskt säsong med tanke hur många spelare de tappade innan säsongen. Senaste blev det vinst med 6-1 mot Villa och succé nyförvärvet Sadio Mané gjorde hattrick på mindre än tre minuter! De har fortfarande chans att nå EL och det är en chans de kommer försöka ta. Vi är kaxiga och chansspikar Southampton! Men vill man vara på den säkra sidan så borde 1 2 räcka.

9. Newcastle – West Ham 1

Newcastle var nära på att vinna senaste matchen men QPR vände och vann. Så nu är Newcastle uppe i tio matcher utan vinst och de har bara tagit en poäng på dessa matcher. Det är den stora anledningen till att de är i botten och får kriga för nytt kontrakt. Måste ta tre poäng här för att själva säkra kontraktet för att de har betydligt sämre målskillnad än Hull. De möter ett West Ham som inte har något att spela för och som inte har någon vidare bra form. Vi tror på Newcastle men tar med krysset för att säkra.

10. Stoke – Liverpool x

En match som är helt betydelselös för Stoke men det är ett bra hemmalag och gör sällan bort sig på Brittania Stadium. Liverpool ligger på EL-plats men kan faktiskt tappa den platsen vid förlust eller oavgjort om de har riktig otur. Fick senast stryk hemma mot Crystal Palace och har tveksam form. Lär gå för vinst men det blir inte lätt. Vi kör på x2.

11. Halmstad – Göteborg 2

Över till Allsvenskan där Svenska cupen vinnarna Göteborg åker till Halmstad för att ta tre poäng. Göteborg har inte förlorat på bortaplan än och kommer inte göra det här heller. De har ett bra lag som ska vara med i toppen och utmana, fick även behålla målkungen från förra året Lasse Vibe. Halmstad har börjat allsvenska som väntat, ligger i botten och kommer få kriga sig till ett nytt kontrakt i höst. Vi spikar Göteborg.

12. Kalmar FF – Malmö FF 2

Kalmar som har fått tillbaka bröderna Elm drömmer tillbaka till guldåret. Kalmar är dock inget märkvärdigt lag och håller inte alls mot topplagen. Har hittills bara tagit poäng mot lag som ska tillhöra nedre halvan av tabellen. Men nu kommer Malmö på besök. Pågarna är fortfarande obesegrade i ligan men man leder dock inte. Har klart den bästa truppen i Allsvenskan och den här matchen ska dom bara vinna. Helt klart en spik!

13. Örebro – Gefle 2

Örebro tog äntligen sin första vinst i förra omgången mot Åtvidaberg men man ska tacka målvakten i ÅFF för han gjorde två riktigt dåliga ingripanden vid Örebros mål. ÖSK saknar Crespo Kamara fortfarande och det märks för det är alldeles för lätta längst fram. I Gefle är det tvärtom för Johan Oremo har startat säsongen riktigt bra. Han har gjort sex mål på nio matcher hittills och har bidragit stort till att Gefle har startat säsongen så bra. Senaste matchen vann de på nya Gavlevallen mot Sundsvall. x2.