Fortsatt kamp i FA-cupen!

Nyheter

evertonHelgen består, som ni säkert vet, av nästa omgång av FA-cupen. Matcherna i Premier League spelades under den gångna veckan, där vissa fick ställas in på grund av det hårda väder som just nu håller i princip hela England i ett starkt grepp. FA-cupen är dock planerad att spelas, både under lördagen och söndagen och våra tips om hur lördagens matcher kommer att gå kan du som vanligt se här i vårt EttKryssTvå-tips. Eftersom att det kommer att spelas fler intressanta matcher under helgen så vill vi gärna ta ett grepp om dem. Eller vad sägs om exempelvis Everton mot Swansea eller höjdarmatchen mellan Arsenal och Liverpool?

Kommer Everton ta sig tillbaka?

Everton är vidare i cupen och fick genom ett enkelt motstånd nu möta Swansea i nästa omgång. Swansea, som mötte ett betydligt svårare motstånd i Birmingham, men de lyckades ändå vinna matchen och ta sig vidare. Swansea har haft ett ganska enkelt spelschema den senaste tiden, dock har de inte imponerat på något sätt, även fast de ligger på en bra position i tabellen som ”ligaledaren” av bottenlagen. Everton å andra sidan har en match till godo på Tottenham som ligger över, så en Europaplats är definitivt inte borta för klubben från Liverpool. Everton har inte heller någon bra trend den senaste tiden, efter dåligt spel och jobbiga förluster mot bland annat Liverpool. Lagen ställdes mot varandra strax innan jul i ligan och då vann Everton med 2-1 på bortaplan. Nu är det hemmaplan för Everton och det tror vi kommer att fälla avgörandet när två lag med ganska dunkel form möts. Oddset på Everton-seger skrivs till 1,58 och det spelar vi gärna på!

Topplag i toppmöte i cupen

Arsenal åkte på en riktigt, riktigt svidande förlust med 5-1 i ligan mot just Liverpool alldeles nyligen och nu har de möjligheten att revanschera sig rejält, något som Wenger säkerligen kommer att se till. Genom förra matchen lärde man sig Liverpools styrkor, något man kommer att ta betydligt mycket mer hänsyn till här. Arteta beskrev denna förlust som en bilkrasch och Liverpool bröt en jobbig trend de befunnit sig i genom vinsten. Det kommer bli intressant att se Arsenals uppställning i denna FA-cupmatch, ligan är med all säkerhet viktigare för London-laget men att få chansen till en så tidig revansch lär sporra de flesta spelarna i Gunners. Arsenal saknar dock mittfältare, som Walcott och Ramsey. Arsenal har dock slagit Liverpool denna säsong på Emirates Stadium och det mötet slutade 2-0. Vi tror att Arsenal kommer att ta chansen och spelar gärna på oddset 2,55 på en vinst för London-klubben.