FA-cupen viktigare än vad man tror

Nyheter

kc-stadiumDen legendariska FA-cupen rullar som vanligt vidare varje år på de engelska öarna. Varje år har man också samma tongångar, att det skulle vara en urvattnad och betydelselös cup som inte ger något mer än en plats i Europa League. Och visst är det så, den har tappat i dignitet, framför allt när ligan är så viktigt som det är, men cupen är fortfarande en möjlighet för de sämre lagen i andra divisioner, samtidigt som den har en lång historia. Men cupen kan också bidra med något annat, och då behöver det inte handla om att man gör allt för att gå vidare för att nå finalen. Det kan handla om det som hände under helgen. Revansch.

Det är en viktig ingrediens i vilket lag som helst. Både Arsenal och Manchester City fick utstå svidande förluster mot Liverpool respektive Chelsea i ligan och det lämnar lagen mindre glada och med sämre självförtroende. Att de nu båda fick chansen till revansch, relativt snabbt inpå förlusterna, var därför extremt viktigt och det var mycket betydelsefullt att få med sig ett bra resultat mot dessa lag, då en förlust till verkligen hade skapat oreda och osäkerhet. Nu vann både Arsenal och Manchester City sina ”returmöten” mot de tidigare antagonisterna och det kan mycket väl vara ett resultat som för lagen betyder extra mycket, även i ligan. Att ta med sig denna vinst, som dels tog dem vidare i cupen, också visade att det är fullt möjligt att vinna mot dessa lag. En kunskap som är viktig att ha när nu Premier League börjar dra ihop sig.

Kan Hull hitta tillbaka?

Sista FA-cupmatchen i den femte rundan spelas ikväll mellan Brighton och Hull. Hull har haft det riktigt svårt i ligan den senaste tiden och det har visat sig vara problematiskt att göra mål överhuvudtaget. Frågan är om man nu får en möjlighet att försöka vända på skutan. Senaste förlusten mot Southampton, som nyligen åkte ur FA-cupen, var inte imponerande. Brighton å andra sidan kommer från två mycket fina vinster mot topplag i The Championship, och har hållit tätt på hemmaplan. Det finns mycket som talar för att Brighton kommer att gå in i den här matchen med övertygelse och därför är vi inte förvånade när vi ser att oddsen är satta till Brightons fördel. Vi gillar det vi ser och ett odds på omkring 2,20 är mycket spelbart!