Champions League-vecka!

Nyheter
championsleague
Diego Costa är extremt effektiv på topp i Atletico

Som riktiga Englandsfans så är årets upplaga av Champions League väldigt intressant. Det är nämligen så att fyra av de lag som deltog i seriespelet av turneringen är vidare till slutspel och det är nu som åttondelsfinalerna börjar spelas. Igår spelades två av matcherna och det var mellan två riktiga topplag, Manchester City och Barcelona, och en match mellan PSG och Bayern Leverkusen. Föga överraskade så stod vårt fyrtorn från Skåne, Zlatan Ibrahimovic, för en strålande insats när PSG slog det tyska topplaget med hela 4-0 på bortaplan, vilket i princip innebär att PSG redan är vidare slutspelet då det är mycket osannolikt att tyskarna vänder på steken i Paris. Matchen mellan City och Barcelona var tät och intressant och det slutade som det brukar för det spanska laget. Messi sätter ledningsmålet på en straff och Alves avslutar i matchens sista minuter med ett andra mål. Eftersom Barcelona nu vann på bortaplan ser uppgiften otroligt svår ut för Manchester City, då det inte är lätt att vända en match mot Barcelona i Barcelona.

Som vanligt är det också matcher denna onsdag och vi tittar lite närmre på de båda.

Arsenal fick svårast möjliga motstånd

Det ska mycket till för att Arsenal ska kunna rå på världens bästa lag just nu. Visserligen är man ett av topplagen i Premier League och har precis slagit Liverpool i FA-cupen, men man har både Ramsey och Walcott borta, dessutom är Arteta avstängd. Hur kommer Arsenals defensiv egentligen kunna klara av att hantera de snabba kontringar som Bayern München gjort sig kända för? Det kommer bli extremt svårt tror vi och det enda som egentligen talar emot Bayern är att Ribery troligen inte kommer att spela. Det är inte heller speciellt vanligt att ett lag vinner Champions League två år i rad, men skulle något lag kunna göra det är det just Bayern München. Att Arsenal börjar hemma gör det såklart än mer viktigt att defensiven fungerar och ett 0-0-resultat är på många sätt ett önskeresultat. Håller det så har London-laget en bra chans i returmötet i Tyskland. Men med ett odds på 1,74 i Bayern Münchens fördel så väljer vi ändå att sätta pengarna på tysk seger.

Milan en skugga av sitt forna jag

Milan har varit betydligt bättre än vad de är för tillfället. Man lyckades dock nyligen vinna i Serie A mot Bologna med 1-0 genom lagets viktigaste spelare, Balotelli. Det var en välkommen seger som man definitivt behöver ha med sig in i Champions League-slutspelet. Milan har sedan en tid tillbaka ingenting att göra med toppstriden i Italien och man får därför inse att man slår ur underläge i denna match, trots att man spelar hemma på San Siro. De möter Atletico Madrid, ett lag som går riktigt bra i ligan för tillfället och numera är ett av tre topplag tillsammans med Barcelona och Real Madrid. Diego Costa är extremt effektiv på topp och det kommer säkerligen att vara avgörande för hur det går för spanjorerna i Europa. Med tanke på respektive lags form så är slutresultatet ganska uppenbart och oddsen visar just precis det. 2,13 i Atletico Madrids fördel visar vilka som är starkast och vi satsar på spansk vinst i Italien!