Veckans stryktips

Nyheter

Landskamper och engelska League One på helgens stryktips när de större ligorna har ett litet uppehåll. Ganska jämna matcher över hela kupongen och vi kan nog förvänta oss en hyfsad utdelning för 13 rätt.

1. Montenegro – Sverige   (x)

Tuff match för det svenska landslaget som inte imponerat överdrivet mycket i EM-kvalet hittills. Men Zlatan ser ut att vara redo för spel och det är givetvis ett stort plus för de blågula. Montenegro har en del klasspelare i laget och är i regel väldigt starka på hemmaplan. Jag tror Sverige är nöjda med ett kryss här och det blir även mitt utgångstecken.

2. Österrike – Ryssland   (1)

Österrike har imponerat i kvalet hittills med två vinster och ett kryss. Nu stöter man på tuffare motstånd men jag tycker ändå att man ska ha goda chanser här. Ryssland imponerade inte mot Sverige (1-1) och fick bara ett kryss senast mot Moldavien (1-1) på hemmaplan. 40% på ettan gör att jag spikar.

3. Makedonien – Slovakien   (2)

Makedonien har endast tre poäng efter tre matcher och dessa poäng kom mot svaga Luxemburg (3-2) på hemmaplan. Slovakien har tre raka segrar på kontot där man besegrat starka lag som Ukraina (1-0), Vitryssland (3-1) och framförallt Spanien (2-1). Man har kvalité hos gästerna och med kalasform ska man spikas här.

4. England – Slovenien   (1)

England är som vanligt överskattade på stryktipskupongen och 72% är ingenting som ska spikas enligt mig. Förvisso har man tre raka segrar, men man har haft problem både mot Schweiz och Estland. Slovenien har två raka vinster på kontot och kan möjligen gneta till sig ett kryss här som är streckat på 15% just nu.

5. Coventry – Notts County   (x)

Coventry har tagit merparten av sina poäng på hemmagräs där man är riktigt starka den här säsongen. Men schemat har varit tufft för laget på slutet med spel både i FA-cupen och Vans Trophy tidigare i veckan. Notts fick sin segerrad avbruten mot Walsall senast men har ett mycket kunnigt lag som kommer slåss i toppen i år. Knepig match som jag tycker ska helgarderas.

6. Crewe – Chesterfield   (x)

Jumbon Crewe har äntligen fått ordning på försvarsspelet på slutet där man spelat målsnåla matcher. Men å andra sidan så gör man inga mål framåt heller, vilket innebär att man ligger kvar i botten. Chesterfield är ett mittenlag som har dunkel form för dagen med fem ligamatcher utan vinst, dessutom mot relativt svagt motstånd. Strecka på!

7. Doncaster – Sheffield United   (1)

Doncaster fick äntligen vinna senast efter tre raka matcher utan trepoängare. Man har även fått vila hela veckan samtidigt som de flesta andra lagen spelat cupmatcher, vilket givetvis är en fördel. Sheffield har spelat två cupmatcher tidigare under veckan och även fast man luftat truppen en aning så är det risk för en del trötta ben. Gästerna brukar även ha det väldigt tufft mot just Doncaster. Nöjer mig med 1x!

8. Gillingham – Leyton Orient   (x)

Bottenmöte där Gillingham ligger två poäng bakom Leyton i tabellen just nu. Gillingham är dock starka hemma där man plockat 12 av sina 14 poäng så här långt. För gästernas del så är det tvärtom då Leyton tagit 13 av sina 16 poäng på resande fot. Usel form hos båda lagen och jag tycker man ska helgardera här om man har råd.

9. Port Vale – Rochdale   (2)

Port Vale har fått upp ångan på slutet med två raka ligavinster. Vinsterna har dock kommit mot mediokert motstånd och nu blir det betydligt tuffare. Rochdale har tre raka ligasegrar på kontot där bland annat topplagen Preston och Swindon besegrats. Gästerna trivs dessutom på resande fot där man plockat fem av sju segrar så här långt. Tvåan är streckad på 32% just nu och är en värdespik i mina ögon.

10. Preston – Bradford   (1)

Topplaget Preston har lite tveksam form med två raka förluster i ligan med sig här. Men förlusterna har kommit på bortagräs och dessutom har man stött på mycket tufft motstånd, så man är ursäktade.  Preston är även obesegrade på hemmagräset och mot ett formlöst Bradford ska man inte ha några som helst bekymmer. Kupongens säkraste spik!

11. Swindon – Bristol City   (2)

Toppmatch där trean Swindon tar emot serieledande Bristol City. Swindon har lite tveksam form med 2-1-2 på sina fem senaste matcher, men man brukar vara starka på hemmaplan. Bristol fortsätter övertyga och är det enda laget i League One utan förlust så här långt, tio segrar och sex oavgjorda har det blivit. Jag tror den sviten håller i sig och x2 får räcka på kupongen.

12. Walsall – Peterborough   (1)

Walsall är starka för dagen med två raka segrar i ryggsäcken, segrar som kommit mot respektabelt motstånd. Man trivs även på hemmagräs där man tagit merparten av sina poäng. Peterborough inledde säsongen övertygande men har nu fallit tillbaka på slutet. Tre raka ligaförluster där man ställts mot riktigt svagt motstånd. Fina 35% på ettan och det får bli en spik för mig.

13. Yeovil – Fleetwood   (x)

Yeovil har haft en svag inledning på säsongen och placerar sig som nästjumbo just nu. Sju raka ligamatcher utan vinst där man samlat på sig hela fem förluster. Fleetwood var med i toppen av tabellen ett tag, men ojämna prestationer har gjort att man halkat ner till en mittenposition. Det är framförallt bortaspelet som inte funkat där man har sex förluster av åtta möjliga. Väldigt svårlöst match där jag tycker man ska strecka så mycket man har råd med, utgångstecknet blir dock kryss.

Focus Keyword: Stryktipset

SEO title: Landskamper och League One på Stryktipset i helgen.

Meta Description: Landskamper i helgen med bland annat Montenegro – Sverige. Läs vår krönika och spela på Stryktipset samt EttKryssTvå för din chans på miljonerna.

Tags: Betsson, Stryktipset, EttKryssTvå, Landskamper, League One