Veckans stryktips – 22 november

Nyheter

De större ligorna är tillbaka efter ett litet uppehåll och det innebär att vi som vanligt hittar matcher från Preamier League och Championship på kupongen denna helg. Efter flera veckor med bra utdelning på stryktipset så lutar det nu åt andra hållet, med många starka favoriter som ser ut att vinna. Men det är jackpot på 9,5 miljoner, så hittar man skrällarna kan det leda till väldigt stora pengar.

1. Arsenal – Manchester United   (1)

Vi inleder kupongen med en högintressant match på Emirates där Man United gästar Arsenal. Två lag som underpresterat så här långt med tanke på vad man värvat in till den här säsongen. Arsenal åkte på en bortaförlust i senaste omgången mot Swansea samtidigt som Man United knep en knapp hemmaseger mot Palace. Många avbräck hos gästerna och dessutom har man inte plockat en enda seger på resande fot hittills. Utgångstecknet blir en etta, sedan kan man fylla på med krysset om plånboken tillåter det.

2. Chelsea – West Bromwich   (1)

Chelsea fortsätter ånga på i toppen av tabellen då laget plockade ner Liverpool på Anfield i senaste omgången. Uppehållet kom lägligt för The Blues då man haft en del småskador i truppen på slutet, däribland Diego Costa. Men det finns en otroligt fin bredd hos laget och jag har svårt att se annat än en etta här. Bromwich åkte på en hemmaförlust mot Newcastle i senaste omgången och har frågetecken för viktiga försvararen Pocognoli här. Stensäker etta som spikas alla dagar i veckan!

3. Everton – West Ham   (1)

Everton hade en tråkig inledning på säsongen och låg på nedflyttningsplats ett tag. Men man har börjat tugga igång nu och man har helt klart en trupp för att slåss om europaplatserna. Obesegrade i fyra raka matcher och det verkar som tränare Martinez fått ordning på det darriga försvarsspelet nu. West Ham är den stora överraskning hittills denna säsong då laget placerar sig på en 4:e plats i tabellen. Men jag tror man kommer sjunka ju längre säsongen lider och en bortamatch mot Everton som vaknat till liv är alltid tufft. Mitt tips blir ettan här men jag tycker man ska gardera med krysset.

4. Leicester – Sunderland   (x)

Leicester överraskade många i början på säsongen och spelade faktiskt riktigt bra. Men verkligheten har kommit ikapp nykomlingen och ”the foxes” har nu fyra raka förluster på kontot. För Sunderlands del är det lite tvärt om då man hittat stilen på slutet och tagit poäng i två raka matcher. Bortavinsten mot Palace följdes upp med ett kryss på hemmaplan mot Everton. Gästerna har dock ett frågetecken för anfallare Fletcher här, vilket är ett hårt avbräck om han inte kommer till spel. Känns som den här matchen kan gå hur som helst så snåla inte med tecken!

5. Manchester City – Swansea   (1)

Manchester City har inte gått att känna igen på slutet och det är tveksam form på laget. Förlust i Champions League som följdes upp med ett kryss mot bottengänget QPR i ligan. Men man ligger trots allt trea i tabellen och har nu chansen att göra ett litet ryck från de jagande lagen bakom. ”The Swans” har imponerat i ligan så här långt och placerar sig som 5:a i tabellen på 18 inspelade poäng. Men 13 av dessa poäng har kommit hemma på Liberty Stadium, så på resande fot har man inte imponerat. City kommer plocka en trepoängare här och ta upp jakten på serieledande Chelsea. Spik!

6. Newcastle – QPR   (1)

Newcastle har hittat stilen efter en tråkig start på säsongen och har nu fyra raka vinster i ryggen till den här kampen. Det är heller inga bluffsegrar laget tagit på slutet, då både Tottenham och Liverpool besegrats. Skadelistan är lång hos hemmalaget men det är problem som man brottats med under hela säsongsinledningen. QPR ligger på en nedflyttningsplats just nu och även fast man plockade poäng mot Man City i förra omgången så är det ett mediokert gäng. Laget har dessutom haft stora bekymmer på bortaplan där man åkt på fem förluster av fem möjliga. Form och hemmaplan avgör, spik på ettan!

7. Stoke – Burnley   (1)

Stoke studsade tillbaka på vinnarspåret då man bortaslog Tottenham med 2-1 i senaste omgången. Men man har lite skadebekymmer i defensiven då både Wilson och Bardsley ser ut att missa helgens match. Jumbon Burnley tog sin första seger för säsongen senast då man plockade ner Hull med 1-0 på hemmagräs. Spelet övertygar dock inte och man har haft det tufft på bortagräs hittills. Ettan kanske känns aningen överstreckad här, men Stoke ska ses med väldigt bra chanser.

8. Bournemouth – Ipswich   (1)

Vi hoppar över till Championship där två formstarka topplag drabbar samman på Dean Court. Bournemouth ser starka ut för dagen med sju raka ligamatcher utan förlust, där laget plockat hela sex trepoängare. Senast blev det en pinne borta mot Middlesbrough och det är man nog väldigt nöjda med. Ipswich kommer in till den här matchen med tre raka ligavinster i ryggen, där laget bland annat segrat mot starka Watford och Wolves. Ipswich har dock plockat 20 av sina 30 poäng på hemmagräs, så jag tror man kommer få det tufft här. 1x kan räcka här!

9. Charlton – Millwall   (1)

Charlton vänder hemåt efter två matcher på resande fot. En resa som man säkerligen är nöjda med efter ett kryss mot Leeds och vinst mot Reading. Man är även starka på hemmaplan där man är obesegrade så här långt med fyra vinster och fyra kryss den här säsongen. Millwall har det kämpigt just nu och trampar i botten av tabellen. Till skillnad från Charlton har man två raka hemmasegrar i ryggen där laget endast skrapat ihop en poäng. Millwall har haft det tufft på bortaplan och ettan känns som en sund spik här till dryga 50% i skrivande stund.

10. Rotherham – Birmingham   (x)

Rotherham sjunker i tabellen och laget har haft stora problem med målskyttet på slutet. En poäng har man samlat ihop på de tre senaste ligamatcherna och inte ett enda mål framåt har man gjort på dessa matcher. Men man har ett hyfsat hemmafacit där 11 av lagets 18 poäng kommit till. Birmingham ligger som nästjumbo just nu men till skillnad från motståndet här så har laget en formkurva som pekar uppåt. Poäng i tre raka matcher har det blivit där laget endast släppt in ett endaste mål. Det lutar mot låga procent på tvåan här och det kan vara en av få skrällar på kupongen, men utgångstecknet får bli ett kryss.

11. Watford – Derby   (x)

Toppmatch när ligaledarna Derby reser till Vicarage Road för att ställas mot femman Watford. Hemmalaget har tveksam form för dagen och kommer in här med två raka förluster på kontot. Förlusterna har dock kommit på resande fot och vi ska komma ihåg att man är obesegrade hemma så här långt. Derby fortsätter plocka poäng och har två raka vinster i ryggen där man gjort hela åtta mål framåt. Men försvarsspelet är det fortfarande frågetecken kring och det måste komma upp ett par snäpp om man ska plocka poäng mot Watford. Oviss match där det inte ska snålas med strecken.

12. Wigan – Middlesbrough   (2)

Wigan fortsätter att sjunka i tabellen och är nu nere på 22:a plats. Två raka bortamatcher har man i ryggen där det blivit två förluster, detta mot svagt motstånd i form av Brighton och Bolton. Gästande Middlesbrough är formstarka för dagen med sju poäng på de tre senaste matcherna, där laget inte släppt in ett endast mål. Men förutom ligans bästa försvarsspel så har man även ett mycket kapabelt anfallsspel, vilket gör laget väldigt farligt. Tvåan känns bra här och spikas!

13. Wolverhampton – Nottingham   (1)

”Wolves” rad ser inte särskilt bra ut då man kommer in till den här matchen med två raka förluster i ryggen. Men vi ska ta förlusterna med en nypa salt då man stött på topplagen Derby och Ipswich på bortagräs. Nu vänder man hem till Molineux och här har man varit starka under säsongen med fem segrar på åtta matcher. Nottingham vann senast mot Norwich men det satt långt inne och krävdes två väldigt sena mål för att vända matchen. Formen känns inte helt hundra hos gästerna och det blir tufft att få med sig några poäng här. Ettan känns som en vettig spik!