Veckans matcher på stryktipset

Nyheter

Nytt stryktips under lördagen där vi i vanlig stil hämtar 13 matcher ifrån England, kombinerat Premier League med Championship. De två storlagen Manchester City och Liverpool ser ut att ha lämpliga uppgifter på förhand, men hur har man tagit veckans spel i Champions League? Det ser svårlöst ut och kan säkerligen ge en fin slant om man lyckas hitta 13 rätt.

1. Aston Villa – Manchester City 2

Villa fick som bekant en fantastisk inledning på säsongen men kommer nu från dubbla 3-0 förluster mot Arsenal och Chelsea. Kaptenen Ron Vlaar har saknats i mittlåset och ser ut att missa även den här helgen. City bortaslog Hull senast och trots en relativt trög start så är man med bland topp-3. Man har inte råd att tappa mer till Chelsea i ledning. Bortaspelet får stå som mitt utgångstips.

2. Hull – Crystal Palace X

Hull lyckades inte stå emot Man City senast och har nu inte plockat en fullpoängare sedan premiären. Försvarsspelet kunde ha varit bättre och man har nu släppt in minst två mål i 4 ligamatcher i följd. ”Eagles” däremot har nu gått 4 raka utan förlust och har nu besegrat både Leicester och Everton. Båda lagen är i stort helt ordinarie. Under 2000-talet har lagen stött på varandra vid 14 tillfällen – ”Tigers” har endast vunnit vid ett tillfälle. Bogey team-faktorn tillsammans med att Palace har varit svårslaget på slutet gör att jag väljer bort ettan.

3. Leicester – Burnley 1

Nykomlingsmöte. Leicester lyckades inte följa upp den minnesvärda vändningen mot Man Utd där man föll mot Palace senast. Inte alltför överraskande att man åkte på en mindre reaktion, men i överlag ska man vara oerhört nöjda med sin inledning. Desto mer dystert för Burnleys del som fortfarande inte har plockat en fullpoängare, dessutom har man inte gjort något mål framåt sedan premiären. Därmed 5 ligamatcher i följd där man har nollats. Ings och Vokes, lagets främsta skyttar ifjol, saknas alltjämt. Med det att gå på så kan ett mål kanske räcka för City. Spik.

———————————————————————

4. Liverpool – West Bromwich X

Knackig inledning för Liverpools del som alltså föll på mållinjen ifjol, nu endast 7 inspelade poäng av 18 möjliga. Kan eventuellt återfå Sturridge, ett plus i sådana fall. West Brom var också svagt inledningsvis men har nu höjt sig med en stark bortaseger mot Tottenham, något som följdes upp med att man spelade ut Burnley. Ideye och Pocognoli saknas, men det är inga direkta avbräck. Även om tipset på hemmalaget antagligen måste åka med så vill jag absolut inte utelämna krysset.

5. Sunderland – Stoke 1

Sunderland har varit en besvikelse hittills, speciellt om man ser till hur pass stark avslutningen var ifjol. Man har inte fått till det än så länge och kommer nu från två raka 0-0 tillställningar, senast hemma mot Swansea. Stoke har i första hand sviktat hemma på ”The Brit”, vilket är anmärkningsvärt, men varit mer framgångsrika på resande fot. Newcastle slogs tillbaka med uddamålet men man imponerade inte. Brown och Giaccherini stryks hos hemmalaget medan gästerna kommer till spel utan Diouf, Cameron, Walters och Odemwingie. Jag vill nog ge hemmalaget chansen här och garderar eventuellt med ett oavgjort resultat.

6. Swansea – Newcastle 1

Svanarna inledde säsongen på ett lysande sätt men har nu endast fått med sig en poäng från sina 3 senaste ligamatcher. 0-0 borta mot Sunderland förra helgen där man åkte på en ny utvisning. Rangel är avstängd men Bony är åter tillgänglig för spel. Newcastle har raden 0-3-3 från sina 6 inledande matcher och supportrarna kräver managerns avgång. Återstår att se om det är Alan Pardew som leder laget den kommande helgen. ”Magpies” agerar väldigt udd- och fantasilöst för tillfället och Swans har haft lätt för motståndet på slutet – 4 raka segrar internt. Följs upp med en spik här.

———————————————————————

7. Bolton – Bournemouth X

Wanderers har inte direkt rosat marknaden hittills och har Fulham borta i veckan. Troligt att man kan placera sig under nedflyttningsstrecket inför helgen. Positivt dock att hemmaspelet har varit någorlunda godkänt – att jämföra med hur man har varit utanför Reebok Stadium. Bournemouth var en väldigt positiv nykomling ifjol men har inte fått till det riktigt hittills. Kunde inte hota Derby i veckan. Båda lagen har sina trupper nästintill intakta. En helgardering ligger nära till hands om plånboken tillåter.

8. Brentford – Reading 2

Lagens första möte på 13 år. Brentford inledde friskt som nykomlingar men har börjat tappa i takt med att spelschemat har blivit tuffare. Man har gått tomhänt från möten mot toppskiktet de senaste två veckorna. Reading inledde knackigt men har repat sig. Möter Leeds under onsdagkvällen, har fått med sig poäng från 4 av de 5 föregående matcherna. Har ett par långtidsskador sedan tidigare, men Glenn Murray var ett intressant nytillskott under sommaren. Tror på bortalaget och att man kan stiga i tabellen. Garderar dock bortatecknet.

9. Derby – Millwall 1

Ingen hemlighet att jag gillar Derby och man går starkt just nu. Dubbla segrar sedan förra helgen har nu fört upp laget i toppskiktet och Chris Martin ser ut att ha hittat formen på topp. Ett av tradition mer bortasvagt Millwall var piggt inledningsvis men har nu endast fått med sig en ynka poäng från sina 5 senaste matcher. Formkurvorna en eventuell faktor, men även grundkapacitet ska vara till fördel hemmalaget. County spikas.

———————————————————————

10. Middlesbrough – Fulham X

Middlesbrough såg ut att vara på gång men lyckades inte besegra bottenlaget Blackpool. En stor besvikelse för Boros del, man är dock alltjämt obesegrat i 5 matcher i följd. Fulham, som möter Bolton under onsdagkvällen, hade endast fått med sig en poäng från sina 8 inledande matcher vilket bidrog till att den meriterade Felix Magath fick kicken på managerposten. Kyt Simons fick dock en riktigt fin start med seger i sin debut när Birmingham bortabesegrades. Intressant att se var procenten hamnar. Kan gästerna vara på gång? Kan vara läge att plocka med samtliga tecken.

11. Norwich – Rotherham 1

Norwich åkte, för tredje matchen i följd, på ett poängtapp hemma på Carrow Road. Motståndet Charlton har visserligen varit väldigt stabilt hittills, men det får ses som anmärkningsvärt för en av de främsta trupperna i Championship. Rotherham borde rimligtvis gå för nytt kontrakt och i nuläget är man på rätt sida om strecket. Tung hemmaseger i veckan mot Blackburn, tror dock att man får svårt att räcka till här. ”Canaries” åker inte på en ny mina. Spiken känns rimlig.

12. Watford – Brighton 1

Vydra avgjorde sent i veckan och Watford är alltjämt med i toppskiktet. Tamas och Deeney är dock skadade medan Pudil är avstängd. Brighton, som gick hela vägen till playoff ifjol, har öppnat svagt och har nu gått 6 matcher i följd utan en fullpoängare. Anser dock att man har ett bättre material än det tabellplaceringen står på i nuläget och man borde nog klättra förr eller senare. Det här får dock ses som en svår bortamatch mot ett ”Hornets” som går starkt här i London. Bortalaget får på sin höjd ett kryss att gardera hemmasegern till.

13. Wolverhampton – Wigan X

Wolves, som har pendlat mellan divisionerna de senaste åren, har under onsdagkvällen chans att gå upp i serieledning. Med andra ord en hyfsad start för nykomlingen som har gått rent på hemmaplan. Wigan däremot har sviktat betydligt mer där en placering i toppen har blivit till att trampa i de nedre regionerna av tabellen. Kvaliteterna finns där och man måste vara bättre än det som har visats upp på slutet. 0-0 mot Forest var dock ett fall framåt. Vill plocka med tecknet på bortalaget om favoritskapet skulle skena iväg på vargarna.