The fat lady sings her last tunes

Nyheter

gamedayNu är det snart över och den tjocka damen sjunger för fulla muggar på avslutningen av sången som kallas Premier League. Texten i sången har verkligen varit dramatisk. Man har kunnat höra om en liga som har varit jämn in i det sista, där uppgångar och framgångar har varvats med totala haverier och brustna hjärtan. Ett klassiskt drama med andra ord som till helgen nu kommer att få sina sista toner sjungna. Det är nu det ska avgöras och det är troligtvis inte speciellt många överraskningar som väntar oss då de verkligt dramatiska delarna av sången redan har spelats. Dock är sången, precis som den feta damens sång, inte över än. Det kan fortfarande finnas spännande händelser kvar som ännu inte avslöjats och allt kokar ner till ett läge där en part vinner på den andres förlust.

Det är en sak som finns kvar att avgöra i ligan, som ändå är ganska säker. Det står närmast helt klart att det är Manchester City som tar hem Premier League i år, endast en förlust nu i helgen mot West Ham kan grusa Pellegrinis framgångssaga och ge Liverpool den desperata möjlighet som man så väldigt gärna vill ha efter de senaste matchernas totala formsvacka. City lär inte ge Liverpool den chansen. Allt avgörs alltså i Manchester och det är inte många lag som får chansen att verkligen spela hem ligasegern på hemmaplan i sista matchen. Det här är en matchboll som Manchester City inte kommer att släppa. Liverpool ska dock vara nöjda med sin säsong. Suarez har levererat extremt bra fotboll och vinner skytteligan och det behövs inför nästa säsongs Champions League-äventyr, som trots allt var årets mål för Liverpool. Att även ledningen är nöjda, trots debaclet i ligaavslutningen, märks tydligt genom att Brendan Rodgers har skrivit nytt kontrakt med klubben. Under hans ledning är Liverpool på väg in i en ny storhetstid.

Vem tar den tredje platsen?

Alla Premier League-matcherna under helgen kommer att spelas på söndagen och om ni inte redan har märkt det så finns alla på veckas Stryktips, vilket betyder att vi inte kommer att gå in på dem i denna nyhet. Våra tankar om de matcherna hittar ni istället som vanligt i vårt tips. Det som är än mer intressant, och som kommit att bli en riktigt stor händelse i England, är kvalspelet som spelas i The Championship. Två lag är det som är klara för Premier League, Leicester och Burnley, men det finns en tredje plats kvar att kämpa om för de fyra lag som hamnade på positionerna från tre till sex. Det står mellan Wigan, Queens Park Rangers, Brighton och Derby och dessa matcher spelas som internationella cupmatcher, alltså med två möten och vinnaren totalt går vidare. Trean möter sexan (Derby mot Brighton) och fyran möter femman (Queens Park Rangers mot Wigan) och det sämst rankade laget börjar hemma. Derby har fördelen i matchen mot Brighton efter att ha vunnit på torsdagen med 2-1 (efter att bland annat den polske målvakten Tomasz Kuszczak i Brighton lyckades med bedriften att göra självmål när han fick bollen i ryggen efter en ribbträff) på bortaplan. Idag är det dags för Wigan att prova vingarna mot Queens Park Rangers på hemmaplan. Queens Park Rangers har statistiken på sin sida och är ett allt igenom gediget lag som dessutom har betydligt bättre form sett till säsongsavslutningen. Saken är den att ett kvalspel är något helt annat, det finns en större osäkerhetsfaktor i det hela. Charlie Austin, skyttekungen i QPR, kommer att bli livsviktig i dessa möten och håller formen i sig så tror vi att det är Queens Park Rangers som kommer att möta, vad vi tror, Derby i den avgörande matchen om sista platsen till Premier League. Oddset just nu på seger för QPR är 3,15 vilket vi tycker är ett riktigt spelbart odds!