Svenskarnas helg i Premier League?

Nyheter

KÄLLSTRÖMSvenskarna som spelar i olika klubbar i England har haft ganska sparsamt med speltid hittills. Johan Elmander i Norwich är i princip fast på bänken och har inte lyckats alls i sin utlåning. Sebastian Larsson gör återkommande matcher för sitt Sunderland, men det är inte alls en säsong som 28-årigen kommer att komma ihåg. Den som är den mest självklara startspelaren just nu måste vara mittbacken Jonas Olsson i West Bromwich. Han är en gigant i laget och ett självklart val när han är skadefri. I övrigt är det inte mycket som finns att presentera. Martin Olsson är viktig vänsterback i Norwich men har fått säsongen spolierad av skador. Men om man ska lyssna till de rykten som nu sipprar ut från de engelska klubbarna så ser det ut som att vi kommer att kunna njuta av fler svenska insatser.

Guidetti från start?

John har fått mycket sparsamt med speltid efter att han i januari blev utlånad från Manchester City till Stoke. Han har hittills spelat totalt knappt 60 minuter och anledningen till det sägs vara de kommentarer han nämnde om tränaren Mark Hughes efter att Stoke förlorade mot Chelsea. Guidetti säger att han är ledsen för de ord han sa till den svenska pressen och ursäktar sig med att han är en dålig förlorare som numera lärt sig värdet av att lyssna på sin manager. Anledningen till att Guidetti nu kan få chansen beror på att Jon Walters har åkt på en tre matchers avstängning, vilket få öppnar upp chanserna för Guidetti i mötet mot West Ham nu i helgen. Hur det går i matchen? Det är en svårtippad match där två formstarka lag möter varandra och vår utgångspunkt är att det hela slutar oavgjort. Stoke har enligt oddsen övertaget, men 3,25 för ett likaresultat är mycket intressant.

Källström med i truppen

Det är inte bara från Stoke som man hör goda nyheter. Även från Arsenal hör man positiva nyheter. Wenger gick nyligen ut med sin trupp som han tar med sig till London-derbyt mot Tottenham. I den truppen kunde man hitta Kim Källström. Källström har sedan han kom till Arsenal i januari ägnat hela sin tid åt att rehabilitera sin ryggskada som han drog på sig under ett träningsläger med sin tidigare klubb Spartak Moskva. Det har gått fram och tillbaka, om man ska lita på ryktena, med Kim och det har spekulerats länge i hur aktuell han är. Förra veckan kunde man dock meddela att han var redo för att testas i full träning och uppenbarligen har det fallit väl ut med tanke på att Källström nu är med i truppen. Med tanke på mycket skadeproblem i Arsenal så kanske Kim får sin chans i helgens derby, men han får helt klart nöja sig med ett inhopp då bänken lär bli startpositionen. Hur slutar då matchen mellan lagen? Tottenham har det tungt nu med inre stridigheter och svidande förluster bakom sig, vilket betyder att det är allt annat än harmoni i laget. Arsenal är inte heller i slag och man slogs ut ur Champions League i veckan. Det kommer att bli en jämn tillställning, dock är Tottenham ganska svaga på hemmaplan så det är fördel Arsenal. Vi tippar på Gunners till 2,40 i odds!