Spännande omgång i Premier League

Nyheter

liverpool2Det börjar dra ihop sig i premier League, och inte många matcher återstår. Helgens ligaomgång kan vara avgörande, då Liverpool tar emot Manchester City på hemmaplan. Liverpool leder premier League på 74 poäng, medan Manchester City ligger trea på 70. City har dock 2 matcher mindre spelade. Vinner Liverpool mot City så har man definitivt kopplat greppet om Premier League-titeln. Vinner City så är det de som kommer att ha en fördel under återstående matcher. Och blir det oavgjort så kommer Chelsea att jubla. Just nu ligger man på andra plats, två poäng efter Liverpool, och om man vinner sin bortamatch mot Swansea medan Liverpool och City spelar oavgjort så kommer toppstriden att bli än mer spännande. Det här är också det näst sista mötet där två av de tre topplagen är inblandade – Liverpool mot Chelsea 27 april kan, om Manchester City förlorar i helgen, komma att bli helt avgörande för vem som tar hem ligatiteln.

Kampen om sista Champions League-platsen

En annan intressant strid utspelas alldeles under toppen, mellan främst Arsenal och Everton. Arsenal ligger fyra med 64 poäng, Everton femma med 63 och en match mindre spelad. Kampen gäller den fjärde och sista Champions League-platsen. Arsenal och Everton har båda hemmamatcher och tar emot West Ham respektive Crystal Palace. Arsenals form har ju varit helt bedrövlig ett bra tag nu, och laget som länge såg ut att kandidera till ligatiteln får nu kämpa för att klara en Champions League-plats. Everton å sin sida är i toppform och har inte förlorat på månader. Arsenal är helt enkelt piskat att vinna. Lagets nuvarande form inger dock knappast förtroende, och det ser definitivt inte ut som man får spela i Champions League nästa säsong.

Om det är spännande i toppen, med strid om ligatiteln och Champions League-platser, så börjar bottenstriden att se avgjord ut. Fulham på 27 poäng och nedflyttningsplats och Norwich en placering högre med 32 poäng på säker mark möts, och vinner inte Fulham här så har nog tåget gått och man får sikta in sig på spel i Championship nästa säsong. Visserligen återstår fem omgångar, men lagen ovanför nedflyttningsstrecket bör kunna hålla undan, även om underverk inträffat förr.