Kan formstarka Stoke skrälla mot Chelsea?

Nyheter

stokeI vanlig ordning så innebär en fullproppad spelhelg att vissa matcher faller mellan stolarna. Det är speciellt så när det gäller Stryktipset, där storlagen och stormötena oftast brukar utebli. Det är inte något som gör oss något här på Tippastryktipset.nu, vi gillar som sagt att det finns fler möjligheter till att vinna stora pengar, speciellt när det handlar om att fälla de något större lagen med spännande odds. Till helgen har vi ett par chanser att öka på plånboken rejält om vi tolkar det hela rätt. Sanningen är att man också måste våga chansa när tillfället ges.

Chelsea mot första förlusten på hemmaplan?

Chelsea har länge varit ett av lagen som kämpar om ligatiteln. Problemen har dock hopat sig och efter förluster mot sämre lag som Aston Villa och Crystal Palace har man verkligen sett darriga ut, och positionen i ligan är inte längre lika självklar när både Manchester City och Liverpool verkar har bättre chanser att nå förstaplatsen och sedan behålla den. Känslan av att Chelsea inte heller kommer att gå för ligavinsten förstärks bara när managern själv går ut och säger att det inte finns någon möjlighet att laget kommer att ta det i år. Strunt samma om det enbart är en rökridå från ”The Special One” för att dra ner förväntningarna, det är ändå talade för hur resultaten har varit den senaste tiden. Som ni kanske märker är vi ute efter att fälla Chelsea och det kan knappast bli ett bättre tillfälle än nu. Chelsea är mitt i kvartfinalen mot PSG i Champions League, där man förlorade första mötet med 3-1.

Det betyder att Chelsea måste göra minst två mål för att gå vinnande ur striden och det är nog inte speciellt otroligt att Chelseas fokus ligger på returmötet nästa vecka istället för mötet mot Stoke nu till helgen. Se bara på vad som hände helgen innan första mötet i Champions League, man förlorade mot Crystal Palace med 1-0 och nu tar man emot ett Stoke som har extremt bra form för tillfället, som dessutom presterar mot topplag. I FA-cupen vann Chelsea enbart med 1-0 mot Stoke och i december förra året förlorade faktiskt Chelsea mot Stoke, en av lagets fem förluster hittills. Dock, och det är ett stort dock, är Chelsea enda laget i Premier League som är obesegrade på hemmaplan. Stamford Bridge är Chelseas borg där ingen hittills hämtat tre poäng, samtidigt tillhör Stoke ett av ligans sämsta bortalag. Man har enbart vunnit två bortamatcher, men en av dem var alldeles nyligen där de mycket övertygande slog Aston Villa med 4-1. Stoke är med andra ord ett mycket bättre lag än de varit och är ett av ligans formstarkaste lag.

Om man skulle se tabellen baserat på de nio senaste omgångarna är Liverpool överlägset på 25 poäng. Därefter kommer City på 20 poäng, följt av Chelsea på 19. Inga konstigheter där. Men sen kommer det tre lag på 18 poäng som är högintressanta. Everton, West Ham och Stoke har alla samlat på sig 18 poäng de nio senaste omgångarna, alltså i snitt två poäng per match. Därmed bekräftas Stokes formkurva, dessutom finns det skäl att oroa sig för Liverpool i toppen då de möter formstarka West Ham. En Stokeseger skrivs till 12,00 gånger pengarna, vilket vi faktiskt satsar på, dessutom är oddset 6,90 på West Ham-seger mot Liverpool, men där nöjer vi oss med kryssoddset på 4,75. Man ska inte vara för girig.