Helgens stryktips

Nyheter

 

Jackpot på stryktipset denna helg då 9,5 miljonr ligger i den totala potten. Det blev ingen större utdelning förra lördagen och återigen luktar det som vi får dåligt betalt för 13 rätt. Men vi gör ett försök att fälla några favoriter för att få upp utdelning en smula.

1. Burnley – Hull   (x)

Svår match som vi inleder kupongen med då jumbon Burnley tar emot 14:e placerade Hull. Hemmalaget har tre raka förluster på kontot och är fortfarande segerlösa i årets PL. Hull har inte heller tagit särskilt många poäng på slutet, men vi ska komma ihåg att man ställts mot riktigt tufft motstånd. Strecka på!

2. Manchester United – Crystal Palace   (1)

United förstörde derbyt mot City senast då Smalling drog på sig ett rött kort redan efter 39 minuter. Innan det hade man fyra raka matcher utan förlust på kontot. Palace ser otroligt bleka ut och fick senast se sig besegrade med hela 3-1 hemma mot svaga Sunderland. Höga procent på ettan, med all rätt. Detta är en spik!

3. QPR – Manchester City   (2)

QPR stod för en riktigt bra insats mot Chelsea senast och hade faktiskt kunnat få med sig en poäng därifrån. Innan det så tog man en efterlängtad seger då Aston Villa besegrades på hemmaplan med 2-0. City är formlösa för dagen och fick oväntat stryk mot CSKA Moskva i Champions League tidigare i veckan.  Gästerna ska vara favoriter i det här mötet, men jag tycker helt klart man ska gardera med krysset för att rensa lite!

4. Southampton – Leicester   (1)

Southampton ångar på i skuggan av Chelsea och är nu uppe i fyra raka segrar. Senast besegrade man ett formstarkt Hull på bortaplan och givetvis ska man ses med toppchans här. Leicester tog en del poäng i början på säsongen men har nu tre raka förluster mot ganska mediokert motstånd. Svårt att se hemmalaget tappa några poäng här. Spik!

5. West Ham – Aston Villa   (1)

West Ham är en av alla överraskningar i PL så här långt då man placerar sig som 5:a i tabellen. Obesegrade i fyra raka matcher där tre av dessa varit segrar. Villa är på väg ner i tabellen och har ingen smickrande rad med sex raka förluster på kontot. Men Villa har trots allt en hyfsad trupp och jag är inte beredd att räkna bort dom här. West Ham har blivit lite väl stora favoriter, så krysset på endast 20% åker med på kupongen.

6. Birmingham – Cardiff   (1)

Vi hoppar över till Championship som täcker resten av kupongen. Birmingham tog en fin skalp på hemmaplan senast då Donaldson frälste laget med ett sent 2-1 mot topptippade Watford. Innan det så tog man även poäng mot svårspelade Wolves på bortagräs. Cardiff åkte på ännu en bortaförlust senast då Bolton (0-3) blev för tuffa, och laget är fortfarande segerlösa på resande fot. Form och ett uselt bortafacit på Cardiff gör att jag spikar ettan.

7. Brighton – Blackburn   (x)

Svårtippad match där Brighton tog en skön seger på hemmaplan i senaste omgången mot Wigan (1-0), vilket gör att man avancerar ett par placeringar i tabellen. Blackburn är formtoppade och kommer in här med sex raka matcher utan förlust, uppdelat på tre vinster och lika många kryss. Merparten av poängen har dock tagits på hemmaplan och jag litar inte fullt ut på laget när det kommer till bortagräs. Krysset blir utgångstecknet sedan lutar det åt tvåan.

8. Fulham – Huddersfield   (x)

Det luktar målkalas när Fulham gästas av Huddersfield hemma på Craven Cottage. Fulham öser nämligen in mål för dagen, men man är helt vidöppna bakåt. Poäng i fem av de sex senaste matcherna, så formen är helt ok. Bra form har även Huddersfield trots förlusten mot topplacerade Derby senast. Känns som detta kan gå hur som helst, så strecka på!

9. Ipswich – Watford   (1)

Ipswich har en fin formkurva och kommer in till det här mötet med två raka vinster på kontot. Senast var det den notoriska målskytten Murphy som avgjorde med två strutar i segermatchen mot Wolves (2-1). Watford fick stryk senast mot Birmingham och man har inte fått försvarsspelet att funka den senaste tiden trots att poängen ramlat in. Fördel hemmalaget här men jag tycker man garderar med krysset.

10. Middlesbrough – Bournemouth   (x)

Två väldigt formstarka lag som drabbar samman på Riverside Stadium i en tidig seriefinal. Hemmalaget har två imponerande segrar i ryggen där Norwich (4-0) och Rotherham (3-0) besegrats. Gästerna har dock sex raka segrar i ryggen om vi räknar med cupmatchen mot West Bromwich. Oerhört svårtippad match där jag tycker man ska helgardera.

11. Millwall – Brentford   (2)

Millwall har plockat poäng i fem av de sex senaste matcherna, men fyra av dessa är oavgjorde matcher och det plockar man inte placeringar på. Gästande Brentford har två raka segrar på kontot och det är dessutom mot tufft motstånd i form av Derby (2-1) och Nottingham (3-1). Tvåan är lågt streckad här och ska definitivt med på kupongen, sedan kan man gardera med krysset tycker jag.

12. Nottingham – Norwich   (2)

Topptippade Nottingham sjunker som ett sänke i tabellen efter fyra förluster på de fem senaste matcherna. Försvarsspelet är den stora boven där man släppt in hela 13 mål på dessa fem matcher. Norwich har också sjunkit ett par placeringar på slutet, men förlusten senast kom mot ett väldigt formstarkt Middlesbrough. Formen säger en tvåa i det här mötet, men jag vill även plocka med krysset.

13. Reading – Charlton   (1)

Avslutningsvis har vi match mellan två mittenlag i Reading och Charlton. Hemmalaget tog en säker seger i senaste omgången då Rotherham kördes över med 3-0 på hemmagräset. Det är även på hemmaplan som Reading plockat merparten av sina poäng, 16 av 21. Charlton kommer in här med två raka kryss på kontot och man verkar gilla oavgjorda matcher på resande fot. Kikar vi till de åtta bortamatcher man spelat så här långt så har man krysset i fem. Reading ska ses som favoriter, men krysset måste med till låg procent!