Helgens övriga påskägg

Nyheter

publikSom sig bör så spelas det betydligt fler matcher än de som finns med på Stryktipskupongen. Långfredagen, eller Good Friday som det kallas på de engelska öarna, är nämligen fylld av matcher, speciellt från The Championship. De flesta av matcherna som spelas på fredagen är i mångt och mycket bottenlag mot topplag med en tämligen förutsägbar vinnare, men det är en som sticker ut. Även på lördagen spelas det intressanta matcher utöver de vi redan har presenterat. Bland annat är det Tottenham mot Fulham och riktigt höjdarmatcher i The Championship. Mycket godis, både i påskäggen och i fotbollsvärlden att vänta alltså kommande helg och det börjar redan idag!

Fulham måste ta chansen

Frågan är hur Tottenham resonerar i dagsläget. Det är fyra omgångar kvar och man ligger för närvarande på en sjätteplats, en plats som inte tar dem någonstans i världen. Man har sex poäng upp till ett formstarkt Everton, som visserligen förlorade i veckan mot Crystal Palace, men som fortfarande har en Europaplats som de säkerligen inte kommer att släppa. Dessutom hotar United Spurs, eftersom de har en match mindre spelad och betydligt bättre målskillnad än Tottenham. Allting talar för att Tottenham kommer få hänga i England hela nästa säsong utan Europaäventyr, och det är kanske bra med tanke på att det pratas om att Tim Sherwood kan få lämna sitt uppdrag som manager. Fulham å andra sidan har desto mer att spela för och är endast två poäng bakom Norwich, som de slog förra helgen. Vinst i detta derby mot Tottenham tar upp dem på säker mark, förutsatt att Norwich förlorar (vilket är väldigt troligt att de gör med tanke på att de ställs mot Liverpool). Chansen finns därför här och nu för Fulham att rädda sig själva och det mot ett lag som ett antal gånger släppt in mycket mål på hemmaplan. Vi tror att Fulham kan komma att överraska Tottenham. Därför sätter vi våra slantar på en seger för Fulham till 6,35 i odds!

Championshipdrabbningar av hög klass

På fredag är det dags för en mycket intressant match mellan två lag som kämpar om att få spela kvalspel till Premier League. Dels är det Wigan, som nyligen åkte ur FA-cupen mot Arsenal efter en stark insats, och dels är det Reading, som kämpar febrilt för att behålla sin position. För Wigan är detta en sexpoängsmatch gentemot Reading. De ligger just nu tre poäng före Reading och skulle Wigan vinna så har man sågat av ett av de lag som utmanar om platserna. Reading å andra sidan har en ypperlig chans att göra nerv av de sista matcherna och gå upp på samma poäng som Wigan, även om Wigan har en match mindre spelad. Det är trots allt poängen man har som räknas, inte poängen man kanske får. Reading har, med andra ord, en rejäl utmaning, något som vi tror att de kan klara av. Bortaseger för Reading på fredag skrivs till 3,95 i odds och det är taget!

Sen har vi ett toppmöte med Leicester, som redan är klart för Premier League. De tar emot Queens Park Rangers, som fortfarande har en liten, liten teoretisk chans att ta sig till direktplatsen till Premier League. Men då måste man vinna, framför allt mot Leicester. Som vi har varit inne på tror vi att Leicester är ganska bekväma nu som klara och man spelade endast 1-1 mot Reading senast. Vi tror att QPR har en bra möjlighet att vinna här och 3,60 i odds är riktigt härligt att slanta in pengar på!