Helgens matcher på stryktipset v.8

Nyheter

Lördag innebär stryktipset och efter en helg med FA-cupen har vi nu Premier League tillbaka på kupongen. Vi har en del tunga favoriter som förmodligen kommer hålla så skrällarna får vi hitta på annat håll. Kom även ihåg att tips-SM drar igång till helgen!

1. Aston Villa – Stoke   x

Aston Villa har gjort förändringar på tränarposten för att väcka laget och det behövs efter fem raka förluster i ryggen. Målskyttet är det stora problemet där endast 12 mål gjorts framåt på 25 ligamatcher. Stoke spelade FA-cup förra helgen där det blev storförlust mot Blackburn med 4-1. I ligan går det bättre trots förlust mot Manchester City i förra omgången. Svårlöst, strecka på!

2. Chelsea – Burnley   1

Chelsea toppar ligan på sju poäng och går fortsatt starkt. Senast blev det en vinst mot Everton och även fast segermålet dröjde så var det en mycket rättvis seger. Champions League tidigare i veckan men det ska man ordna vilket som. Burnley gjorde en stark insats mot Manchester United senast men ska inte ha något att säga till om här. Spik!

3. Crystal Palace – Arsenal   2

Palace har vaknat till efter tränarbytet och har tagit poäng i fyra av de fem senaste ligamatcherna. Senast blev det ett oavgjort resultat mot Newcastle där Campbell blev poängräddare sent i matchen. Arsenal studsade tillbaka efter förlusten mot Tottenham då laget tog en rättvis seger mot Leicester på hemmaplan. Gästerna ska har det tyngre laget och ska ses som knappa favoriter här. Men vi plockar med krysset och nöjer oss där.

4. Hull – QPR   1

Hull har form innanför västen med vinst mot Aston Villa i senaste omgången och poäng borta mot Manchester City gången innan. QPR fick effekt av tränarbytet då laget plockade sina första poäng på bortaplan i segermatchen mot Sunderland senast. QPR är dock vassare på hemmaplan och vi tror man får det svårt här. Ettan bör dock inte lämnas ensam på kupongen utan garderas med ett kryss.

5. Sunderland – West Bromwich   2

Sunderland har inte haft några bra veckor på slutet där det blivit förlust mot QPR i ligan och även förlust i FA-cupen mot Bradford. West Bromwich har visat fin form på slutet med poäng i fyra av de fem senaste ligamatcherna. Laget har dessutom förstärkt på forwardssidan och vi tror laget kan klättra en bit upp i tabellen. Fina procent på tvåan innebär att vi tar ställning och spikar.

6. Swansea – Manchester United   x

Swansea plockade ner Manchester United på Old Trafford tidigare på säsongen och ska inte alls räknas bort här. Senast blev det förlust mot West Bromwich på bortagräs men vi ska komma ihåg att laget är bättre på hemmaplan. Manchester United plockade ner Burnley på hemmaplan senast men imponerande inte alls trots 3-1 vinst. Tvåan är överstreckad på grund av namnet och vi väljer därför att spela 1x här till fina procent.

7. Brentford – Bournemouth   2

Över till Championship där Brentford tappar mark i jakten på en playoff-plats med tre förluster på de fyra senaste ligamatcherna. Bournemouth har blivit av med förstaplatsen men fortsätter ta poäng och förlorar väldigt sällan. Gästerna har den större kapaciteten och vi nöjer oss därför med x2 här.

8. Derby – Sheffield Wednesday   1

Derby skuggar topplagen i tabellen och har inte förlorat i ligan på väldigt länge. Två raka bortamatcher har laget varit iväg på där poäng tagits mot både Bournemouth och Rotherham. Laget är mycket bättre på hemmaplan där Bolton slogs tillbaka i senaste hemmamatchen. Sheffield Wednesday har svårt att sätta nosen först med tre raka kryss på kontot mot svagt motstånd. Gästerna ska inte ha något att hämta här. Spik!

9. Huddersfield – Cardiff   1

Huddersfield stod för en plattmatch mot Wolves näst senast där det blev storförlust på hemmaplan. Men laget studsade tillbaka fint med poäng borta mot topplaget Bournemouth i omgången efter. Cardiff har inte vunnit på väldigt länge och kommer in till den här matchen med tre raka kryss på kontot mot mediokert motstånd. Tänkbar spik på ettan!

10. Millwall – Fulham x

Två formlösa gäng där Millwall fick se sig besegrade borta mot Leeds i förra omgången. Laget placerar sig under nedflyttningsstrecket just nu och måste börja plocka poäng för att avancera uppåt. Fulham har tagit en poäng på de fyra senaste matcherna och har haft stora problem med defensiven under dessa matcher. Svårlöst match där det inte ska snålas med strecken!

11. Nottingham – Bolton   1

Nottingham har form för dagen med sju poäng på de tre senaste matcherna. Laget har verkligen fått igång målskyttet med 10 mål på dessa tre kamper. Nottingham har inte övertygat på hemmaplan men fick ta en enkel seger mot Wigan senast. Bolton har tagit sig uppåt i tabellen men är för ojämna i prestationerna och har haft problem med försvarsspelet på slutet. Det rimmar inte gott mot ett formstarkt Nottingham och vi väljer därför att spika.

12. Watford – Norwich   x

Toppmatch mellan två lag som just nu ligger på en playoff-plats. Även formkurvorna pekar uppåt hos lagen som kommer in till match med tre raka segrar på kontot. Watford är otroligt hemmastarka och ska möjligen ses som knappa favoriter här. Men det är en otroligt jämn match och det ska streckas på här!

13. Wolverhampton – Rotherham   1

Avslutningsvis har vi Wolves som tar emot Rotherham. Två lag som slåss vid två olika streck. Wolves jagar playoff och måste vinna för att plocka in på lagen ovanför. Rotherham ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket och har fin form med poäng i fyra av de fem senaste ligamatcherna. Ettan kommer bli hårt streckad här och vi ser värdet i tvåan till 15% i skrivande stund. 1 2?