Helgens matcher på stryktipset v.6

Nyheter

Lördag innebär stryktipset i vanlig ordning och på förhand lutar det åt dålig utdelning denna jackpothelg. Topplagen Chelsea och Man City har lämpliga uppgifter så vi får nog jaga skrällar på annat håll. Kupongen inleds med ett mycket laddat möte mellan Everton – Liverpool i ett Merseyside derby.

1. Everton – Liverpool   2

Laddat möte som sagt där Everton tog en seger i bortamötet mot Palace senast. Annars har laget haft det relativt tufft på hemmaplan med endast en seger på de fem senaste hemmamatcherna. Liverpool är formtoppade för dagen med fyra vinster på de fem senaste. Laget kommer från en vinst mot West Ham där Sturridge gjorde comeback och nätade direkt. Ett derby är alltid ett derby men Liverpool känns starkast här.

2. Aston Villa – Chelsea   2

Villa får det inte alls att stämma då laget inkasserade tredje raka förlusten förra omgången då Arsenal vann med hela 5-0. Inte ett mål framåt på fem raka matcher och nu verkar det även va problem i de bakre leden. Chelsea var nöjda med en poäng mot Man City senast och befäster sin position som nummer ett i tabellen. Chelsea är helt klart en spik här!

3. Leicester – Crystal Palace   x

Leicester är kvar som jumbo i tabellen och måste nu jaga trepoängare för att fixa ett nytt kontrakt. Laget inkasserade en del poäng nyligen men har nu två raka förluster i bagaget. Palace fick visserligen se sig besegrade mot Everton senast men spelade bra och förtjänade poäng. Innan det hade laget två raka vinster och det är inte omöjligt att man hoppar tillbaka på vinnarspåret här. Vi nöjer oss med x2!

4. Manchester City – Hull   1

Man City har ingen större form för dagen och har faktiskt bara vunnit en ligamatch på de fem senaste försöken. Men det har varit relativt tufft motstånd och nu står laget inför en betydligt beskedligare uppgift. Hull sladdar i botten av tabellen och har inkasserat fyra förluster på de fem senaste ligamatcherna. Ettan lär bli kupongens mest streckade och det är bara att ställa in sig i ledet. Spik!

5. QPR – Southampton   2

QPR fortsätter förlora på bortaplan och plockar sedan poäng hemma. Nu fick man förvisso stryk mot Manchester United i förra omgången på hemmaplan och det kommer bli tufft att få några poäng här också. Southampton förtjänade poäng hemma mot Swansea (0-1) senast och hade innan det tre raka vinster på kontot. Gästerna är det klart bättre laget och får tipset här. Men QPR är starka hemma så vi garderar med ett kryss.

6. Swansea – Sunderland   1

Swansea tog en efterlängtad seger mot Southampton senast och måste nu rada upp trepoängare och det ska finnas någon chans på europaspel. Laget spelar en underhållande fotboll på hemmaplan och har kapaciteten. Sunderland vann förvisso mot Burnley senast men ligger fortfarande kvar i bottenskiktet av tabellen och vi sätter ett litet frågetecken för formen. Tre raka förluster innan vinsten senast och vi tror laget får det tufft att räcka till här. Spik på ettan!

7. Brighton – Nottingham   1

Över till Championship där Brighton lite överraskande förlorade mot jumbon Blackpool i senaste omgången. Hemmaspelet har dock varit bra på slutet mot respektabelt motstånd. Nottingham plockade ner självaste Derby på bortagräs för tre omgångar sedan och överraskade många. Men mot sämre motstånd har det varit tuffare då laget inkasserat fyra förluster på de fem senaste ligamatcherna. Vi ger liten fördel för Brighton här men tycker det bör garderas.

8. Fulham – Birmingham   x

Fulham gör en hel del mål framåt men tack vare darrigt försvarsspel så placerar sig laget på en blygsam 15:e plats. Senast blev det en bortaförlust mot Blackburn men laget har lyckats betydligt bättre på hemmagräs med två raka segrar. Birmingham har fem raka ligamatcher utan förlust och har tre raka kryss i ryggsäcken inför den här matchen. Ettan ser ut att bli ordentligt streckad och matchen känns öppen. Värdet ligger på x2!

9. Leeds – Brentford   2

Leeds har hittat formen på slutet och är obesegrade i fyra raka ligamatcher. Näst senast besegrade man topplaget Bournemouth på hemmaplan vilket får ses som en riktigt fin skalp. Brentford finns med i toppen av tabellen och har bara två förluster på de fem senaste. Förlusterna har dessutom kommit mot formstarka lag som Middlesbrough och Wolverhampton, så det är inget att skämmas över. Värdet ligger just nu på krysset och en bortaseger, så vi nöjer oss så.

10. Millwall – Huddersfield   1

Millwall ligger kvar under nedflyttningsstrecket men känns på gång efter bortasegern mot Nottingham senast. Innan det kryssade laget på hemmaplan mot Reading. Huddersfield är ojämna i prestationerna och förlorade senast på hemmaplan mot Leeds. Försvarsspelet är inte det bästa hos gästerna och jag tror man kommer få det tufft mot ett hungrigt Millwall här. Vi nöjer oss med 1x.

11. Rotherham – Ipswich   2

Rotherham har tagit lite poäng på slutet men det har varit i billigare sällskap. Laget ligger långt ner i tabellen och kommer få slåss för att hålla sig kvar. Ipswich slåss i andra änden av tabellen och även fast formen är något tveksam så ska man ses med bra chanser här. Vi lämnar dock inte tvåan ensam utan garderar med ett kryss.

12. Sheffield Wednesday – Cardiff   1

Sheffield W har häng på en playoff-plats men måste nu börja vinna efter tveksam form på slutet. Endast en pinne på de tre senaste matcherna håller inte om man vill avancera. Cardiff har också en mycket tveksam form med fyra förluster på de fem senaste ligamatcherna. Dessutom är laget ett av de svagaste bortalagen i ligan. Ettan känns som en bra favorit och vi spikar.

13. Wigan – Bournemouth   2

Vi avslutar kupongen med botten mot toppen när Wigan och Bournemouth drabbar samman. Wigan ligger som nästjumbo i ligan och vi får gå långt tillbaka för att hitta lagets senaste vinst. Bournemouth studsade tillbaka efter förlusten mot Leeds och toppar nu tabellen på samma poäng som Derby. Laget är dessutom ligans bästa bortalag och det innebär en spik för oss.