Helgens matcher på stryktipset v.52

Nyheter

Årets sista stryktips är en knepig historia då samtliga lag även spelade match tidigare i veckan. Det gynnar givetvis de större lagen som har en bredare trupp och det luktar därför lite sämre utdelning.

1. Aston Villa – Sunderland   (1)

Vi inleder på Villa Park där två relativt formstarka lag drabbar samman. Villa har endast en förlust på de fem senaste matcherna där laget tog ett imponerade kryss i senaste matchen mot Man United. Sunderland har vaknat till liv på slutet och precis som Villa har man endast en förlust på de fem senaste. Hemmaplan lutar över till Aston Villas fördel, men vi tycker det bör garderas här.

2. Hull – Leicester   (1)

Bottenmöte på KC Stadium när nästjumbon Hull gästas av jumbon Leicester. Båda lagen i stort behov av en trepoängare, vilket lär innebär ett relativt öppet spel med många chanser. Hull har inte vunnit på de sex senaste matcherna vilket inte heller Leicester gjort. Inget av lagen kan vara nöjda med en poäng här och vi skippar därför krysset. Utgångstecknet blir dock en etta!

3. Manchester City – Burnley   (1)

Man City kommer bli kupongens största favorit och det med all rätta. De ljusblå har sex raka vinster i ryggen och trots att Burnley vaknat till liv på slutet så ska man inte ha något att säga till om här. Bergsäker etta!

4. Newcastle – Everton   (1)

Newcastle åkte på en rejäl snyting mot Arsenal och många trodde att laget skulle studsa tillbaka på vinnarspåret nästkommande match mot Sunderland. Men laget inkasserade ytterligare en förlust och man har haft en del problem med målskyttet. Everton är inte heller särskilt heta för dagen och fick stryk med hela 3-0 borta mot Southampton senast. Newcastle har varit starka på hemmagräs den här säsongen och därför tar jag ställning för ettan i en öppen match.

5. QPR – Crystal Palace   (1)

QPR fortsätter ta poäng i nästan varannan match då laget förlorat alla sina bortamatcher hittills och tagit samtliga på hemmagräset. Crystal Palace gör sina bästa matcher på hemmaplan och kommer från en 3-0 förlust på bortaplan mot Man United. QPR verkar ha fint självförtroende på hemmaplan och mot en såpass svag motståndare som Palace ska man ses med bra chans. Etta!

6. Stoke – West Bromwich   (1)

Stoke fick det som väntat tufft mot Chelsea i senaste omgången där det blev förlust med 2-0. Men innan det visade laget fin form där bland annat Arsenal besegrades med 3-2 på hemmagräs. Nu ställs man mot ett West Brom som faktiskt plockat en del poäng på slutet trots bortaförlusten mot QPR senast. Men det har varit i billigare sällskap och Stoke ska ses med bra chans här. Kan dock rekommenderas att gardera med krysset om plånboken tillåter.

7. West Ham – Arsenal   (1)

Tuff match på Boleyn Ground där den stora överraskningen West Ham tar emot Arsenal. West Ham placerar sig på en 6:e plats i tabellen och slog senast tillbaka Leicester på hemmaplan. För Arsenals del så hade man tur som plockade en poäng mot Liverpool i senaste omgången. Formen är bra hos Gunners men man har varit ojämna på bortagräs i ligaspelet. Dessutom har Arsenal fortfarande stora skadebekymmer i truppen. West Ham är otroligt starka i år och ettan blir därför utgångstipset.

8. Blackburn – Middlesbrough   (2)

Blackburn hoppade tillbaka på vinnarspåret senast då Charlton besegrades på hemmaplan med 2-0. Innan det hade laget två raka förluster på kontot. Middlesbrough kommer närmast från en förlust efter många fina matcher på slutet. Men förlusten kom mot topplaget Ipswich på bortagräs och laget är därför ursäktade. Gästerna är det starkare laget och det tror jag visar sig här. Spik på tvåan!

9. Cardiff – Watford   (2)

Cardiff har två raka förluster i ryggsäcken där Brentford och Bournemouth blivit för svåra. Förvisso är det två starka motståndare och Cardiff har gått bra innan dessa förluster. För Watford är det en helt annan melodi då laget plockat på sig tre raka trepoängare och klättrat upp till en 6:e plats i tabellen. Hade det inte varit för Cardiff starka hemmafacit hade vi spikat tvåan här, men krysset ska med nu.

10. Huddersfield – Bolton   (x)

Hudderfield har hamnat i en dålig trend med fyra förluster på de sex senaste matcherna, vilket gör att man nu halkat ner i tabellen. För gästande Bolton är det tvärtom då laget inte förlorat på de sex senaste matcherna och tagit sig från bottenträsket. Går vi efter formkurvorna pekar det mot Bolton, men det är en öppen match där man inte ska snåla med strecken!

11. Millwall – Bournemouth   (2)

Millwall åkte på stryk mot Bolton i senaste omgången och får infinna sig i att slåss i botten av tabellen nu. Bournemouth slåss om en plats i Premier League och toppar just nu tabellen med många lag jagandes tätt bakom sig. Formen hos gästerna är mycket bra med tre raka segrar i ryggen, och man ska ses med toppchans även här. Spik!

12. Reading – Norwich   (2)

Reading har samlat på sig fyra förluster på de sex senaste matcherna och får nu inrikta sig på att undvika att åka ur Championship. Norwich har gått bra på slutet och med en 7:e plats är laget i allra högst grad med och slåss om plats uppåt i seriesystemet. Tvåan blir utan tvekan utgångstecknet här och kan spikas på mindre system. Har man råd tycker vi dock att tvåan ska garderas med ett kryss.

13. Wolverhampton – Brentford   (2)

Avslutningsvis har vi Wolves som vaknat till liv på slutet efter en mängd förluster på kontot. Näst senast plockade man ner Sheffield Wednesday och senast tog laget poäng hemma mot Brighton. Sheffield och Brighton är dock två svaga motståndare jämfört med Brentford som går starkt just nu. Gästerna har fem vinster på de sex senaste matcherna och finns med i toppen av tabellen. Tvåan blir det enda strecket på kupongen!