Helgens matcher på stryktipset v.48

Nyheter

Helgens stryktips ser väldigt svårlöst ut på förhand då vi har en del stora favoriter med en minst sagt tveksam form. Svårlöst innebär dock oftast bra utdelning och vi gör självfallet ett försök att lösa kupongen och plocka hem storkovan.

1. Burnley – Aston Villa   (1)

Burnley har lämnat jumboplatsen efter två raka vinster och har nu kontakt med lagen ovanför nedflyttningsstrecket.Inga tyngre lag som slagits tillbaka i dessa två matcher, men man stöter på beskedligt motstånd här i form av Aston Villa. Efter en bra start på säsongen så har Villa sjunkit som en sten i tabellen och två poäng på de sex senaste matcherna skvallrar en del om formen. Burnley får utgångstipset men jag tycker man ska gardera med minst ett kryss.

2. Liverpool – Stoke

Liverpool fortsätter sin usla form där man nu har fyra förluster och en oavgjord på de fem senaste tävlingsmatcherna. Det ska nämnas att två av dessa matcher varit i Champions League, men likväl har spelet inte sett särskilt bra ut. Man har även europaspel tätt inpå den här matchen, så det kan finnas en del trötta ben i truppen. Stoke blandar och ger där man i senaste omgången fick stryk på hemmaplan mot bottenlaget Burnley. Men man har ett intressant lag på papperet och mot ett Liverpool utan självförtroende ska tvåan streckas. Lutar åt att Liverpool seglar upp till gigantiska favoriter på strecket här.

3. Manchester United – Hull   (1)

Man United tog sin andra raka trepoängare i förra omgången då man lite oväntat besegrade Arsenal på bortaplan. Men spelet var inte alls särskilt övertygande och vi ska komma ihåg att skadelistan är fortsatt väldigt lång. Hull har ingen form att skryta med då man kommer in här med tre raka uddamålsförluster i ryggen. Jag tror det blir övermäktigt för gästerna att ordna tre poäng här, men jag tycker att krysset ska med på kupongen till låga procent.

4. QPR – Leicester   (1)

Bottenmöte mellan två formsvaga lag som är i behov av en trepoängare. Mitt tips går då till QPR som trots att gjort en del fina insatser på slutet. Man slog Aston Villa på hemmaplan och två omgångar senare plockade man en pinne mot Man City på hemmagräset. Sedan ska vi komma ihåg att QPR ställts mot mycket tufft motstånd på slutet. Leicester har mött ganska beskedligt motstånd och har faktiskt bara plockat en poäng på de fem senaste matcherna. Stora problem med målskyttet då man inte gjort ett enda mål framåt på dessa fem matcher. Ettan känns som en sund spik här!

5. Swansea – Crystal Palace   (1)

Swansea stod upp bra mot Man City i senaste omgången och kikar vi på spelschemat laget haft på slutet så har det varit tuffa gäng man ställts mot. Swansea är dessutom väldigt starka på hemmaplan den här säsongen där man skrapat ihop fyra segrar och ett kryss på sex matcher. Crystal Palace vann förvisso mot Liverpool på hemmagräs senast, men laget känns mediokert och dessutom har man en del skadebekymmer i de bakre leden. Hemmalaget kan komma att få mycket streck på sig här, men jag tycker det är en bra spik vilket som.

6. West Ham – Newcastle   (2)

West Ham har tappat lite mot slutet då man endast plockat två poäng på de tre senaste matcherna. Det är inga tyngre lag man ställts mot på dessa tre matcher så det känns som formen är på väg ner för laget som överraskade inledningsvis på säsongen. Newcastle däremot har full form för dagen och kommer in här med fem raka ligasegrar i ryggen. Inte mot det tuffaste motståndet kanske, men det är en styrka att kunna plocka trepoängare efter trepoängare. Newcastle ska helt klart med på kupongen och dom får mitt utgångstips här, men jag tycker man ska fylla på med krysset.

7. Birmingham – Nottingham   (2)

Birmingham har tagit sig från bottenträsket i tabellen och visat fin form på slutet. Obesegrade i de fyra senaste matcherna trots att laget endast mäktat med tre mål framåt. Nottingham studsade tillbaka på vinnarspåret efter tre raka förluster och har nu plockat två segrar på de senaste omgångarna och det är mot respektabelt motstånd. Nottingham är det bättre laget av dessa två och jag tror man sätter Birmingham på plats här. Låga streck på tvåan gör att jag chansspikar här!

8. Bournemouth – Millwall   (1)

Bournemouth fortsätter haka på i toppen trots att laget ”bara” kryssat i de två senaste matcherna. De oavgjorda resultaten kom mot Middlesbrough och Ipswich som tillhör toppen av tabellen precis som Bournemouth. Millwall placerar sig långt ner i tabellen och har inte rosat marknaden på resande fot riktigt, endast en seger av nio möjliga har man tagit på bortagräs den här säsongen. Man har haft problem mot tyngre motstånd på bortaplan och det tror jag även att man får här. Ettan känns som en riktigt bra spik!

9. Brentford – Wolverhampton   (1)

Brentford har hittat stilen och klättrat upp till en femteplats i tabellen tack vare fyra raka trepoängare. Bland annat har man slagit ligaledarna Derby och laget har ett väldigt bra facit så här långt på hemmaplan. Wolves trodde många på inför säsongen och man fanns även med i toppen tills ganska nyligen. Tre raka förluster har inneburit en sämre tabellplacering och trots att man stött på tuffa motståndare så har försvarsspelet inte alls varit bra. Ettan blir utgångstecknet här tack vare formkurvan, men kapacitet finns hos Wolves så jag tycker man ska gardera.

10. Brighton -Fulham   (x)

Svårlöst match där hemmalaget Brighton gjort det bra på slutet med tre raka matcher utan förlust. Senast blev det en poäng på bortaplan mot svåra Norwich, detta efter att man tappat ledningen i slutskedet av matchen. Hemmalaget har ett kapabelt anfall i laget och hittar man bara stilen defensivt så kan det plockas placeringar i tabellen. Fulham är ojämna den här säsongen och trots att man gör en del mål framåt så släpper man in minst lika många bakåt, 13 insläppta mål på de fem senaste matcherna säger det mesta. Tycker inte det ska snålas med strecken här!

11. Leeds – Derby   (2)

Gamla storlaget Leeds går fortsatt tungt i Championship då man parkerar långt ner i tabellen just nu. Inte heller formen är särskilt bra då laget inkasserat tre förluster på de fem senaste matcherna. Serieledarna Derby imponerar dock då laget plockat tre raka ligasegrar efter bortaförlusten mot Brentford. 10 mål framåt har man gjort på dessa tre matcher och det känns som laget kommer plocka en fjärde raka ligaseger här. Tvåan är inte allt för hårt streckad i skrivande stund och det blir en spik.

12. Middlesbrough – Blackburn   (x)

Två formstarka gäng som drabbar samman på Riverside Stadium under lördagen. Hemmalaget Middlesbrough ligger med i toppen av tabellen och har inför den här matchen fem raka utan förlust. Gästande Blackburn har också en formkurva som pekar uppåt då laget är obesegrade i de åtta senaste matcherna, detta uppdelat på fyra vinster och fyra oavgjorda resultat. Känns svårt att ta ställning för något lag här så snåla inte med strecken!

13. Watford – Cardiff   (1)

Avslutningsvis har vi ett sjunkande Watford som tar emot Cardiff hemma på Vicarage Road. Hemmalaget har tre raka ligaförluster på kontot och det ser inte särskilt smickrande ut. Men vi ska tänka på att två av förlusterna kommit på bortagräs och dessutom har man stött på relativt tufft motstånd. Cardiff är otroligt ojämna i sina prestationer och trots att man tog en trepoängare i senaste omgången mot Reading så tror jag att man får det tufft att återupprepa den bedriften här. Watford är ett mycket bra lag och ettan blir utgångstecknet här, men har man råd tycker jag att krysset kan glida med på kupongen.