Helgens matcher på stryktipset v.4

Nyheter

Vi har klivit in i vecka 4 på det nya året och lördagen innebär stryktipset i sedvanlig stil, denna gång med 13 miljoner i jackpot. Premier League har tagit lite ledighet och istället är det FA-cupen som tar upp stora delar av kupongen. Alltid lurigt med cupmatcher men en del storfavoriter ser tunga ut och det luktar därför dålig utdelning på förhand.

1. Birmingham – West Bromwich   1

En division skiljer mellan dessa två lag, men kvalitetsmässigt tror vi inte det skiljer särskilt mycket. West Brom går otroligt knackigt i ligan och veckans insats mot Everton (0-0) var direkt urusel. Gästerna lär försöka hamna på rätt köl i ligan och bryr sig nog inte allt för mycket i FA-cupen. Birmingham har gått starkt i Championship på slutet så vi nöjer oss med 1x här.

2. Cardiff – Reading   1

Två lag som inte går särskilt starkt i Championship för tillfället och det är alltid svårt att sia om hur hårt lagen satsar på cupen. Men Cardiff är otroligt hemmastarka den här säsongen och ligger med i toppen av den tabellen. Reading har urusel form och spelet på resande fot har inte imponerat under säsongen. Ettan utgångstecken och en möjlig spik.

3. Chelsea – Bradford   1

Två divisioner skiljer mellan lagen och givetvis ska detta vara kattens lek med råttan. Nu lär inte Chelsea trycka ut sitt bästa lag här, men även reserverna ska bemästra ett lag som Bradford. Gästerna har dessutom lite dunkel form med två raka ligaförluster i ryggsäcken. Bombsäker etta!

4. Derby – Chesterfield   1

Derby åkte på en oväntat hemmaförlust mot Nottingham i ligaspelet senast och söker nu revansch i cupen. Det finns en bra bredd i truppen och laget kommer finnas med och slåss om en PL-plats i slutet på säsongen. Chesterfield spelar i League One till vardags och ska normalt sett ha svårt att räcka till mot ett topplag i Championship. Spik på ettan!

5. Liverpool – Bolton   1

Hittills har vi endast tryckt på hemmasegrar och det blir ingen ändring på den saken här. Liverpool har kanske inte gått som förväntat i årets upplaga av Premier League, men kapaciteten finns där. En cuptitel hade dessutom räddat upp säsongen då laget inte längre har en vettig chans på ligatiteln. Bolton har ryckt upp sig i Championship och har relativt bra form för dagen. Men att laget ska räcka till på Anfield tror vi inte på. Etta!

6. Manchester City – Middlesbrough   1

Vi fortsätter på den inslagna vägen och singlar återigen en hemmafavorit. Man City har kanske inte den bästa formen för dagen med endast en ligavinst på de fyra senaste försöken. Men nu stöter man på ett lag från Championship och det finns en bredd hos City som få lag besitter. Middlesbrough går riktigt fint i ligaspelet, men kommer få det väldigt jobbigt här.

7. Preston – Sheffield United   x

Preston håller till i League One till vardags och finns där med i toppen av tabellen i jakt på en plats till Championship. Laget har endast förlorat en hemmamatch under säsongen, men samtidigt så har man samlat på sig hela sex kryss på 13 spelade hemmamatcher. Sheffield U är med i det tuffa racet om en playoff-plats till Championship, där vi har nio lag inom ramen av tre poäng.  Gästerna har bra statistik på Preston den här säsongen med ett kryss och en vinst. Strecka på!

8. Southampton – Crystal Palace   1

Southampton klamrar sig fast i toppen av Premier League och har två fina bortaskalper på slutet där Man United och Newcastle slagits tillbaka. Normalt sett är man även riktigt hemmastarka med raden 7-2-2 den här säsongen. Palace har fin form för dagen men har stött på en del billigt motstånd utan att imponera överdrivet mycket. Ettan känns mycket stark här och vi väljer därför att spika.

9. Sunderland – Fulham   x

Sunderland har ingen rolig rad på slutet med fyra förluster på de fem senaste ligamatcherna. Senast var laget nära att plocka poäng mot Tottenham borta, men släppte in ett mål i slutskedet av matchen. Fulham klättrar i Championship för tillfället och har två raka ligavinster i ryggen till denna cupmatch. Nu är det främst på hemmagräs Fulham plockar sina poäng men det är inte omöjligt att man kan störa här. Strecka på!

10. Tottenham – Leicester   1

Spurs har fin form för dagen och det var väldigt längesedan man såg sig besegrade hemma på White Hart Line. Självaste Chelsea åkte på en storförlust här och givetvis ska hemmalaget ses med bra chans även mot Leicester. Gästerna har plockat lite poäng på slutet men parkerar fortfarande sist i ligan med endast 17 inspelade poäng. Vi tror på hemmaseger här och spikar!

11. Norwich – Brentford   x

Vi lämnar därmed FA-cupen och går istället in på tre ligamatcher i Championship som avslutar kupongen. Endast tre poäng skiljer lagen åt i toppskiktet av tabellen och på förhand känns det väldigt svårt att sia om utgången här. Norwich har två raka segrar i ryggen där bland annat serieledande Bournemouth besegrats på bortagräs. Men även Brentford sitter på fin form och har inte släppt in något mål på två raka matcher. Snåla inte med strecken!

12. Wigan – Huddersfield   x

Wigan har det tungt den här säsongen och har nu halkat ner som nästjumbo i tabellen, med endast Blackpool efter sig. Inte heller formen är något att skriva hem om då laget plockat fem poäng på de 10 senaste ligamatcherna. Huddersfield ligger inte heller speciellt högt upp i tabellen men även fast laget fick stryk mot Middlesbrough i förra omgången så finns det lite form hos gästerna. Dock har inte spelet på resande fot imponerat och det gör att vi helgarderar här.

13. Wolverhamtpon – Charlton   1

Avslutningsvis har vi ett formstarkt Wolverhampton som tar emot Charlton på hemmagräs. Wolves har fyra raka segrar i ryggen vilket innebär att laget nu blandar sig i striden om en playoff-plats. Charlton ligger betydligt längre ner i tabellen och det var väldigt längesedan som laget tog en trepoängare. Ett känns som ett vettigt alternativ att luta sig mot!