Helgens matcher på stryktipset v.3

Nyheter

Lördag innebär stryktipset och den här gången har vi en väldigt svårlöst kupong framför oss. Storfavoriterna är få och det innebär troligtvis att vi kan se fram emot en bra utdelning för full pott. Vi har dessutom en jackpot på 9,5 miljoner, vilket ökar spänningen ytterligare.

1. Aston Villa – Liverpool   2

Aston Villa har fortsatta problem med målskyttet och har nu gått fyra raka ligamatcher utan ett endaste mål framåt. Försvarsmässigt håller man dock bra klass och det är anledningen till att laget placerar sig såpass högt i tabellen. Liverpool vann mot Sunderland senast och trots att man ”bara” vann med 1-0 så borde siffrorna varit betydligt högre. Gästerna ska ha bra chans här och tvåan är en tänkbar spik!

2. Burnley – Crystal Palace   1

Burnley har nu plockat poäng i tre raka matcher och efter senaste vinsten mot QPR har man nu klättrat upp över nedflyttningsstrecket. Crystal Palace har samma resultatrad som Burnley på de fem senaste matcherna där laget besegrade Tottenham på hemmaplan i senaste omgången. Men spelet på bortaplan har inte övertygad från Palace och även fast man plockat poäng i många matcher så har man bara en bortaseger. 1x kan räcka här tycker vi.

3. Leicester – Stoke   x

Leicester parkerar som jumbo i PL men är gott gåendes med sju poäng på de tre senaste matcherna. Men frånvarolisten är lång och nu senast fick man mittfältare James avstängd efter ett rött kort. Stoke hade ingenting att sätta emot Arsenal senast och fick stryk med klara 3-0. Men innan dess stod man för ett par riktigt fina insatser och vi ska tänka på att det är lättare motstånd nu. Gästerna har dock ett par tunga avbräck och detta känns som en svårlöst match. Strecka på!

4. Newcastle – Southampton   2

Newcastle stod för en bra insats mot Chelsea på bortagräs senast men orkade inte riktigt matchen ut. Annars är det bra form hos Newcastle och på hemmaplan har man plockat en hel del poäng på slutet. Southampton har varit ut i stenhårt sällskap på slutet och har plockat poäng på löpande band. Vinster mot Man United och Arsenal samt ett kryss mot Chelsea på de tre senaste imponerar stort. Tack vare detta får gästerna tipset då hemmalaget dessutom har stora skadebekymmer.

5. QPR – Manchester United   2

QPR har raden 5-4-2 på hemmagräs och ligger trots detta näst sist i tabellen. Det vittnar en del om bortaspelet där man inte plockat en enda poäng så här långt. Manchester United har gått tungt på slutet och har bara plockat två poäng på de tre senaste matcherna. Målskyttet har varit ett stort problem då laget endast gjort ett mål framåt på dessa matcher, vilket inte håller för att vinna matcher. United ska ses med bra chans här men vi kan inte bortse från QPR’s fina hemmafacit. Krysset ska med!

6. Swansea – Chelsea   2

Swansea stod för en bra insats hemma mot West Ham (1-1) senast och förtjänade tre poäng i den matchen. På hemmaplan har laget övertygat den här säsongen med raden 6-3-2 på sina 11 hemmamatcher. Chelsea studsade tillbaka på vinnarspåret efter chockförlusten mot Tottenham och kunde besegra Newcastle med 2-0. Vi tycker ändå inte att Chelsea imponerade överdrivet mycket i den matchen och Swansea kan säkerligen störa här. Tvåan är utgångstecknet men krysset åker med kupongen!

7. Tottenham – Sunderland   1   

Spurs har visat fin form på slutet trots att man åkte på en mina borta mot Palace i senaste omgången. Hemma på White Hart Lane har formen dock hållit i sig där man är obesegrade i de fem senaste ligamatcherna, där vinsten mot Chelsea senast imponerar. Sunderland är formlöst för dagen och hade ingenting att säga till om senast mot Liverpool. Gästerna saknar dessutom defensiva mittfältaren Bridcutt i den här matchen. Spik på ettan!

8. Brighton – Brentford   2

Över till Championship där bottenlaget Brighton hittat stilen med två raka segrar på slutet. Det är dock inga tyngre lag som slagits tillbaka och nu får man bekänna färg på allvar. Brentford hoppade tillbaka på vinnarspåret senast efter två raka förluster och kommer vara ett lag som krigar om en plats till Premier League. Men bortaformen är inte särskilt bra hos laget och därför garderar vi upp tvåan med ett kryss.

9. Millwall – Ipswich   2

Millwall har en tråkig rad på slutet med fyra raka förluster och endast ett mål framåt. Fyra raka förluster har man även på hemmaplan och lär därför upp många snäpp för att ordna poäng här. Ipswich finns med i toppen av tabellen och går starkt trots förlusten mot topplaget Derby senast. Det var längesedan laget förlorade på bortaplan och jag ser inte hur man ska förlora detta heller. Vi singlar tvåan!

10. Norwich – Cardiff   1

Norwich tog en tung skalp på bortaplan mot serieledande Bournemouth senast och det är en vinst man inte alls behöver be om ursäkt för. Två raka hemmasegrar har laget och med målskillnaden 11-1 på dessa två matcher ser man otroligt starka ut. Cardiff vann senast mot Fulham och lyckades även hålla nollan i den vinsten. Men innan dess hade laget en formsvacka där man släppte in mål på löpande band. Gästerna ska inte ha något att hämta här och vi singlar ettan.

11. Rotherham – Bournemouth   2

Rotherham har svårt att vinna matcher och är ett av de lag som kryssar mest i hela Championship. Senast blev det förlust borta mot Brentford och vi tror på en tuff match återigen. Serieledande Bournemouth åkte på en sällsynt förlust hemma mot Norwich senast och vill nog gärna hitta tillbaka till vinnarstigen så fort som möjligt. Man är seriens bästa bortalag och har plockat lika många poäng på resande fot som på hemmaplan. Gästerna ska vara det starkare laget och känns som en vettig spik!

12. Watford – Charlton   1

Watford finns med i toppen av tabellen men har tveksam form med två förluster på de tre senaste matcherna, dessutom mot mediokert motstånd. Hemmaplan behöver heller inte betyda någon fördel då laget har förlorat tre av de fyra senaste på hemmaplan. Charlton har ingen vacker rad på slutet och fick senast stryk på hemmaplan mot bottenlaget Brighton. Man har dock visat fint spel stundtals och ska inte räknas bort helt här. Ettan är en spik om inte plånboken tillåter mer, men krysset kan vara kupongens drag i jakt på de större pengarna.

13. Wigan – Blackburn   2

Två gamla PL-lag där Wigan ligger i farozonen för att åka ner i League One. Man parkerar som nästjumbo i tabellen och med fyra förluster på de fem senaste matcherna. Trots 15 mer poäng på kontot är inte Blackburn särskilt hetare för dagen med tre förluster på de fem senaste matcherna. Man har inte vunnit på resande fot på väldigt länge och frågan är om den trenden bryts här. Wigan jagar tre poäng i botten och Blackburn jagar tre poäng för att ta upp kampen om playoff. Vi utelämnar krysset här och streckar 1 2.