Helgens matcher på stryktipset v.28

Nyheter Stryktips tips

Svårlösta matcher på lördagens stryktips där svenska matcher återigen täcker stora delar av kupongen. Vi avslutar kupongen med toppmötet Göteborg – Norrköping där vi nöjer oss med ett streck. Häng på!

1. Halmstad – Kalmar x

Vi inleder kupongen med en svårlöst match där Halmstad tar emot Kalmar på hemmagräs. Halmstad är obesegrade i de fyra senaste omgångarna men har fortfarande en utsatt position i tabellen under nedflyttningsstrecket. Anledningen är för många oavgjorda resultat och laget måste nu börja vinna matcher. Kalmar har precis som Halmstad många kryss på slutet, men ligger på säkrare mark i tabellen och har inte alls samma press på sig. Det luktar onekligen kryss i det här mötet, men vi plockar även med tvåan.

2. Malmö – Örebro 1

Malmö hade tveksam form innan uppehållet och det blev ingen lyckad återkomst efter uppehållet med 3-1 i baken borta mot Norrköping. Nu är det hemmaplan mot svagare motstånd och fansen kräver tre poäng här. Örebro plockade poäng i tre raka matcher innan det roliga tog slut mot Djurgården senast. Laget har haft det förtvivlat svårt på bortagräs under säsongen med facit 0-2-5. Ettan känns stark!

3. Åtvidaberg – Gefle x

Åtvidaberg är allsvenskans formsvagaste lag och parkerar även som jumbo i tabellen med endast sex inspelade poäng. Laget kan inte nöje sig med fler oavgjorda resultat utan behöver nu trepoängare för att få kontakt med lagen ovanför. Gefle åkte på en ordentlig smäll mot Elfsborg (1-5) näst senast men repade mod och fixade en poäng mot Hammarby i den senaste omgången. Väldigt svårlöst match där vi rekommenderar en helgardering!

4. Brage – Södertälje 1

Brage är väldigt ojämna i sina prestationer och måste nu välja vilken väg laget ska gå. Senast blev det en 3-2 förlust hemma mot Carlstad och just hemma på Domnarsvallen har de haft det jobbigt. Södertälje plockade en stark poäng hemma mot serieledande Dalkurd senast men det var mycket längesedan som laget ordnade en trepoängare. Södertälje har dock ordnat 8 av sina 13 poäng på just bortagräs och ska inte räknas bort här. 1 2 räcker i en match där båda lagen går för seger?

5. Eskilsminne – Oddevold 2

Eskilsminne har gått tungt på slutet och den stora boven har varit det defensiva spelet. Ser vi till de fem senaste ligamatcherna har laget släppt in hela 16 mål, vilket givetvis inte håller i längden. Laget har trots allt gått bra på hemmagräs och har bara en förlust över sex hemmamatcher. Oddevold finns med i toppen av tabellen och måste plocka trepoängare för att knappa in på serieledande Trelleborg innan det är för sent. Laget har fin form med fyra raka segrar och ska givetvis ses som favoriter här.

6. Landskrona – Qviding 1

Landskrona är gott gåendes för dagen med fyra segrar och ett kryss på de fem senaste omgångarna. Men spelet på hemmaplan har inte alls varit lyckat under säsongen med endast en vinst på sex försök. Qviding har inte rosat marknaden på slutet och kommer in här med två raka förluster på kontot. Det finns dock kunnande hos gästerna och letar vi skrällar kan Qviding vara en av dessa. Men ettan får stå som utgångstips tack vara form.

7. Norrby – Höllviken 1

Norrby hade en usel start på säsongen men har spelat upp sig mot slutet och tog en stark trepoängare borta mot Eskilsminne i senaste omgången. Formen är fin med poäng i fyra av de fem senaste matcherna. Höllviken har gått motsatt riktning och har en urusel form med fem raka förluster. Försvaret hos gästerna har varit helt ihåligt på slutet med 12 insläppta mål på de tre senaste omgångarna. Ettan känns som en bra spik!

8. Öster – Örgryte 2

Nyckelmatch för Öster som måste vinna för att haka på de tre topplagen. Öster får även en snabb chans till revansch då lagen faktiskt stötte samman för dryga veckan sedan där Örgryte stod som segrare efter 1-0. Gästerna har endast en förlust på de fem senaste, borta mot serieledande Trelleborg, och ska givetvis stå som favoriter här. Men Öster lär sälja sig dyrt så vi plockar även med krysset.

9. Oskarshamn – Husqvarna 2

Oskarshamn hoppade upp på vinnarspåret senast efter en rad förluster på kontot. Men det var på bortagräs segern kom och på hemmaplan har laget haft det betydligt tuffare med fyra inspelade poäng på sju matcher. Husqvarna har ett gäng förlustfria matcher i ryggen och har bara förlorat en av sex bortamatcher under säsongen. Den bleka tabellplaceringen beror på alla oavgjorda matcher laget spelar. Vi nöjer oss med x2 här!

10. Vålerenga – Sandefjord 1

Norskt inslag på kupongen även denna helg där topplaget Vålerenga tar emot jumbon Sandefjord. Vålerenga har förvisso förlorat fyra av de fem senaste hemmamatcherna i ligan, men vi har svårt att se hur Sandefjord ska störa här. Gästerna har spelat in en poäng på sina sju bortamatcher under säsongen och får nog åka tomhänta hem. Vi lutar oss mot Vålerenga och spikar!

11. AIK – Sundsvall 1

Vi avslutar med tre allsvenska matcher där AIK – Sundsvall är först ut. AIK vägrar förlora men har varit för svaga på bortagräs för att vara med i den absoluta toppen. Hemma på Friends Arena talar dock statistiken 6-1-0 för sig själv, där den enda plumpen kom mot andraplacerade Norrköping (2-2). Sundsvall stod för en stark vändning på hemmaplan mot Göteborg senast och ordnade en poäng. Innan det blev det poäng hemma mot Kalmar. Men nu stor Sundsvall för en betydligt tuffare uppgift på resande fot och det blir svårt att få med sig poäng hem till norr. AIK är hemmastarka och löser en seger här. Spik!

12. Elfsborg – Häcken 1

Elfsborg skuggar de två topplagen i ligan men tappade lite oväntat en 2-0 ledning till 2-2 i senaste omgången mot Falkenberg. De var dock det bättre laget i matchen och hemma på konstgräset är de obesegrade hittills denna säsong. Häcken är ojämna i prestationerna men stod för en stark andra halva då laget vände och vann hemma mot Helsingborg. Häcken har även spelat mycket bra på bortagräs på slutet och behöver inte alls vara helt borta här. En bra dag kan Häcken utmana Elfsborg och vi testar att helgardera för att hitta skrällen.

13. Göteborg – Norrköping 1

Vi avslutar med ett toppmöte där ettan Göteborg tar emot tvåan Norrköping. Göteborg slappande av en smula i 2-0 ledning mot Sundsvall och lär vara taggade på revansch här inför hemmafansen. Norrköping har varit säsongens överraskning så här långt och det är normalt om en liten dipp kommer snart. Stark trepoängare hemma mot Malmö senaste men den här uppgiften är tuffare. Göteborg får ses som favoriter och vi nöjer oss med ett singelstreck här!