Helgens matcher på stryktipset v.2

Nyheter

Vi är inne i den andra veckan för året och stryktipset är tillbaka fullspäckad med ligafotboll igen. Vi hittar ett par starka favoriter på kupong, men i övrigt ser det svårlöst ut. Så belöningen för 13 rätt kan nog bli ganska bra till slut med hela 9,5 miljoner i potten.

1. Burnley – QPR   x

Burnley har tagit två riktigt fina poäng på slutet då laget kryssat mot både Man City (2-2) samt Newcastle (3-3) på bortagräs. Men stora bekymmer i de bakre leden gör oss tveksam på ettan trots att QPR har ett mycket dåligt bortafacit. QPR har nio förluster på bortagräs av nio möjliga, vilket inte imponerar. Men Burnley är inget tyngre lag och kanske är det dags att bryta förlustsviten på bortaplan nu? Helgardera!

2. Chelsea – Newcastle   1

Chelsea har lite tveksam form med endast en pinne inkasserad på de två senaste ligamatcherna. Southampton (1-1) är en svår nöt att knäcka men förlusten mot Tottenham kom oväntat. Men nu vänder laget hem till Stamford Bridge och här har man tagit full pott den här säsongen. Ett rejält vingklippt Newcastle ska inte ha något att säga till om här så vi singlar ettan.

3. Everton – Manchester City   2

Everton sjunker i tabellen och har nu fyra raka förluster på kontot mot relativt mediokert motstånd. Stora problem med målskyttet är största orsaken till kräftgången och dessutom har laget en lång skadelista. Man City dominerade stort mot Sunderland (3-2) senast och siffrorna speglar knappast matchbilden. Det gäller att de ljusblåa kommer upp i försvarsspelet som inte funkat fullt ut på slutet. Då ska gästerna ha väldigt bra chans här!

4. Leicester – Aston Villa   x  

Jumbon Leicester har plockat poäng i två raka matcher nu och börjar få kontakt med lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Men laget är i stort behov av en vinst och lär gå hårt för den här. Aston Villa ligger i mittenskiktet av tabellen och det är starkt gjort med tanke på att laget endast gjort 11 (!) mål framåt denna säsong. Svårlöst match där vi inte tycker det ska snålas med strecken!

5. Swansea – West Ham   1

Swansea har endast plockat en poäng på de två senaste matcherna där laget bland annat åkte på en ordentlig smäll mot Liverpool (1-4). Men ”The Swans” betydligt starkare på hemmaplan där förlusterna är lätträknade under den här säsongen. West Ham har lite tveksam form för dagen med två förluster på de tre senaste matcherna. 1-1 på hemmaplan mot West Bromwich är inte ett resultat som imponerar. Inga större skadebekymmer hos lagen och vi tror att hemmaplan fäller avgörande här.

6. West Bromwich – Hull   x

West Brom tog en stark poäng borta mot West Ham senast men innan det hade laget tre raka förluster på kontot. Albions är inte heller särskilt starka på hemmagräs med fyra förluster på de fem senaste försöken. Hull däremot har två vinster på de tre senaste försöken och har klättrat ett par placeringar i tabellen. Men gästerna har en del skador i truppen och ett par tunga frågetecken inför helgens match. Vi sätter ett kryss som utgångstecken och sedan lutar det över mot ettan.

7. Blackpool – Millwall   2

Över till Championship där tabelljumbon Blackpool gästas av Millwall. Hemmalaget har hela nio poäng upp till rätt sida strecket och lär knappast vara intresserade av delad pott i detta möte. En poäng lär inte heller Millwall vara intresserade av, då laget placerar sig som trea från slutet. Vi går på 1 2 i denna match och hoppas undvika krysset. Extra bra procent på en bortaseger!

8. Bolton – Leeds   1

Bolton har visat fin form på slutet men fick senast se sig rättvist besegrade av Huddersfield. Hemmaplan har dock varit en maktfaktor för laget på senare tid då man är obesegrade i de fem senaste hemmamatcherna med fyra vinster och ett kryss. Leeds harvar i botten av tabellen och med fyra förluster på de fem senaste matcherna så är man nu farligt nära nedflyttningsstrecket. Seriens näst sämsta bortalag gör att vi tar ställning och spikar ettan!

9. Bournemouth – Norwich   1

Bournemouth fortsätter imponera i toppen av tabellen och efter senaste ligavinsten mot Millwall (2-0) så har man fem raka ligavinster på kontot. Norwich finns med på övre halvan av tabellen och har helt klart häng på en playoff-plats. Men det blev förlust på bortagräs mot Reading i senaste omgången och nu väntas det betydligt tuffare motstånd. Bournemouth är den bästa spiken på kupongen tillsammans med Chelsea!

10. Cardiff – Fulham   x

Cardiff hade lite häng på en playoff-plats men har nu långt upp till en topp 6 placering. Tre förluster på de fyra senaste matcherna och kikar vi på resultat av dessa matcher inser vi att försvarsspelet inte fungerar. 12 (!) insläppta mål på dessa tre matcher är inte ett bra betyg. Fulham går inte heller särskilt starkt för dagen och har inkasserat två raka förluster. Nu senast var det bottenlaget Brighton (0-2) som blev för svåra på hemmaplan. Svårlöst och vi helgardera!

11. Huddersfield – Watford   2

Huddersfield placerar sig långt ner i tabellen men verkar på gång just nu med fyra poäng på de två senaste matcherna. Poängen har dock kommit mot beskedligt motstånd och nu är det tuffare emot. Watford ligger med i toppen av tabellen och är riktigt formstarka för dagen med fyra vinster på de fem senaste ligamatcherna. På resande fot har laget även lyckats bra på slutet med tre raka bortavinster. Watford känns tyngre och är en tänkbar spik.

12. Nottingham – Sheffield Wednesday   2

Nottingham har haft det tufft på slutet med två raka förluster och sex insläppta mål. Inte en vinst på de fem senaste ligamatcherna innebär att vi sätter ett frågetecken för formen hos hemmalaget. Sheffield W går bättre för dagen och har precis sprungit om Nottingham i tabellen. Två raka vinster mot Blackpool (1-0) samt Wigan (1-0) är imponerande trots att motståndet inte varit det bästa. Utgångstecknet blir tvåan men vi tycker krysset bör med på kupongen.

13. Reading – Middlesbrough   2

Avslutningsvis har vi Reading som tar emot Middlesbrough på Madejski Stadium. Reading plockade en fin skalp i Norwich (2-1) senaste omgången och har ett helt ok facit på hemmagräs under säsongen. Middlesbrough blir dock en svår nöt att knäcka då gästerna finns med i toppen av tabellen och visat fin form på slutet. Middlesbrough är dessutom seriens näst bästa bortalag och det gör att vi tar ställning för tvåan här. Tillåter plånboken tycker vi dock att den bör garderas med ett kryss.