Helgens matcher på stryktipset v.15

Nyheter

1. Southampton – Hull   1

Två lag som kämpar kring olika streck i tabellen där Southampton jagar europaspel och Hull försöker säkra ett nytt kontrakt. Southampton fick stryk mot Everton senast men är starka på hemmaplan och har ett mycket stabilt försvarsspel. Hull är formlösa och har raden 1-6-8 på sina 15 bortamatcher i ligan den här säsongen. Ettan kommer bli väldigt hårt streckad och det kan finnas värde i att gardera med krysset om plånboken tillåter. Men vi spikar!

2. Sunderland – Crystal Palace   2

Sunderland vann det viktiga derbyt mot Newcastle i senaste omgången, men laget har spelat svagt på slutet och inte alls imponerat. Crystal Palace har vaknat till liv efter att Alan Pardew tog över laget. Tre raka segrar i ligaspelet imponerar där man plockade ner självaste Manchester City på hemmaplan senast. Palace har dessutom visat sig riktigt starka på resande fot med fyra vinster på de fem senaste bortamatcherna. Vi utgår från tvåan och garderar med ett kryss.

3. Tottenham – Aston Villa   1

Det mesta handlar om Harry Kane hos Spurs och han har gjort fem av lagets sex senaste mål i ligaspelet. Delad pott borta mot Burnley senast och hemma på White Hart Lane har Spurs fem raka matcher utan förlust, uppdelat på fyra vinster och ett kryss. Villa gjorde tre mål i kryssmatchen mot QPR senast men det är fortfarande målskyttet som satt laget i den position man är i. Nu är det betydligt hårdare motstånd på andra planhalvan och vi tror gästerna får svårt att räcka till här. Spik!

4. West Bromwich – Leicester   2

West Brom har haft det tufft på slutet med tre insläppta mål mot Manchester City och nu senast fyra (!) insläppta mot QPR på hemmaplan. Leicester placerar sig som jumbo men tog en livsviktig seger på hemmaplan mot West Ham senast. Det ingjuter lite självförtroende inför avslutningen och vi erbjuds fina procent på en bortaseger här. Tvåan ska dock inte lämnas ensam på kupongen utan garderas med ett kryss. Vi nöjer oss där!

5. West Ham – Stoke   2

West Ham fortsätter sjunka i tabellen efter sin pigga start och har nu fyra förluster på de fem senaste ligamatcherna. Stoke har inte heller någon glänsande form för dagen men laget trivs på bortaplan och har tagit en del poäng resande fot under säsongen. Det här är en väldigt jämn match och därför lockar procenten på tvåan i nuläget. Men det kan sluta hur som helst och därför snålar vi inte med strecken. Helgardera!

6. Birmingham – Wolverhampton   2

Över till Championship där Birmingham så gott som säkrat nytt kontrakt med 14 poäng till godo på Millwall under strecket. Laget har dock ingen chans på playoff och det kan självfallet sänka motivationen inför avslutningen. Wolves har knallform för dagen och placerar sig just nu på en sista playoff-plats. Det är dessutom bara fem poäng upp till en direktplats och givetvis siktar man ditåt. Tvåan känns som en vettig spik till fina procent!

7. Bolton – Norwich   2   

Bolton studsade tillbaka på vinnarspåret efter plumpen på hemmaplan mot jumbon Blackpool (0-0) näst senast. Det var Cardiff som besegrades på bortaplan med hela 3-o och den gamla räven Eidur Gudjohnsen har visat mycket fin målform på slutet. Norwich placerar sig som tvåa i ligan och är nära spel i Premier League nästa säsong. Formen är mycket god med tre raka ligasegrar i ryggen och endast ett insläppt mål. Norwich har både klass och motivation och därför spikar vi tvåan!

8. Leeds – Cardiff   x

Leeds har varit för ojämna under säsongen och har inte visat upp något större försvarsspel på slutet. Förlust mot Blackburn näst senast och Wolves i förra omgången innebär att laget släppt in sju (!) mål på två matcher. Cardiff placerar sig i mitten av tabellen på samma poäng som just Leeds. Formen är dock lite bättre hos gästerna trots att det blev en klar förlust hemma mot Bolton senast. Öppen match och vi tvekar därför inte att helgardera!

9. Middlesbrough – Rotherham   1

Middlesbrough förlorade toppmötet mot Watford senast och är nu piskade att vinna om man ska slåss om direktplatserna till Premier League. Boro är ligans bästa hemmalag och har fyra raka segrar hemma på Riverside Stadium. Rotherham vann bottenmötet mot Brighton senast och har distanserat sig en smula från Millwall under strecket. Rotherham har dock fyra förluster på de fem senaste bortamatcherna och här kommer ytterligare en förlust. Bombsäker etta!

10. Millwall – Watford   2

Millwall har sju poäng som måste plockas in på de sex avslutande omgångarna om laget vill spela kvar i Championship nästa säsong. Tuff uppgift men formen är uppåtgående med poäng i tre raka matcher mot en del respektabelt motstånd. Watford jagar direktplats till Premier League och vann den otroligt viktiga mot Middlesbrough senast. Klassen finns hos gästerna men vi garderar med krysset på Millwalls formkurva. x2 räcker!

11. Nottingham – Huddersfield   2

Nottingham har för långt upp till en playoff-plats och får nu istället inrikta sig på att avsluta säsongen på ett snyggt vis. Formen hos hemmalaget är tveksam med en poäng på de tre senaste matcherna. Huddersfield säkrar nytt kontrakt vid vinst här och laget har lite form efter senaste ligavinsten på hemmagräs mot Ipswich. Nottingham är för stora favoriter i nuläget och vi streckar därför x2 för att hitta de stora pengarna!

12. Reading – Blackburn   2

Reading har ingen större säsong bakom sig men har så gott som säkrat ett nytt kontrakt med 10 poäng ner till nedflyttningsstrecket. Formen är inte den bästa hos hemmalaget som inte vunnit en match på dryga månaden. Blackburn placerar sig lite högre upp i tabellen men har för långt upp till en playoff-plats. Formen är dock god och laget tog en klar seger mot Leeds i senaste omgången. Återigen nöjer vi oss med x2 för att rensa lite extra!

13. Sheffield Wednesday – Charlton   1

Avslutningsvis en match mellan två mittenlag som inte direkt har något att spela för. Sheffield W har en förmåga att kryssa på hemmaplan med hela 10 oavgjorda resultat på 20 hemmamatcher. Charlton har vunnit tre av de fem senaste bortamatcherna och är inte alls borta i det här mötet. Lagen kan spela avslappnat och lär inte vara nöjda med något oavgjort resultat här. Trots Sheffields hemmafacit skippar vi krysset och streckar istället 1 2. Fina procent på tvåan!