Helgens matcher på stryktipset v.12

Nyheter

Lördag innebär stryktipset och helgens kupong ser svårlöst ut trots att vi har ett par bra favoriter att spika. Det luktar bra utdelning och vi gör ett självfallet ett försök att hitta de stora pengarna. Häng på!

1. Aston Villa – Swansea   x

Villa har hittat stilen på slutet och kommer in till den här matchen med två raka segrar i ryggsäcken. Målskyttet har varit det stora problemet under säsongen, men det lossnade rejält i senaste bortamatchen mot Sunderland (4-0). Swansea går åt motsatt håll och har två raka förluster på kontot. Det har dock varit mot hårt motstånd i form av Tottenham och Liverpool. Öppen match så strecka på!

2. Newcastle – Arsenal   2

Newcastle sjunker i tabellen och har tre förluster på de fyra senaste ligamatcherna. Laget har inte chans på någon europaplats och det är heller ingen större risk att laget åker ur. Motivationen kan därför saknas. Arsenal har sex raka segrar i ligaspelet och är tillsammans med Liverpool det formstarkaste laget i ligan. Arsenal stod även för en stark insats mot Monaco tidigare i veckan och ska ses med mycket bra chans här. Spik!

3. Southampton – Burnley   1

Southampton har gått riktigt starkt under säsongen och placerar sig på en sista europaplats just nu. Laget har dock samma poäng som Tottenham på sjundeplatsen, så det vill till att man fortsätter plocka poäng. Burnley skrällvann mot Manchester City på hemmaplan senast, men det var inte särskilt rättvist sett till matchbilden. Burnley har bara en seger på bortaplan under säsongen och den andra kommer inte här. Spik på ettan!

4. Stoke – Crystal Palace   1

Stoke har åtta poäng upp till en europaplats och lär därför gå hårt för en vinst i helgen. Det blev förvisso förlust mot West Bromwich senast, men innan det hade man tre raka segrar på kontot. Crystal Palace vann med 3-1 senast men det var mot riktigt svagt motstånd i form av QPR. Men Palace har tagit merparten av sina poäng på bortaplan under säsongen och ska inte alls räknas bort här. Stoke är inte intresserade av ett oavgjort resultat och vi går därför på 1 2 här.

5. Tottenham – Leicester   1

Tottenham går en hård kamp mot Southampton om sjätteplatsen och även de övriga europaplatserna är inom räckhåll. Klar förlust mot Manchester United senast, men innan det hade laget två raka segrar. Leicester är fast förankrat i botten av tabellen och kommer få det svårt att säkra nytt kontrakt. Raden 2-2-11 på bortagräs imponerar inte och laget kommer få det väldigt tufft här. Spik!

6. Blackburn – Brighton   1

Över till Championship där Blackburn gör sitt bästa för att försöka nå en playoff-plats. Tre segrar på de fyra senaste matcherna där det tog stopp mot Brentford på hemmaplan i förra omgången. Brighton har åtta poäng ner till nedflyttningsstrecket och har två raka kryss i ligaspelet. Laget har en förmåga att kryssa på bortaplan och man är nog väldigt nöjda med ett oavgjort resultat även här. 1x räcker!

7. Cardiff – Birmingham   x

Match mellan två mittenlag i ligan och vi kan nog förvänta oss ganska öppet spel här. Cardiff har ingen större form på hemmaplan mot slutet och har inte vunnit här på mycket länge. Laget stod dock för en stark insats på hemmaplan senast då man plockade poäng mot Bournemouth. Birmingham har fin form med fyra raka utan förlust, uppdelat på två segrar och lika många kryss. Men det har varit på hemmaplan som segrarna kommit där det varit betydligt tuffare på resande fot. Strecka på!

8. Charlton – Reading   1

Ännu en match mellan två lag som säkerligen saknar motivation. Charlton har dock kanonform för dagen med fyra segrar på de fem senaste. I förra omgången var det jumbon Blackpool som besegrades med klara 3-0 på bortagräs. Reading har 10 poäng ner till nedflyttningsstrecket och kan känna sig relativt säkra på nytt kontrakt. Förlust mot formstarka Watford senast men innan dess två raka utan förlust. Charlton får tipset på grund av form, men det behöver inte vara dumt att gardera med krysset.

9. Huddersfield – Fulham   x

Huddersfield placerar sig på en 17:e plats i tabellen och med 10 poäng ner till Wigan under strecket så ska det mycket till för att laget ska halka ur. Men formen är inte på topp hos hemmalaget och man har gått väldigt många matcher utan seger. Fulham har bara sex poäng till godo på Wigan och laget bör därför ha högre motivation här. Men inte heller Fulham har någon större form och matchen känns därför väldigt öppen. Strecka!

10. Norwich – Nottingham   2

Tabellfyran Norwich jagar en direktplats till Premier League samtidigt som man måste hålla vakt om den playoff-plats som laget har just nu. Formen är helt ok med poäng i fyra av de fem senaste matcherna, med två raka kryss på slutet. Nottingham jagar playoff och har åtta poäng upp till Brentford just nu. Det innebär att gästerna kommer ta risker för att vinna den här matchen och tvåan är streckad på låga 19% just nu. Vi går på 1 2 här och utelämnar krysset.

11. Rotherham – Sheffield W   x

Rotherham har plockat några segrar på slutet och det håller laget ovanför nedflyttningsstrecket just nu. Men två raka förlust på kontot innebär ett avstånd på sex poäng ner till Wigan under strecket. Två raka förluster där formstarka Nottingham blev för svåra senast. Sheffield Wednesday ligger i mitten av tabellen och har varken chans på playoff eller att åka ur. Gästerna kan därför spela helt avslappnat här och det kan mycket väl vara till en fördel. Öppen kamp där det inte ska snålas med strecken!

12. Watford – Ipswich   1

Watford går som tåget just nu och fyra vinster på de fem senaste ligamatcherna innebär att laget klättrat till toppen av tabellen. Men det är en otroligt hård kamp om direktplatserna så Watford kan inte alls slappna av. Fin hemmaform med tre raka segrar och 8-1 i målskillnad. Ipswich jagar playoff och har bara en pinne upp till Brentford på sjätteplatsen. Vinst mot Bolton på hemmaplan senast men innan det ingen större form att skryta med. Ettan känns stark och spikas!

13. Wigan – Bolton   1

Sista rycket för Wigan nu som måste vinna för att få kontakt med lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Förlust mot formstarka Watford senast men innan dess vinst på bortagräs mot Rotherham. Det som oroar är att Wigan är ligans sämsta hemmalag med fem raka förluster inför de egna fansen. Bolton har inte mycket att spela för i mitten av tabellen och har haft det väldigt tufft på bortagräs mot slutet. Fem raka förluster på resande fot med 11-2 i målskillnad gör att vi chansspikar ettan här!