Helgens matcher på stryktipset v.11

Nyheter

Lördag innebär stryktipset och på helgens kupong hittar vi fyra matcher från Premier League samt åtta från Championship. Vi har ett par starka favoriter som lär hålla undan, men skrällmöjligheter finns i andra matcher och så även chansen till riktigt stora pengar på 13 rätt.

1. Arsenal – West Ham   1

Arsenal har mycket fin form för dagen och parkerar just nu på den åtråvärda tredjeplatsen, vilket innebär spel i Champions League nästa säsong. Fem raka hemmavinster har The Gunners med 14-2 i målskillnad. West Ham sjunker i tabellen efter en pigg inledning på säsongen. Två raka förluster på kontot där Chelsea blev för svåra på hemmaplan senast. Arsenal ska ha goda chanser till seger här men krysset ska med då hemmalaget har CL att tänka på nästa vecka.

2. Leicester – Hull   1

Leicester placerar sig som jumbo i ligan och har nu sju poäng upp till Aston Villa på säker mark. Laget har även en väldigt djup formsvacka då man inte vunnit en match på mycket länge. Hull har fin form med endast en förlust på de fem senaste matcherna och har lämnat det absoluta bottenträsket. Hull har dock haft problem på bortagräs mot slutet och det är givetvis negativt här. Leicester kommer gå stenhårt för segern och det kan samtidigt öppna för Hull. Vi går på 1 2 här och lämnar ute krysset.

3. Sunderland – Aston Villa   x

Två lag som placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket och med andra ord väldigt viktiga poäng på spel. Sunderland har en poäng till godo på Villa men laget har inte vunnit på väldigt länge och har stora problem med målskyttet. Problem med målskyttet har även Villa som endast gjort 15 (!) mål på 28 ligamatcher. Men laget vann senast i derbyt mot West Bromwich och det kan säkerligen tända laget här. Strecka på!

4. West Bromwich – Stoke   x

West Brom hade en mycket fin formkurva innan Aston Villa tog ner laget på jorden i förra omgången. Men det var på bortagräs och hemma är man snäppet vassare för dagen. Tre segrar på de fyra senaste hemmamatcherna är ett bra facit. Stoke är ett av de formstarkaste lagen i ligan för tillfället då man ståtar med tre raka segrar. Nu har vinsterna inte kommit mot något tyngre motstånd men det är fortfarande imponerande. Svårlöst match där det inte ska snålas med strecken!

5. Birmingham – Huddersfield   1

Över till Championship där Birmingham har fin form för dagen med två vinster och ett kryss på de tre senaste. Men laget ligger i mitten av tabellen och har inte direkt något att spela för. Huddersfield har ungefär samma problem då laget har 11 poäng till godo på Wigan under nedflyttningsstrecket och inte direkt riskerar att åka ur. Men gästerna har tre raka förluster på kontot och det bådar inte gott mot ett formstarkt hemmalag. Spik på ettan!

6. Brentford – Cardiff   1

Brentford placerar sig på sista playoff-plats just nu och har en riktigt bra formkurva med endast en förlust på de fem senaste ligamatcherna. Senast blev det 1-1 på bortagräs mot toppkonkurrenten Ipswich och det krävs fler poäng poäng för att hålla dom bakom sig. Cardiff ligger i mitten av tabellen och har inte särskilt mycket att spela för mer än att förbättra sin position i tabellen. Ettan känns som en vettig spik här.

7. Brighton – Wolverhampton   2

Brighton har nio poäng ner till Wigan under nedflyttningsstrecket och kan därför inte slappna av allt för mycket inför avslutningen. Laget har gått mycket starkt på hemmaplan mot slutet med fyra segrar på de fem senaste hemmamatcherna. Wolves jagar playoff men formen är vikande med en poäng på de två senaste matcherna. Men motståndet har varit bentufft i dessa matcher och kapaciteten finns verkligen hos gästerna. Vi utgår från tvåan och tar även med krysset.

8. Charlton – Blackburn   2   

Charlton har kalasform för dagen men har vaknat för sent då man inte har någon chans att nå playoff. Form har även Blackburn men precis som för Charlton har laget många poäng upp till playoff. Öppet spel att vänta då lagen måste knipa trepoängare för att ha någon som helst chans på playoff. Vi nöjer oss därför med 1 2 på kupongen.

9. Leeds – Nottingham   2  

Leeds har 15 poäng upp till playoff och ungefär samma avstånd ner till nedflyttningsstrecket, så laget ligger i ingenmansland just nu och har inte mycket att spela för. Nottingham har ett avstånd på nio poäng upp till playoff och med fyra vinster på de fem senaste omgångarna så har laget mycket god form. Jämnt på strecket men vi tar ställning och spikar tvåan.

10. Norwich – Derby   1

Toppmatch där ligafemman Norwich tar emot ligatvåan Derby. Norwich har visat fin form på slutet med fyra segrar på de fem senaste matcherna, där lite oväntat bottenlaget Wigan blev för svåra näst senast. Derby har ingen större form för dagen med en poäng på de tre senaste omgångarna. Motståndet har dessutom varit beskedligt och laget riskerar nu att tappa sin direktplats till Premier League. Form och hemmaplan tror vi avgör till Norwich fördel.

11. Rotherham – Wigan   1

Viktigt bottenmöte där det kan vara sista chansen för Wigan att få kontakt med lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Rotherham har två segrar på de tre senaste matcherna och på hemmaplan har laget gått starkt på slutet med många fina resultat. Wigan var lite på gång med två raka segrar men det tog stopp hemma mot Leeds i förra omgången. Gästerna måste enbart ha tre poäng i dagsläget och därför skippar vi krysset här. 1 2 på kupongen!

12. Sheffield Wednesday – Fulham   1   

Sheffield W ligger på en 11:e plats i tabellen men har för långt upp till lagen på playoff. Formen är det dock inget större fel på med tre vinster på de fyra senaste matcherna. På hemmaplan har dock inte Sheffield gått särskilt starkt under säsongen. Fulham ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket men det är hela åtta poäng ner till Wigan under strecket. Fulham har inte varit lyckosamma på bortaplan under säsongen och vi nöjer oss därför med 1x här.

13. Watford – Reading   1

Kupongen avslutas med topplaget Watford som tar emot ett omotiverat Reading på hemmaplan. Eftersom Derby gått svagt på slutet så har Watford nu en gyllene chans att kliva upp på en av två direktplatser till Premier League. Watford är även mycket starka på hemmaplan med fyra vinster på de fem senaste matcherna. Reading ligger i mitten av tabellen och har inte så mycket att spela för längre, vilket pekar mot en hemmaseger. Spik!