Helgens matcher på stryktipset v.10

Nyheter

Premier League kör veckomatcher den här veckan vilket innebär att stryktipset till mestadels består av matcher från Championship samt League One. Alltid lurigt med matcher från de lägre divisionerna och utdelningen lär därför bli hyfsad återigen.

1. Aston Villa – West Bromwich   1

Vi inleder kupongen med FA-cupen och derby där Villa och West Brom drabbar samman. Villa går otroligt tungt i ligan men har lite medvind för dagen med vinst i förra ligaomgången. Den vinst kom faktiskt på hemmaplan mot West Brom där Benteke satte en straff på övertid. Villa var det klart bättre laget där och får man bara målskyttet att lossna ska det vara goda möjligheter här också. Nöjer oss med 1x!

2. QPR – Tottenham   2

Enda matchen från Premier League på kupongen där QPR tar emot Tottenham. QPR tog sina första poäng på bortaplan näst senast då Sunderland besegrades. Men det blev ännu en bortaförlust senaste omgången mot Hull. På hemmaplan är man i regel mycket starkare men laget kommer få bekänna färg här. Tottenham har haft en tuff vecka med uttåg ur Europa League och även finalförlust mot Chelsea i Capital One Cup. Gästerna är dock det starkare laget och vi tror man ordnar en seger här.

3. Blackpool – Sheffield W   2

Över till Championship där jumbon Blackpool har det otroligt tungt med 15 poäng upp till säker mark. Laget är så gott som degraderade till tredjeligan och det lär knappast ge någon större motivation. Sheffield W har långt upp till en kvalplats men laget är gott gåendes och lär göra ett försök trots att chanserna är små. Spik på tvåan!

4. Cardiff – Charlton   x

En poäng skiljer mellan dessa lag i tabellen och båda lagen ligger lite i ingenmansland. Cardiff har fin form med två vinster på de tre senaste matcherna, men på hemmaplan har man inte vunnit på dryga två månader. Charlton har även dom fin form med fyra vinster på de fem senaste matcherna. Men tre av dessa vinster har kommit på hemmaplan och laget är lite svagare på resande fot. Strecka på!

5. Derby – Birmingham   1

Derby har halkat ner till en andraplats i tabellen efter två raka förluster mot Fulham och Brighton. Men båda dessa förluster har varit på bortagräs och nu vänder man hemåt där fyra raka segrar bärgats. Birmingham ligger i mitten av tabellen och har inte allt för mycket att spela för, vilket kan göra det svårt att tända till. Derby är bättre och har motivationen, etta!

6. Huddersfield – Rotherham   x

Huddersfield har 11 poäng ner till strecket och det ska därför till väldigt mycket om laget ska bli inblandade i bottenstriden. Men kanske ska man passa sig då formen inte är på topp med två raka förluster på kontot och 7-1 i målskillnad. Rotherham har desto mer att spela för då laget ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket med sex poäng till godo på Millwall under strecket. Rotherhams bortafacit skrämmer dock ingen då laget inte vunnit på väldigt länge på resande fot. Gardera!

7. Ipswich – Brentford   x

Mycket viktiga poäng på spel mellan sjuan Ipswich och sexan Brentford. En sjätteplats innebär kvalspel och just nu skiljer det endast en poäng mellan lagen. Brentford har den bättre formkurvan men har två raka förluster på bortaplan. Ipswich har två förluster på de tre senaste men har spelat mycket bra på hemmaplan under säsongen. Strecka på!

8. Millwall – Norwich   2

Botten mot toppen där Millwall krigar under strecket för att få kontakt med Rotherham på säker mark. Sex poäng är det upp till Rotherham och det duger inte med några kryss för Millwall. Formen är dock usel och laget har inte vunnit på mycket länge. Norwich placerar sig som femma i tabellen och har fortfarande bra chans på en direktplats till Premier League. Laget har även prickat in formen då man har fem raka vinster i ryggen till det här mötet. Tvåan känns som en vettig spik!

9. Nottingham – Middlesbrough   2

Nottingham har en hyfsad formkurva och måste gå för trepoängare här om laget ska ha någon som helst chans på en kvalplats, vilket lär öppna upp den här matchen. Gästande Middlesbrough toppar tabellen just nu, men formkurvan är inte helt lysande och kanske börjar stundens allvar göra sig till känna. Förlust mot Sheffield W på bortaplan senast och jag vågar inte luta mig mot laget här. Skippar krysset och nöjer mig med 1 2 på kupongen!

10. Wigan – Leeds   1

Gamla PL-laget Wigan är i en jobbig sits för dagen då man placerar sig som nästjumbo i tabellen med nio poäng upp till säker mark. Men laget slog Blackpool i förra omgångens bottenmöte och kanske kan man få det att lossna nu. Leeds ligger på en mittenposition i ligan och riskerna inte att åka ur med 10 poäng ner till Wigan. Formen hos Leeds är även ett frågetecken då laget har två raka förluster på kontot. Tar tjuren vid hornen och spikar ettan här!

11. Wolverhampton – Watford   1

Wolves har gjort det bra på slutet och är nu med i matchen om en kvalplats till PL. Men det är fyra pinnar upp till Brentford och laget kan därför inte nöja sig med ett kryss i den här matchen. Två raka hemmasegrar med målskillnaden 8-0 imponerar! Watford är med i kampen om en direktplats och har gått starkt på slutet med fyra segrar på de fem senaste. Även på resande fot har laget imponerat med tre raka segrar. Utgångstipset blir en etta och sedan garderar vi med en tvåa om plånboken tillåter det.

12. Gillingham – Doncaster   1

Kupongen avslutas med två matcher från League One där Gullingham och Doncaster är först ut. Hemmalaget placerar sig som 12:a i tabellen och med endast fem poäng upp till just Doncaster på sista kvalplats så är det otroligt viktiga poäng på spel här. Gillingham vann mot topplaget Swindon senast och har bra hemmaform med fyra vinster på de fem senaste. Doncaster har bara en vinst på de fem senaste bortamatcherna och vi tror hemmaplansfördel spelar in här. Nöjer oss med 1x!

13. MK Dons – Preston   x

Toppmatch mellan trean MK Dons och ligatvåan Preston som slåss om den andra direktplatsen till Championship. MK Dons har ingen bra form för dagen med två raka förluster, men hemmaspelet har varit otroligt bra under säsongen. Preston fortsätter plocka poäng på löpande band då laget skrapat ihop ett kryss och fyra vinster på de fem senaste matcherna. Preston har även två raka bortasegrar med målskillnaden 6-0. Öppen match där det inte ska snålas med strecken!