Helgens matcher på stryktipset v.1

Nyheter

Årets första stryktips blir lite speciellt då det vankas FA-cupen i den engelska fotbollen. Det innebär att det är mer svårlöst än vanligt och ett tips är att lämna in raden så sent som möjligt, för att få en blick av lagens startelvor. FA-cupen är inte prio ett för alla klubbar och det lär visa sig i laguppställningarna. Dessutom är det många matcher som blir inställda i England så här års, vilket man lär ha i beräkningarna.

1. Barnsley – Middlesbrough   2

En division skiljer mellan dessa lag där Barnsley går lite knackigt i League One för tillfället. Med endast tre poäng ner till nedflyttningsstrecket så lär inte detta vara en match som har största prio. Middlesbrough finns med i toppen av Championship och även fast det roteras i den här matchen ska man ses med väldigt bra chans. Tvåan är en tänkbar spik!

2. Bolton – Wigan   1

Bolton har klättrar sig över nedflyttningsstrecket i Championship och har tagit poäng i 4 av de 5 senaste ligamatcherna. Så formen är god och hemmaplan är givetvis en fördel här. För Wigans del är det värre då laget parkerar som nästjumbo och knappast lär gå över lik för att avancera i FA-cupen. Spik på ettan!

3. Brentford – Brighton   1   

Brentford finns med i toppskiktet av Championship men trots detta så har laget släppt in fasligt många mål på slutet. Formen är heller inte särskilt bra då laget samlat på sig två raka förluster i ligaspelet. Brighton går inte heller särskilt starkt för dagen och parkerar långt ner i tabellen, vilket gör att ettan blir utgångstipset här. Men Brentford har haft problem med försvarsspelet och därför tycker vi ettan bör garderas.

4. Charlton – Blackburn   x

Två formlösa lag som ligger i mittskiktet av Championship just nu. Charlton har dock visat sig svårslagna på hemmagräset den här säsongen med endast en förlust på 12 försök, vilket är imponerande. Blackburn är det tyngre laget men med Charltons hemmafacit ska det inte snålas med strecken här!

5. Doncaster – Bristol City   2

En drabbning mellan två lag som till vardags håller till i League One. Doncaster placerar sig där på en mittenposition och dagsformen är god med poäng i tre raka ligamatcher, med noll insläppta mål på dessa matcher. Bristol är dock ligaettor just nu och är normalt sett det tyngre laget här. När lagen möttes i början på säsongen så vann Bristol med klara 3-0. Tvåan blir utgången men det är inte fel att gardera.

6. Fulham – Wolverhampton   2

Fulham ligger i nedre regionerna av Championship och har haft det tufft i ligan på slutet. Senast blev den en 0-2 förlust hemma mot Brighton och laget bör nog fokusera på att klättra i tabellen istället för att avancera här. Wolves ligger bättre till i ligan och har kalasform för dagen med tre vinster och ett kryss på de fyra senaste omgångarna. Tvåan får bli en spik här!

7. Huddersfield – Reading   x   

Huddersfield gick bra i början på säsongen men har nu halkat ner rejält i tabellen. Den stora boven har utan tvekan varit försvarsspelet då man är ett av de lag som släppt in flest mål i Championship så här långt. Reading går inte heller särskilt bra i ligaspelet och ligger endast en poäng framför Huddersfield i nuläget. Två förlustfria matcher i ryggen men precis som Huddersfield så släpper man in en hel del mål. Strecka så mycket som plånboken tillåter!

8. Leicester – Newcastle   2

En drabbning mellan två lag från Premier League då Leicester och Newcastle sparkar igång på King Power Stadium. Leicester placerar sig som jumbo i Premier League och i det läget har man inte råd att prioritera FA-cupen. Newcastle ligger på säkrare mark och med en större bredd i truppen tycker jag att gästerna ska ses med bra chans här. Tvåan ska dock garderas!

9. Millwall – Bradford   2

Millwall går tungt i Championship för tillfället och med fyra förluster på de fem senaste matcherna har laget halkat ner till en nedflyttningsplats. FA-cupen lär därför inte vara största prio och det öppnar för skräll här. Bradford spelar förvisso en division lägre än Millwall men laget går riktigt starkt och finns med i toppen av League One. Formen hos gästerna är även riktigt stark och vi erbjuds fina procent på tvåan här.

10. Preston – Norwich   2

Preston finns med i toppen av League One och har visat sig mycket hemmastarka under säsongen med poäng i 10 av 11 hemmamatcher. Nu stöter man dock på hårdare motstånd och det känns som det blir tufft att avancera här. Norwich går nämligen starkt i Championship och skillnaden mellan divisionerna lär visa sig här. Tvåan blir utgångstipset men det är inte fel att gardera med ett kryss.

11. Rochdale – Nottingham   2

Rochdale spelar i League One och har häng på en playoff-plats upp till Championship i nuläget. Formen är dock inte hundra och laget har två raka förluster på kontot. Nottingham har inte heller någon bländande formkurva men man spelar en division högre och ska ses med bra chans här. Rochdale har dessutom haft stora problem med hemmaspelet under säsongen vilket talar för gästerna. Letas det spikar kan Nottingham vara en sådan!

12. Rotherham – Bournemouth   2

Rotherham har inte förlorat på fem raka matcher och har hyfsad ligaform för dagen. Men fyra av dessa fem matcher har varit oavgjorda resultat och det innebär att laget fortfarande kämpar i botten av tabellen. Ljusare tider hos Bournemouth som toppar Championship i nuläget och dessutom har en formkurva som pekar spikrakt uppåt. Tvåan är helt klart en tänkbar spik!

13. Tranmere – Swansea   2

Tre divisioner skiljer mellan dessa lag och det borde visa sig ute på planen kan tyckas. Tranmere är ett bottenlag i League Two och även fast formen är ok så borde det bli tufft här. Swansea är ett mittenlag i Premier League och även fast det blir en del rotation i laget så ska det vara klasskillnad här. Det får bli ännu en bortaspik!