Direkt avgörande matcher

Nyheter

chelsea-luizDet är inte speciellt vanligt att striderna om det olika platserna är så många som de är i årets upplagor av Premier League och The Championship. Faktum är att det kommer att vara spännande fram till sista omgången, speciellt eftersom att sista omgången faktiskt spelas i The Championship nu på lördag. Det finns många trådar att dra i och det finns utöver det också många spelbara matcher, med väldigt spännande möten. Striden i toppen av Premier League har vi redan varit inne på i Stryktipsförslaget, men det finns fler matcher som spelar roll. Dessutom är det intressanta strider som ska utkämpas om sista kvalplatsen i The Championship, samt vilket lag det är som för göra Barnsley och Yeovil sällskap ner till League One. Välkomna att ta del av fem mycket spännande matcher!

Vinna eller försvinna för båda lagen

Everton tar nu på lördag emot Manchester City på Goodison Park i Liverpool. Båda dessa lag är helt beroende av en seger för att deras främsta mål ska kunna uppfyllas. Ett oavgjort resultat är precis lika förödande för båda lagen, tre poäng är det som gäller för att det fortfarande ska finnas hopp och tro. Manchester City drömmer såklart om ligatiteln. Champions League-platsen är redan säkrad till nästa säsong, men man har ett ypperligt tillfälle att ta hem ligan med tanke på att Liverpool tappade tre poäng mot Chelsea. Det ligger i deras händer och för att fortsatt ha möjligheten till en ligatitel behöver man vinna denna svåra match, som är den svåraste de har kvar. Everton å andra sidan har inte gjort några superinsatser senast, men drömmer fortfarande om en Champions League-plats. För att det ska vara möjligt måste också de vinna denna match, annars är de helt borta. Dessutom måste de hoppas på att Arsenal tappar poäng mot West Bromwich. Att ta in fyra poäng på två matcher med sämre målskillnad är svårt, men det finns fortfarande en chans. Då måste man dock göra sitt jobb. Att tippa kryss här är otroligt, snarare kan det luta åt att Everton hjälper sina lokalkonkurrenter Liverpool till en ligaseger, man spelar trots allt på hemmaplan. Enbart två förlorade hemma är bra av Liverpool-klubben och ett odds på 4,40 för en Everton-seger är mumma för den modige spelaren.

Gunners mot Champions League

Det hör inte till vanligheterna att Wengers Londonklubb missar chansen att spela i Europa. Laget är kanske inte det allra bästa på att vinna titlar, men man är fortfarande en klubb att räkna med när det gäller de allra bästa. Med hjälp av Southampton ligger man allt bättre till för att lyckas ta sig till Champions League, och allt som krävs är att man tar en seger hemma mot West Bromwich på Emirates Stadium. Arsenal har dock fortfarande chansen på en titel när man i slutet av maj ska spela FA-cupfinal mot Hull, så kanske finns det ett trendbrott att hitta i klubben, trots att man gått igenom en fas av dåligt spel. Som sagt så kan Arsenal definitivt grusa Champions League-drömmarna för hotande Everton genom vinst här. Vårt tips går mycket riktigt till Arsenal, man har fått tillbaka många viktiga spelare som Özil och Ramsey, dessutom är inte West Bromwich piskade att vinna här eftersom man fortfarande har hyfsad bra position i tabellen, en match mindre spelad och lättare matcher att vänta då man möter Sunderland och Stoke innan säsongen är slut. 1,25 på en Arsenal-seger får kanske inte spelarna att jubla men det är ett mycket troligt resultat.

Helt avgörande för båda lagen

Att Norwich har ett tufft spelschema har vi redan kommit fram till. Efter mötet mot Chelsea i helgen möter man Arsenal i sista omgången, vilket inte direkt är en bra förutsättning för fortsatt Premier League-spel när man nu ligger under strecket. Norwich måste gå för vinst mot Chelsea, så enkelt är det, annars är man med all säkerhet ett av de lag som flyttas ner. Problemet är att laget har förlorat fem matcher i rad, trenden är alltså usel. Chelsea där emot har haft problem de senaste matcherna. Man saknar flera viktiga spelare och dessutom har man haft ett trendbrott av gigantiska proportioner. Man förlorade sin första hemmamatch för säsongen alldeles nyligen mot Sunderland, Dessutom åkte man på en rejäl förlust mot Atletico Madrid hemma på Stamford Bridge i Champions League, vilket stötte ur dem ur turneringen. Det är bara ligan som finns kvar att vinna, och för det måste man vinna här, samtidigt som både City och Liverpool tappar poäng. En svår uppgift blir det att vinna ligan, men kanske inte lika svår att vinna mot Norwich. Dock tror vi att Norwich ställer ut allt de har i detta möte och bjuder upp, chansen finns och den ska tas. Ett oavgjort resultat kan fortfarande göra mycket för Norwich och därför är oddset på krysset, 6,10, mycket intressant.

Reading sitter på leken

The Championship går in i sin sista omgång för säsongen och det är mycket som i dagsläget redan är klart. Leicester vinner ligan, Burnley gör dem sällskap upp till Premier League, och det är klart att Derby, Queens Park Rangers och Wigan spelar om den sista tredjeplatsen. Men det är ett lag till som ska göra denna trio till en kvartett. Reading är det lag som sitter på leken med möjlighet att i egen kraft säkerställa det genom helgens omgång. Men man möter inte vilket lag som helst. Det är Burnley, tvåan i tabellen, som kommer på besök på Madejski Stadium. Burnley kommer dessutom till Reading med en mycket bra form, man har vunnit tre raka matcher, trots att man alltså är klara, och inte släppt in ett enda mål på dessa. Reading har vunnit två raka matcher, varav en på hemmaplan, där de är som svagast. Många matcher har slutat oavgjorda hemma för Reading, medan man endast vunnit åtta. Burnley är dessutom bästa bortalaget i The Championship, med endast tre förluster med många oavgjorda på bortaplan. Resultatet skriker alltså ut sin självklarhet. Oavgjort är mest troligt. 3,40 är dessutom ett bra odds som vi gärna spelar på.

Bolton – Birmingham

Historien om Birmingham påminner om den Norwich just nu går igenom. Man har förlorat fem matcher på raken och befinner sig strax under nedflyttningsstrecken med en möjlighet att fortfarande ta sig uppåt. Men då måste man hoppas på att resultatet mellan Leicester och Doncaster går med dem, Leicester som siktar på att slå klubbrekord i antalet samlade poäng och gå upp över 100. Doncaster kommer alltså att få det mycket svårt mot Leicester på bortaplan, vilket innebär att Birmingham fortfarande har en mycket bra chans att klara sig, eftersom det är Doncaster (en poäng före) som man måste passera. Borta mot Bolton kan det dock bli tufft, men man går in i omgången vetandes att en seger, eller till och med ett oavgjort resultat, kommer att fixa nytt kontrakt för klubben. Bolton är dessutom ett av ligans sämsta hemmalag, de har enbart vunnit sex stycken hemma och har dessutom ingenting att spela för då de befinner sig i mitten på säker mark. Birmingham är, faktiskt, ett av ligans bästa bortalag och har vunnit hela nio matcher som bortalag. Man behöver ta fram de krafterna på nytt här och vi tror att de kommer att greja en seger mot Bolton. Oddset skrivs till 2,60 och det tar vi gärna.