Insatser & Bokföring

stryktipset

Insatser

När det sedan är dags att spela på ett objekt så gäller det att ha en strategi för hur mycket av spelkassan man ska riskera. Satsar man till exempel 40% av sitt spelkapital på en match så riskerar man att hamna på noll relativt snabbt. Det gäller att tänka långsiktigt och det är väldigt sällan som seriösa spelare satsar mer än 4% av sin spelkassa på en match. Det gäller att värdera matcherna i förväg och sedan besluta sig för hur mycket man är beredd att satsa, vilket kan vara svårt till en början.

Därför tycker jag att man ska tillämpa något som heter ”flatbet” som nybörjare, vilket innebär att man alltid sätter samma summa på sina spel, ungefär 1%-2% av spelkapitalet. Det är en mycket bra strategi tills man lärt sig att värdera matcherna på ett bra sätt. Vidare så tycker jag att man för det mesta ska spela singlar, möjligen någon dubbel då och då. Det är väldigt ofta som man plockar med allt för många matcher på sin kupong för att komma åt ett högre odds, något som inte är vägvinnande i de flesta fall.

Bokföring av spel
Har du en separat spelkassa så ser du givetvis hur mycket plus eller minus du ligger på kontot. Men det kan finnas andra siffror som är väldigt intressanta när du sysslar med betting. Många väljer att bokföra sina spel för att ta reda på vilken sport, liga eller spelform som man går starkast på. Allt för att få en bättre översikt på spelandet och i slutändan en bättre lönsamhet. Det finns en rad olika sidor på nätet som erbjuder ett så kallat ”spreadsheet”, och det är ett hjälpmedel som jag tycker man ska nyttja.