Fantasy fotboll

Jag har hållit på med fantasysporter sedan 1998, oavsett om det är baseboll, basket, fotboll eller hockey. Jag har haft den bästa framgången med fantasy fotboll av dem alla.

Det skulle vara National Hockey League. Det är konstigt, men fotboll är inte min favorit bland dessa sporter. Men eftersom fantasyfotboll är där jag har haft störst framgång och fantasysäsongen snart börjar, tänkte jag dela med mig av några av de lärdomar jag har lärt mig genom åren.

Var medveten om ditt poängsystem.

De flesta webbplatser (inklusive Yahoo!) har ett inbyggt betygssystem (dvs sex poäng för touchdowns, tre poäng för field goals). Vet vad ditt poängsystem kommer att vara innan du börjar ditt utkast. Vissa kommissionärer skapar poängsystem som tillåter negativ energi, medan andra väljer mer traditionella metoder (en poäng för varje avlyssning).

I de flesta fantasy fotbollsligor räknas inte returyards för poäng. I det fallet kanske det inte är särskilt fördelaktigt att välja en bred mottagare med begränsad mottagning. Om returgårdar är viktiga kommer det dock att vara till stor hjälp att välja Devin Hester.

Förstå rollerna som varje lag kommer att spela.

En standarduppställning används vanligtvis av webbplatser som använder en standardinställning. En quarterback, två backar, två breda mottagare, en tight end, ett lagförsvar och en kicker kommer att starta för ditt lag.

Kontrollera laguppställningsparametrarna för varje lag innan ditt utkast, speciellt om du utför ett liveutkast. Jag använder normalt samma formel i ligor där jag är kommissionär. Du kan starta en quarterback, två running backs, två breda mottagare, en tight end, en TE, ett lagförsvar, en kicker och en annan RB/WR/TE.

Det är inte en betydande justering från standardpoängen, men det har en inverkan på ditt utkast. Du måste se till att varje position har tillräckligt med spelare för att täcka bye-veckorna.

Ta reda på när spelarna du funderar på att drafta har bye-veckor.

Bye veckor kommer att ha störst inverkan på dina quarterbacks. I mina ligor brukar jag välja två quarterbacks. Jag ska se till att quarterbackarna inte har samma bye-vecka när jag draftar. Om så är fallet kan du behöva plocka upp en quarterback på avståendet för att täcka dig för veckan. När du väljer runbacks och breda mottagare måste du också tänka på hejdåveckan. De flesta webbplatser listar nu bye-veckorna för varje spelare när de draftar.

Innan du börjar utkastet, bestäm hur du vill skapa utkastet.

Varje gång jag går in i ett utkast tar jag med mig ett papper som beskriver det exakta antalet spelare jag vill ha på varje position. Med varje utkast håller jag fast vid den strategin. Jag bryr mig inte så mycket om vem jag ska drafta (såvida jag inte har första valet). Jag är mer angelägen om att ha rätt antal spelare än om vissa spelare.

Lär dig hur du rankar spelare innan draften.

Att ha Larry Johnson rankad först i din försäsongsranking kommer inte att hjälpa dig mycket om han bryter benet i den sista försäsongsmatchen och är borta för säsongen. Innan ditt utkast, håll reda på en spelares status.

Om du känner till utkastbeställningen i förväg, försök ta reda på vem som kommer att vara tillgänglig när det är din tur. Endast ett fåtal spelare kommer automatiskt att placeras bland de fem bästa (LaDainian Tomlinson, för en).

Identifiera en utmärkt andranivåspelare som kommer att vara tillgänglig när din tur kommer om du draftar senare i omgången.

Ta reda på vem som är på väg att avstå från sina rättigheter.

Håll ett öga på avståendet både före och under säsongen. När ett annat lag har tappat en fantastisk spelare på grund av några hemska veckor har jag haft extrem tur.

Å andra sidan har jag tappat spelare som inte borde ha tappats. Håll ett öga på avståendet. Om någon är skadad kan du kanske plocka upp dem och lägga upp dem på handikapplistan. Tills spelaren på DL återvänder till klubben kommer du att kunna bära både den spelaren och en extra spelare.

Du skulle också kunna hitta en bra spelare som drabbades av en betydande skada föregående år. De är vanligtvis längst ner på listan. Du kan ha tur om de andra ägarna i din liga inte är uppmärksamma.

Förstå Matchups

Många spelare (Peyton Manning, Terrell Owens, LT) kommer att starta oavsett vilken klubb de kommer att möta. Andra måste du kontrollera för att se vem de ställs mot.

Reggie Wayne är en spelare jag skulle starta mot vilket lag som helst. Om laget i Denver och mannen han kommer att ställas mot är Champ Bailey, kommer jag att vara tveksam till att starta honom.

Lär dig din ligas slutspelsschema

Ditt främsta mål bör vara att ta dig till slutspelet. NFL-slutspelet hålls vanligtvis under veckorna 15, 16 och 17 av grundserien. Efter det blir matcher oerhört viktiga.

Jag har vunnit många ordinarie säsongsligor bara för att förlora i den första omgången av slutspelet på grund av bristande uppmärksamhet på matchups. Jag ska ge dig en utmärkt illustration.

Jag tittade på avståendet och schemat för killar som jag var intresserad av i mitten av förra året. Clevelands Jamal Lewis stack ut på mig. I slutet av året fanns det några lag på schemat som han kunde ställa upp för. Han var på avsägelsekabeln när jag hämtade honom. Han fick 383 yards under de senaste tre veckorna. Efter att ha slutat åtta i grundserien vann jag ligamästerskapet.