Rätta stryktipset

Fotboll

När det är dags att rätta stryktipset har nog många av oss klickat in på text-tv hos SVT genom åren för att kika om man vunnit några pengar på sin kupong. Sidan 377 har näst intill varit helig för spelarna och det blev även en hel del protester från det svenska folket när man beslutade sig för att ändra resultatsidan till 551.

Men i dagens läge så finns det väldigt många sidor och hjälpmedel som är betydligt smidigare när det är dags att rätta kupongen, om man nu använder sig av en dator eller telefon istället för TVn. Spelar man till exempel ett reducerat system på stryktipset så är det nästan helt omöjligt att veta hur det gick genom att knappa in på text-tv. Visst kan man sitta och gå igenom alla enkelrader man har på den inlämnade kupongen, men det känns väldigt osmidigt och man drunknar lätt i alla siffror.

Sidor som man kan använda sig av när man spelar reducerade rader är bland annat liverättning.se och epto.se, två sajter som underlättar rättningen avsevärt. Här ser du väldigt enkelt hur dina rader ser ut och man kan dessutom klicka fram streckprocenten för varje match på kupongen. Dessa sidor räknar även ut din sammanlagda vinst på stryktipset, så du slipper invänta ett nervöst vinstmail från Svenska Spel.

Så även fast text-tv dominerat rättningen av stryktipset under en väldigt lång tid så tycker jag att man borde testa något nytt. Det finns en mängd olika sidor för ändamålet, som dessutom ökar spänningen när du sitter med en stryktipskupong i handen!