Queens Park Rangers kan få slagläge mot Liverpool i stryktipsmatch 2

Inför veckans Stryktips Nyheter Premier League

Stryktipsmatch 2: Liverpool mot QPR

En klassisk Tipsextramatch väntar på lördag på Anfield Road, det är QPR i prekärt tabelläge som gästar ett Liverpool som för närvarande är inne i en svacka. Har kanske QPR slagläge med sin uppåtgående form?

Två segrar, en oavgjord och en förlust speglar ett lag som är på uppgång trots att de ligger näst sist i tabellen. Förlusten var dessutom 0-1 mot serieledande Chelsea. På samma sätt som för Burnley i stryktipsmatch 6 gäller denna tillställning oerhört mycket för QPR, men av andra anledningar. För Burnley handlar det om att vända en negativ trend utan mål och med uddamålsförluster, vilket är förödande för lagmoralen, men därefter har de ett ganska så hanterbart spelschema. QPR däremot har relativt fin form, men ett tufft program med Liverpool samt Manchester City borta och det krävs nästan tre poäng från dessa två möten. Därefter är det hemmaplan mot ett fritt fallande Newcastle och kanske vad som kan bli som nästan som en cupfinal i sista omgången mot formstarka bottenrivalen Leicester City.

Liverpool åkte ur FA-cupen, knackig form och efter veckans förlust mot Hull är Champions League-drömmen helt borta. Nu gäller det att säkra Europa League, även om det känns som en svag tröst. Efter att ha varit på väg mot en sådan där sanslöst bra vår igen tog det stopp i mötena med Manchester United och Arsenal. Liverpool var helt enkelt ett nummer för litet. En hemmaseger mot för närvarande svaga Newcastle följdes upp av en 0-0 match borta mot West Bromwich och en förlust mot Hull.

Pressen på Brendan Rodgers ökar och det krävs nog några vinster och minst en femteplats för att inte säsongen ska kännas helt misslyckad. Dessutom behöver Rodgers en pokal, så snart som möjligt. Även om det var så långt tillbaka som 1990 sedan den senaste ligatiteln, finns där krav på att vara med i finaler och ta en och annan buckla om du ska vara Liverpool-manager. Rodgers är ju bra på att få laget att rycka upp sig när de är uträknade, vilket då skulle peka på att det sker mot QPR. Men frågan är om inte London-lagets motivation och form är starkare?

Om Liverpool vunnit mot Hull, så hade en etta på stryktipset legat närmast till. Men det såg håglöst, tempofattigt och ofarligt ut när Liverpool inte lyckades slå hål på Hull efter Michael Dawsons 1-0 i första halvlek. Nu lutar det nog snarare mot ett kryss eller en tvåa. Onekligen en riktigt intressant fight vi har att vänta i stryktipsmatch 2 på lördag.