Helgens matcher på stryktipset v.7

Nyheter

Klurigt stryktips till helgen där Premier League tar ledigt och istället släpper fram Championship samt League One. För att krydda kupongen lite extra har vi även tre matcher från den engelska ligacupen att försöka lösa. Kan nog bli bra pengar för den som hittar rätt!

1. Crystal Palace – Liverpool   x

Palace slog ut Southampton i förra omgången av FA-cupen och har dessutom hyfsad form i ligaspelet med en hel del inkasserade poäng på slutet. Liverpool övertygade inte när man slog ut Bolton i förra omgången, men laget har lite vind i ryggen efter ett sent avgörande mot Tottenham i ligaspelet senast. Krysset blir utgång och sedan får vi ge Liverpool fördelen här.

2. Blackburn – Stoke   1

Blackburn håller till i Championship till vardags och slog senast ut Swansea ur cupen. Laget har även visat fin hemmaform med tre raka segrar inför de egna fansen. Stoke åkte på en ordentlig smäll mot Man City i senaste ligaomgången och saknar fortsatt viktiga Bojan. Lämplig uppgift för Blackburn som redan slagit ut ett bra PL-lag. Etta!

3. Derby – Reading   1

Sista matchen från FA-cupen där Derby kommer bli rätt stora favoriter, med all rätt. Hemmalaget går som tåget i Championship och fick i senaste omgången en pinne i toppmötet mot Bournemouth. Reading förlorade mot Leeds i förra ligaomgången och borde få det tufft här. Spik på ettan!

4. Blackpool – Nottingham   2

Jumbon Blackpool går fortsatt tungt då laget inkasserat två raka förluster efter vinsten hemma mot Brighton. Det är en lång väg upp till säker mark och det duger inte med några kryss längre. Nottingham ligger i mitten av tabellen och är på väg uppåt efter två raka segrar där en hel del mål gjorts. Vi väljer bort krysset här och går på 1 2. Räkna inte bort ett desperat hemmalag!

5. Bolton – Watford   2

Bolton ligger i ingenmansland och tog en efterlängtad seger i senaste omgången då Fulham besegrades. Men det är för långt upp till en playoff-plats och samtidigt ska det mycket till för att man ska åka ur, vilket kan sänka motivationen. Watford slåss i toppen av tabellen och kommer in till den här matchen med två raka segrar i ryggen. Motivation slår klass och Watford har både och. Tvåa!

6. Bournemouth – Huddersfield   1

Ettan är i skrivande stund streckad på över 70% och det känns som vi kan få ett par ytterligare procent på hemmasegern. Bournemouth tappade ledningen två gånger om i toppmötet mot Derby senast och nu är det en betydligt enklare uppgift man ställs inför. Huddersfield blandar prestationer och ska inte ha något att säga till om här. Säker etta!

7. Charlton – Brentford   2

Charlton sjunker som en sten i tabellen och det var väldigt längesedan som laget plockade en trepoängare. Den senaste hemmavinsten kom i slutet på oktober förra året, vilket säger en del. Brentford sladdar också i botten av tabellen men till skillnad från Charlton har man form med fyra vinster på de sex senaste ligamatcherna. Tvåan blir utgångstipset och sedan garderar vi möjligen med ett kryss.

8. Fulham – Ipswich   2

Fulham har gått tungt på slutet och har problem med försvarsspelet då många mål släppts in. Laget är nu inblandade i bottenstriden och det blir tufft att få med sig poäng här. Ipswich ligger i toppen av tabellen och efter några mindre bra prestationer fick laget äntligen vinna senast då Sheffield W besegrades på hemmaplan. Normalt ska bortalaget väga tyngre här men vi tycker tvåan ska garderas med ett kryss.

9. Leeds – Millwall   1

Klassiska Leeds går riktigt bra för dagen men tyvärr är det för sent för att blanda sig i något playoff. Endast en förlust på de sex senaste matcherna innebär att Leeds lämnat det absolut bottenträsket. Millwall ligger däremot i botten av tabellen och även fast laget tagit ett par segrar på slutet har inte spelet imponerat mot relativt svagt motstånd. Hemmafördel väger över och vi spikar Leeds!

10. Norwich – Wolverhampton   x

Två formstarka lag som jagar playoff där Norwich nu har fyra segrar på de sex senaste matcherna. I förra omgången blev det vinst borta mot Charlton efter ett väldigt sent segermål. Det var inget snack om saken för Wolves som vann med hela 4-1 borta mot Huddersfield senast. Laget är starka för dagen och kommer ge Norwich en match här. Helgardera!

11. Sheffield Wednesday – Brighton   x

Sheffield hade chans på playoff för inte så längesedan men verkar nu ha strulat bort den chansen. Formen är väldigt svag hos laget som bara har två inkasserade poäng på de fem senaste matcherna. Men inte heller Brighton går särskilt starkt för dagen och kommer få kriga in på målsnöret för att hålla sig kvar. Endast en poäng på de fyra senaste matcherna imponerar inte. Väldigt öppen match där värdet ligger på tvåan. Strecka på!

12. Gillingham – MK Dons   2

Vi går över till League One där Gillingham hittat stilen med fyra segrar och ett kryss på de fem senaste ligamatcherna. Men laget ligger i mitten av tabellen och har ingen uppflyttning i siktet. MK Dons förlorade borta mot Bradford i senaste omgången men ligger på en tredjeplats i ligan och kommer fajtas om en plats upp i Championship. Bortalaget borde ha störst motivation så vi nöjer oss med x2 här.

13. Peterborough – Rochdale   x

Vi avslutar kupongen med en väldigt svårlöst match mellan mittenlagen Peterborough – Rochdale. Lagen har samlat ihop precis lika många poäng och inget av lagen är särskilt starka på hemmaplan eller bortaplan. Ingen direkt form hos lagen heller och här helgarderar vi utan att ens blinka!